nakup nov računalnik
Kupi tistega, ki so najbolj razširjeni. Jaz bi odsvetoval edino HP, ker tam je res vse nekompatibilno. Vzemi Lenovo ali kaj podobnega. Bodi pozorna na svetilnost ekrana. Pojdi v trgovino in poglej, kdo ima primerno osvetljen zaslon. Zaslon naj bo primerno velik, ne kupuj male računalnike.
Pred nakupom razmisli, če ne bi raje vzela namizni računalnik. So cca 30% cenejši, kupiš lahko tudi ekran poljubne velikosti. Če imate stalni prostor za računalnike, seveda. tukaj računaj še cca 100EUR za monitor in 20EUR za kamero z mikrofonom.
gledano s strani koronce in eventuelnega dela od doma, boste rabili dva laptopa. predlagam da za isti denar kupite 2 x 250€ na bolhi – rabljenega, če imate kakega dobrega človeke ki vam to lahko pregleda in preveri. glede na starost in funkcije ki jih rabijo bo to povsem ok, ko se stvari utečejo, otroci dorastejo boste kasneje bolje vedeli in ocenili kaj dejansko rabite.
simpl, 16.08.2021 ob 10:25
gledano s strani koronce in eventuelnega dela od doma, boste rabili dva laptopa. predlagam da za isti denar kupite 2 x 250€ na bolhi – rabljenega, če imate kakega dobrega človeke ki vam to lahko pregleda in preveri. glede na starost in funkcije ki jih rabijo bo to povsem ok, ko se stvari utečejo, otroci dorastejo boste kasneje bolje vedeli in ocenili kaj dejansko rabite.
Jaz sem kupila rabljenega, samo ne na Bolhi. V trgovini, kjer ga počistijo, naložijo na novo Win. Pa še garancija je.
Pa sem super zadovoljna. Sem se bala, da bo baterija slaba pa je več kot odlična že kar lepo vrsto let.
Tako, da stacionarni računalnik bom kupila tudi rabljenega. Ampak spet v trgovini, ne na Bolhi.
nasveti iz prve roke, 16.08.2021 ob 10:37
samo rabljenega ne kupuj. To ti najiskreneje svetujem.
Lahko argumentiraš ?
Se že leta profesionalno ukvarjam z informatiko. Pred leti kupil rabljeni prenosnik. Še sedaj služi vsem mojim potrebam. Resda zamenjal diske z SSD in dodal RAM. In ja, je dokaj težak in ni moderno tanek. A je že zdržal večletno premetavanje po avtomobilih in ni videti še nobenega “popuščanja”. Tako da ob ustrezni ceni in kvaliteti ne vidim razlogov za tvoje “apriori” stališče.
Kakor so povedali, računalnik se ne kupuje rabljen. Kvečjemu iz kake dobre firme, ampak do starosti 9 mesecev. Takih pa ni na tržišču. Računalnik je roba, ki TEHNIČNO izredno hitro zastareva. In ne nasedajte ‘profi prodajalcem’, ki mingrede navržejo, da za šolo in domače delo ne rabiš nič močnega. Ravno obratno je. Za doma rabiš kul mašino, za pisarniško poslovanje lahko kupiš tud 5 let star računalnik.
Anonimno 5427, 16.08.2021 ob 15:27
Kakor so povedali, računalnik se ne kupuje rabljen. Kvečjemu iz kake dobre firme, ampak do starosti 9 mesecev. Takih pa ni na tržišču. Računalnik je roba, ki TEHNIČNO izredno hitro zastareva. In ne nasedajte ‘profi prodajalcem’, ki mingrede navržejo, da za šolo in domače delo ne rabiš nič močnega. Ravno obratno je. Za doma rabiš kul mašino, za pisarniško poslovanje lahko kupiš tud 5 let star računalnik.
Lej, imaš mnenje, kot ga imaš. In kot kaže tudi izkušnje.
In ravno tu me zanima, katere so te domače in šolske potrebe, ki naj bi zahtevale tako zmogljiv “stroj”? Me pač “radovednost” daje.
Anonimno 5427, 16.08.2021 ob 15:50
srfanje, loudanje in dolgotrajne obdelave.
hočem napisat, da večpredstavnost zahteva nove procesorje, ker boljše obvladujejo matematične operacije. Če pa kdo igra doma še igrce (predpostavljam da tega v službi ne more počet), potem pa sploh.
Pri pisarniškem delu napišeš en wodek na teden, kar lahko narediš tud na mobilcu.
Anonimno 5427, 16.08.2021 ob 15:53
hočem napisat, da večpredstavnost zahteva nove procesorje, ker boljše obvladujejo matematične operacije. Če pa kdo igra doma še igrce (predpostavljam da tega v službi ne more počet), potem pa sploh.
Pri pisarniškem delu napišeš en wodek na teden, kar lahko narediš tud na mobilcu.
“Če pa kdo igra doma še igrce”
No, vidiš. Končno smo pa le prišli do pravega razloga. To so te “domače in šolske” zadeve, za katere pač potrebujemo najnovejši računalnik (sicer malce starejše igre delujejo na danes vsakem, a potem pač nisi “in”). Bi to takoj napisala, pa te ne bi “gnjavil”.
Surfanje in “loadanje” (kratek pomislek – zakaj loadanje – stvari so na spletu vedno dostopne ?) pač ne zahtevata supermodernih računalnikov,
Ker mladina baje ne razume srbski i hrvatski.
Forum je zaprt za komentiranje.