Nakup novega terenca – Dodge RAM, izkušnje?
Z družino smo se iz Ljubljane preselili nekaj deset kilometrov stran na dokaj ruralno območje. Kupili smo hišo z veliko zemlje. V prihodnosti se nameravamo preusmeriti tudi delno v kmetijstvo. Imeli bomo obvezno dva avta. Terenca bi imeli za po brezpotjih kot tudi za po cesti, odvisno od priložnosti. Rabimo nekaj večjega, saj bomo prevažali tudi tovor, hkrati pa smo družina štirih. Torej rabimo prostor. Všeč nam je postal Dodge RAM, ima kdo izkušnje s temi avtomobili, kakšen nasvet? Zelo radi bi tudi polno različico z 5,7 V8 mašino… Kupili bi novega. Denar ne igra vloge.
Obvezno, 27.11.2021 ob 18:32
Dodge Ram je super zadeva, kot so ti ze povedali ne mores brcnit v temo. Bencin obvezno. Tud ce je malo starejsi. Super stvar.
Za drugega ti priporocam da pregledas se malo po ameriskih straneh in uvozis se kaksnega GM a, z duplimi kolesi zadaj.
Ce se boste prezivljali s kmetijstvom je to to.
Ja, res, na kmetijah skoraj več ne vidiš traktorjev…
Kolega ga ima, sicer tako za srečati na cesti luštna zverina, ko pa bolje pogledaš, ne vem no..
S tem avtom bi se ti vozil po kolovozih, mar ga ni škoda? Servis samo v Grazu, pokurjaža zmerna glede na 6000 ccm, servisni interval na 10 000 kilometrov pri bencincu, registracija pri nas možna samo kot osebni avto, ne pa kot tovorno vozilo ker ima prekratek kason, obstaja sicer rešitev ampak o tem nebi javno..
Mel suburban 7.4 v8, vortec. Lt 2500, povišan 1996.
Vse je isti princip, al je đejms, chevy, dodge, caddy, h2. Ista šasija, druge kabine.
Problem morda servisi, rez deli. Drgač pa de best. Sam ni za vsak žep…
Poraba pri meni pisane vožnje 16 l….4 gang avtomatik.
Če gnar ni problem, go for it. Pr men je šlo mal na tesno, in tega ne maram, se pol tega nism šu več…sam še vedno, ko bom “velik”, bom imel dodge ram.Mora bit tud motor pr hiš, vse pa nea gre.
Morda pa če pogledaš ford ranger, ta ta bolj debel, zdele mi ne gre z jezika model…zaradi servisov morda?
Dober izbor. Vendar je treba it s casom naprej. Meni je boljsi tale.
Forum je zaprt za komentiranje.