nakup nov računalnik
Anonimno 5427, 16.08.2021 ob 15:27
Kakor so povedali, računalnik se ne kupuje rabljen. Kvečjemu iz kake dobre firme, ampak do starosti 9 mesecev. Takih pa ni na tržišču. Računalnik je roba, ki TEHNIČNO izredno hitro zastareva. In ne nasedajte ‘profi prodajalcem’, ki mingrede navržejo, da za šolo in domače delo ne rabiš nič močnega. Ravno obratno je. Za doma rabiš kul mašino, za pisarniško poslovanje lahko kupiš tud 5 let star računalnik.
Kolikor hitro zastara je odvisno od tega kakšen računalnik je. Recimo moj 10 let star 13” notebook se ponaša z 12GB RAM in dobrih 300GB SSD diska. V primerjavi z novim notebookom z 32GB RAM in 4 jedernim procesorjem je resda počasnejši a proti nekemu računalniku za 500€ se še pa vedno precej dobro kosa.
Jinb n, 17.08.2021 ob 10:00
Jaz, sem kupla rabljenega otroku, super dela.. Glej da ima vsaj 8 giga rama, i5 procesor, SSD disk so tako zdaj vecina, dobra graficna naj bo, pa resolucija tudi. Sem kupila odlicen PC za 500 eur, nov je cez jurja. Dela odlicno ze tretje leto.
Rabljenega seveda v trgovini, ne na bolhi..
Pa ne igramo iger. Pač, da ko stisneš tipko, da se zgodi, ne pa …..nalagam….
Uradn hišni Pc je uibr zastarel, zato se spravljam v nakup novga..mal me je minil vmes, k se mal muzka dela pa video, pa je bla men zadeva že 2009 počasna, pa ima 8Gb rama, sitemski disk že ssd, 2 klasična v Raid…..pa bo pod 2000eur, težko…ker če čš, je to jama brez dna….
Močen za šolo, odvisno kjero, tehnične , produkcijske smeri ja, ostalo pomoje je dober un v šparu pri kruhu kupljen. Za tist word pa excel in internet šlatat je dovolj, če se ti da sem pa tja počakat.
Forum je zaprt za komentiranje.