Najdi forum

nakup digitalne kamere

kje se jo najbolj splača kupit, kakšno, kaj moram pri nakupu pazit

Težko je svetovat če ne vemo niti kako zahtevna si, za kaj jo boš uporabljala, kolko zlatnikov si pripravljena zamenjat zanjo ipd.

joj kaj pa vem…uporabljala jo bom sej veš domača uporaba, izleti, fešte pa tko…kok dnarja, ne vem za kok se mi jo splača kupit (glih pretiravat s ceno ne mislim)…digitalca že mam…zdej bi pa še kamero ker grem čez 10 dni na izlet da bom lah snemala mal več k z fotoaparatom…

a mi lahko še neki poveš…skoz mi javlja low disc space no in sem odstranila ful programov pa musko ampak mi comp. še zmer štrajka pa počas dela…kaj naj nardim…aja pa kako se pobriše libary v media player če mogoče veš…k je ful komadov napisanih k jih sploh nimam več v rač.če pa to nč ne vpliva na prostor pol pa ok

Če nisi prav zahtevna, potem kaj dosti sploh ni za gledat pri nakupu. Večina današnjih kamer povsem zadovolji povprečnega uporabnika. Edina stvar je način zapisa oz medij na katerega kamera snema.
V uporabi sta predvsem 2 načina, Mini DV in DVD.
MiniDV ima bolj kvaliteten (avi) zapis in ga je tudi lažje kasneje obdelovat, DVD pa zapisuje v mpeg2 formatu ima pa to prednost, da lahko disk zaključiš (seveda potem ne moreš več snemat nanj) in dvd enostavno pogledaš na tvoji hišni DVD komponenti.

Za DVD kamero se odloči, če boš posnetke imela na dvdjih in jih gledala preko dvd komponent, lahko jih tudi obdeluješ na pcju vendar ni tako enostavno kot pri MiniDV kamerah.
Za MiniDV pa, če misliš posnetke kasneje kakorkoli obdelovat ali pa jih hranit le na računalu. Seveda jih lahko tudi pretvoriš in zapečeš na dvdje, ni pa tako enostavno kot pri dvd kamerah. Nekatere MiniDV kamere imajo tudi reže za pomnilniške kartice (SD, MMC, CF,…) na katere se shranjujejo still slike (fotografije) in zelo kratki filmčki.

Iz libary v media player zbrišeš enostavno tako, da stvar(i) označiš in pritisneš Delete, vendar tvoj disk zaradi tega ne bo prav nič bolj prazen.
Kaj imaš vse na disku ne vem, se pa včasih najde veliko stvari v začasnih (temp) mapah, katerih vsebino mirne duše lahko pobrišeš.
Če imaš windowse, ki omogočajo system restore, potem lahko tudi zmanjšaš prostor, ki si ga polkenca vzamejo za hranjenje starih sistemskih stvari.

mam xp-je se pravi grem na start-programs-accessories-system tools-system restore…

pa še neki če dam disc clean up, a lahko vsa tista okenca poklukam pa zbrišem…ker men označi samo dva recycle bin pa temporary internet files…

hvala ti za odgovor

> mam xp-je se pravi grem na start-programs-accessories-system
> tools-system restore…
>
Nope, greš v Control Panel –> System –> jeziček System Restore in nastaviš velikost pri Disk space to use (recimo nekje 1000Mb)

V Disk Cleanup v bistvu lahko označiš vse razen Compress Old Files, klikni pa še na jeziček More Options kjer lahko narediš še Clean up za System Restore

aha če mi kej ne bo jasno pridem nazaj, he he he

najlepša hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close