Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nakup dela parcele

Nakup dela parcele

Na tem forumu sem prebral kar nekaj tem, vendar pa nisem našel ustreznega odgovora. Situacija je taka, da sem potencialni kupec zemljišča, ki je po prodajalčevih besedah, definirano kot pašnik – to je seveda potrebno preveriti. Trenutno je zemljišče veliko 4000 m2, vendar pa sva se s prodajalcem (se poznamo, pa vendar) nekako domenila, da bi se kupilo 1000 m2 ali pa 2000 m2 – njemu je vseeno. Sedaj me pa zanima kakšen je postopek z njegove strani? Verjetno je potrebno parcelo najprej razdeliti. Katere papirje pa lahko jaz že sedaj pridobim, čeprav parcela še ni razdeljena? To me zanima še preden se sploh lotimo kakšnih pogodb in plačila are. Tu pridejo na vrsto tudi notarji in kakšen odvetnik.

Zaenkrat najlepša hvala!

Pozabil sem omeniti, da bi parcelo kupil za gradnjo stanovanjske hiše.

Predhodno lahko pridobite podatke iz zemljiške knjige in katastra:http://prostor.gov.si/emoneta/index.jsp

Seveda pa se mi kot prvo zastavlja vprašanje ali je parcela sploh zazidljiva, to preverite tako, da na občino pošljete poseben obrazec za LOKACIJSKO INFORMACIJO.

Kar pa se tiče parcelacije, torej delitve iz ene parcele v dve manjši pa to naročite pri podjetjih ki so pooblaščena za takšne geodetske izmere, vendar se cene takšnih meritev le redko gibljejo pod 1000€, odvisno pač od števila odmerjenih mejnikov itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close