Nakup labradorca
Jaz imam psico hrvaških vzrediteljev, ampak je bila cena zadnji faktor, ki me je zanimal. V bistvu se je vzreditelj pozanimal, kdo sem, da sem psa sploh dobila.
Ti pa kupuješ kot večina, torej se začni zanimat še, kakšna je tvoja kreditna sposobnost, ker boš kmalu morala vedet.
p.s. Če bi kupovala labradorca, bi se zagrebla pri Charlesu. Res je, da bi morala šparat in čakat kot pri norcih, ampak to je to.
Doračunaj tudi škodo, ki ti jo bo ščene napravilo na
vrtu (vsa drevesa so zunaj, rož ni, trava kot njiva….)
hiši (poglodani vogali hiše, zgrižena lesena ograja…
ok pozitivne stvari…
naučil vas bo pes migat in ko pogleda s tistimi žalostnimi očmi ne moreš da ga ne spustiš…..
potem pa je dober sesalec po obrokih; pod mizo vse zgine…
🙂
Me zanima mnenje ćez 12 mesecev….
Ampak dam ga pa ne več stran….
Yo, ali lahko zaupaš pri katerem vzreditelju si kupila psa. Kakšni so bili tudi njihovi pogoji? Hrvaška mi je bliže, zato iščem tukaj. Rada bi sledila razvoju legla, zato bodo obiski redni.
Oprosti, saj cena ni edino merilo. Moti me SLO, ker so psi iz povprečnih legel 2x dražji kot psi iz tujine. Če gledamo Češko, slovaški, hrvaško,… Nič manj kvalitetni psi. Moti me, da v SLO tako služijo … Pa ne mi govorit kakšni so stroški.
Labradorci so pač nagajivi, jih pa tudi ne menjam, za nobeno drugo pasmo 🙂
Nič od tega ne drži….
Po statistiki ima labradorc največ ugrizov (pa ne glede na število ampak procentualno)…. o živahnosti je pa brezveze razpravljat, ker so po defoultu nagnjeni h debelosti….živahen je npr. boxer, ne pa en labradorc….
Temperamentna pasma pa res ni no…prej dolgočasna, kot prinašalci…
V glavnem, nimaš pojma o psih…
Nisem kupila labija, tako da ti ta podatek ne more kaj dosti pomagat.
Pogoji? Da pes živi s familijo, da jih obvestim, če bi se pojavila kakšna bolezen, ki bi lahko bila dedna, da psa ne smem dat drugam brez njihove vednosti ipd. – to imamo v pogodbi.
So pa klicali v slovenski klub za dotične pasme in se pozanimali, če me poznajo itd. Šele potem sem psa dobila. No, to sem izvedela kasneje, ko je bila psica že pri meni.
Spoštovani vsi, ki se zanimata za nakup psa na Hrvaškem. Odsvetujem kakršenkoli nakup pri Hrvatih, ker večina nima narejenih getskih testov. Odsvetujem Roo Roo obsession. Pse producirajo po tekočem traku, v neprimernih prostorih, brez genetskih testov. Edino navigo in kaća kacian. V slo pa definitivno Mateja šrimpf, pisarna v polskavi in vzreditelji, ki vedo kaj delajo. Pa srečno!
Pa kaj te ima to za zanimat? Vsem pač niso všeč grdobine, veseli se, bo zate ostalo več deformiranih psov.
PS, v razmislek
[img]http://fragmabox.gr/cms/images/stories/fragmabox/blanka.jpg[/img][/quote]
Kakor vem so šli pravi ljubitelji boksarjev spet v to vzrejo psa kot je na sliki. Torej manj deformiran. Jih imaš že nekaj v tujini žal seveda niso razstavni prvaki ampak kot pravim ti rejci so res ljubitelji boksarjev in vedno več ljudi jih vzame. Prav tako se ta trenutek dogaja z angleškim buldogom. Da bo imel gobec res klasični kot so ga imeli prvotni buldog pasme.
Pa kaj te ima to za zanimat? Vsem pač niso všeč grdobine, veseli se, bo zate ostalo več deformiranih psov.
PS, v razmislek
[img]http://fragmabox.gr/cms/images/stories/fragmabox/blanka.jpg[/img][/quote]
Kakor vem so šli pravi ljubitelji boksarjev spet v to vzrejo psa kot je na sliki. Torej manj deformiran. Jih imaš že nekaj v tujini žal seveda niso razstavni prvaki ampak kot pravim ti rejci so res ljubitelji boksarjev in vedno več ljudi jih vzame. Prav tako se ta trenutek dogaja z angleškim buldogom. Da bo imel gobec res klasični kot so ga imeli prvotni buldog pasme.[/quote]
A res? No, to pa je dobra novica za pasmo in me veseli. Vseeno ostajam ljubitelj prinašalcev.
Nič od tega ne drži….
Po statistiki ima labradorc največ ugrizov (pa ne glede na število ampak procentualno)…. o živahnosti je pa brezveze razpravljat, ker so po defoultu nagnjeni h debelosti….živahen je npr. boxer, ne pa en labradorc….
Temperamentna pasma pa res ni no…prej dolgočasna, kot prinašalci…
V glavnem, nimaš pojma o psih…[/quote]
Pa se ti prebereš kdaj. Kako lahko napišeš, da ni temperamentna pasma po drugi strani pišeš o največ ugrizih? In ko boš imel labradorca boš videl da je živahen. Da ne govorimo o učljivosti z najmanj truda. http://www.mojpes.net/modules/pasme/index.php?id=324 Ne grem več na drugo pasmo.
Forum je zaprt za komentiranje.