nakup novega vozila,
Ob zaviranju mi je motor padel iz avta, oziroma je vsa desna stran popustila in padla, sklopke se ni dalo več premikati, motor pa še dela. Avto je bil odpeljan na amzs servis in čakam, da mi sporočijo, kaj je s puntom. Star je 8 let in je vse do danes tekel kot urica, redni servisi, celo en mesec nazaj so rekli, da je vse ok.
Zato kupujem nov avto, najraje do 11.000 eurov, gledam na razmerje med ceno, dolgo garancijo in velikostjo avta. Zagledala sem se v megane generation, ki pride 11.900 eurov, boljše zavore pa pridejo pri modelu color. In potem je cena enaka kot za novi ford focus.
Skratka, kaj mi priporočate, fiata ne bi več, tudi zaradi nezanesljivosti servisov, čeprav je bil to mogoče izjemen dogodek…
Hvala,
Pozdravljena,
glede punta in prigode, da vam je motor padel dol mi je malce poznana zadeva, saj sodelujem z ekipo LEMA, ki ima 8 dirkalnih grande puntov. Pri res izjemnih preizkušnjah, kot so dirke na nož ter so prisotni še trki med vozili se zgodi, da motor pade dol.
Glede na to, da ste se normalno vozili ne vem zakaj bi se to zgodilo. Očitno slabše privito in star material nosilca. Ni pa to pogosta težava, je zelo redka in zaradi tega ne bi obupal nad znamko. To se vam lahko zgodi tudi pri ostalih znamkah.
Glede novega clia in zavor menim, da bistvene razlike ne boste občutili. Torej iz tega vidika, če želite varčevati vzemite cenejšega.
Bi pa pomagal podatek koliko km delate letno, ali uporabljate avtomobil večinoma za mestno vožnjo?
Ste pogledali še kakšne druge vozile tega cenovnega ranga? Toyota Yaris? Fiat Punto Evo? VW Polo? Ford Fiesta?
Najlepša hvala Iztok,
verjamem, da je bila to izjema. Ko bom zvedela mnenje servisa, bom točno vedela. Bolj pa gledam na malo večji avto, tako da ne bi manjših kot so fiesta, corsa ali punto.
Pri renaultu imajo akcijo za megane, ki pride od 11.800 eurov navzgor, ford focus je že 12.990. Iščem varen avto, in ima več varnostne opreme in garancijo na daljši rok. Avto letno prevozi do 20.000 ali 25.000 km, večji del pa je tudi v mestu.
Hvala, za nasvete.
Lep pozdrav!
Pozdravljena,
če se odločate za nakup in kolebate med različnimi vozili, vam priporočam, da preizkusite megana ki vas bo zagotovo navdušil. Pri Malgaju v Ljubljana na Tržaški 108 / VIČ – 01/2000 550, imamo na voljo za preizkus bencinski in dizelski motor, ponudimo vam lahko novo vozilo ki ste ga že sama gledala megane generation, imamo pa na voljo tudi testna / nadomestna vozila ali malenkost rabljena katera imajo vsa garancijo in jasno poreklo. Pri novem vozilu vam pri nakupu preko renault financiranja tudi podarimo podaljšano garancijo 4 leta / 80.000 km in brezplačno obvezno in kasko zavarovanje za prvo leto. Pridite, preizkusite, zahtevajte ponudbo in zagotvaljamo vam da boste zadovoljni.
lep pozdrav, kolektiv AVTOHIŠE MALGAJ
POzdrav vsem,
avto je že popravljen. Zlomil se je vijak, ki je držal motor. Tudi serviser še ni videl kaj takega. Popravilo je na srečo stalo samo 80 eurov… vseeno ostaja dvom, ali ne bo še kakšen drugi vijak tudi popustil…
Kljub temu sem si že ogledala nov avto, kio, in pri njej je bistvena tudi dolgoletna garancija.
kia rio s tremi vrati http://avto.over.net/aktualno/novosti/novo_doma_kia_rio_s_tremi_vrati/ to bi bilo zate? ali pa sedaj pride sedan ven.
Kia Rio Sport Sedan je bila ta teden predstavljena tudi v Sloveniji. Objava bo tekom dneva objavljena na Avto.Over.Net.
POzdravček vsem,
hvala vam za komentarje.
Sem iskala in se odločila za kio v prvi vrsti zaradi garancije.
Kia karavan, osnovni model, oprema, motor 1,4 oz. 105 KM. Za ceno 11.500.
Iskala sem opremo fresh, pa je nimajo tu v tej trgovini v btcju. Ali poslovalnice med seboj dopolnjujejo prodajno ponudbo, če ni tu, pa je v drugi trgovini, ali ima vsaka svoj način dela?
LX Open/Cup
VARNOST:
varnostni zračni blazini na voznikovi in sovoznikovi strani (sovoznikova z možnostjo izklopa), stranske varnostne zračne blazine, stranske
varnostne zračne zavese, ABS zavorni sistem z EBD, BAS sistem za pomoč pri zaviranju, zavorni diski na vseh kolesih, elektronska
blokada motorja proti kraji vozila, avtomatsko zaklepanje vozila pri hitrosti nad 40km/h, prekinitev dovoda goriva v primeru trka,
samodejno odklepanje vozila v primeru trka, otroška varnostna ključavnica na zadnjih vratih, varnostni pasovi z zatezniki, opozorilnik za
nepripet pas na prednjih sedežih, opozorilnik za nepripet pas na zadnjih sedežih (ne pri 1.4 bencinskem motorju), zadnja meglenka,
tretja zavorna luč.
UDOBJE:
klimatska naprava, centralno zaklepanje, progresivni servo volan nastavljiv po višini in globini, merilec zunanje temperature, potovalni
računalnik, električni pomik prednjih stekel, senčnik voznikovi in sovoznikovi strani (sovoznikov z ogledalom), predal na sovoznikovi
strani z osvetlitvijo, osvetlitev prtljažnika, stikala avdio naprave na volanskem obroču, radio + CD/MP3 predvajalnik, 4 zvočniki,
vzglavniki nastavljivi po višini, zadnja klop zložljiva in deljiva v razmerju 60:40, ISO FIX za pritrditev otroškega sedeža, začasno rezervno
kolo, sistem proti praznjenu akumulatorja pri zaklenjenem vozilu.
ZUNANJOST:
tonirana stekla, 15-palčna platišča s pnevmatikami Michelin 185/65 R15H, kljuke vrat v črni barvi, ročno nastavljivi stranski ogledali v
črni barvi, širokokotni vzvratni ogledali, zadnji brisalec in grelec.
Načeloma imajo poslovalnice isto bazo avtomobilov, ki so na “lagerju” in če ni rezervirano ti ga lahko rezervirajo oziroma naročijo. Ti avtomobili so hitro dobavljivi, načeloma v roku treh do petih dni.