Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nakup mikrovalovne pečice

Nakup mikrovalovne pečice

Pozdravljeni!
Prosila bi za pomoč; in sicer nameravam za darilo podariti mikrovalovno pečico. Ker sama nisem najbolj vešča v poznavanju le – te, me zanima, na kaj moram biti pri nakupu pozorna?
Cena naj bi se gibala med 10.000 in max 20.000 sit, v glavnm pa bi se uporabljala za segrevanje in odtajanje, glede žara pa nisem čisto prepričana. Je boljša analogna ali digitalna?
Sem iz okolice Mb, torej, kam se naj odpravim ponjo, da bom opravila dober nakup?

Iskrena hvala za kakršnokoli informacijo!!!

Želim vam lep in prijeten dan!

Hojla, jaz imam mikrovalovno od LG digitalno že dve leti. Vsebuje tudi žar, ki ga še niti enkrat nisem uporabljala. Stane 33.000,00 sit. Sploh ne vem zakaj je tako draga.

Moje izkušnje z mikrovalovno so naslednje: Uporabljam jo za segrevanje, odtajevanje in pečenje kokic. To je tud vse. Tako sva zadnjič z mojo mami kupovale mikrovalovno zanjo in sva kupili mehansko mikrovalovno, z funkcijo odtajevanja, segrevanja, žara itd… Skratka ni da ni – cena 18.000 sit. Pazi samo na prostornino posode, ki gre v mikrovalovno. Le ta naj ne bo manjša od 17 litrov, drugače se ti skoraj ne splača kupovati. Ene so tako majhne, da ne dobiš lonca v njo. V njej ne smeš pregrevati in kuhati v posodi, ki vsebuje pozlačene dele in okraske.

Mehanska ali digitalna – enaki šmoren, če mene vprašaš. Še najboljše je mehanska. Pri digitalni imaš polno enih gumbov in nastavitev, ki jih nazadnje še uporabljati ne znaš, pri mehanski pa imaš dva gumba – enega za nastavitev na odtajevanje, kuhanje, žar itd…, drugega za moč. Na vseh živilih imaš napisano moč mikrovalov. Tako, da če mene vprašaš sem za mehansko, brez žara – no če zna kdo to uporabljat – žar naj mi napiše kako in kaj, ker men do sedaj še ni ratal. Enkrat sem dala v njo rogljiček od pečjaka, pa ga je razneslo in marmelado vrglo v stene mikrovalovke.

NO, sem bla mal bolj obširna. Sorry upam, da sem kej pomagala.

Urška

Jaz pa imam digitalno in sem z njo ful zadovoljna.
Imaš kar narisano, kaj je za kaj (na eni je npt. meso, na drugi kruh …) Samo pritisneš, nastaviš moč (v začetku pač ne veš, koliko moraš nastavit, pa imaš zraven brošurco; 3x pogledaš, potem znaš za večno) in minute.
Midva si pogrejeva kakšno mleko zjutraj, pa pečeva kokice, narediva si tople kruhke, včasih odtajava meso, tudi tiste hitro pripravljene jedi (Pogrej in pojej, Mizica pogrni se) sem že poskusila in je bilo super.

Meni so jo kupili za okrogli rojstni dan in je bila v marcu 36.000 SIT. zdaj, ko jo imava, si sploh ne predstavljava življenja brez nje (no, tako se svet vrti).
Meni je digitalna vsekakor zakon.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close