Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup avtomobila – fleksibilnost pri ceni

nakup avtomobila – fleksibilnost pri ceni

Kupujem nov avto
Zanima me koliko imajo prodajalci v salonih proste roke kar se tiče cen avtomobilov
Ali lahko ceno ki je uradno določena za nekaj procentov znižajo ali ne?
in za koliko lahko?

kot eno možnost mi je prodajalec omenil, da lahko nek avto zrihtajo, kot da je testni brez kilometrov in ga potem prodajo po 10% nižji ceni
veste kaj o tem?

hvala Urša

da, % je odvisen od znamke…

sprašujem za škodo

Na nov avto bi morala dobiti med 7-10%.

hvala, super
upam, da bom uspela dobiti kak popust

čisto odvisno katera znamka, model…

URSA povej več pa ti povem

Lep pozdrav, JetFlash

škoda fabia

Nekje 6-8%, lahko si izboriš max. 10%. Na leasing, na gotovino oz. kredit so slabši pogoji.

Lep pozdrav, JetFlash

Po moje je na gotovino 7-10%.

Na leasing je lahko ceneje samo, če te oderejo pri leasingu z obrestno mero in pripadajočimi stroški…

Sploh ni res. So zelo ugodne leasing variante, odvisno koliko ti je prodajalec pripravljen pomagati in svetovati, pa odvisno koliko gleda na svojo rit (od leasingov z zavarovanji itd. je prodajalec tudi plačan).

Najbolj ugodne leasing variante so čisto klasični leasingi, z višjimi pologi in dobo odplačila do 36 mesecev, kjer pa je zraven še zavarovanje in druga sranja je pa too much drago.

Lep pozdrav, JetFlash

Če je tako ugodno, pa sporoči kakšen EOM je to ugoden leasing, pa bomo hitro videli koliko je ura…

samo testni avto brez km ne obstaja, pol pač ni testni.
imajo pa proste roke pri npr. dodatni opremi, kaj vse ti podarijo zraven.

Lahko dobiš popust na gotovino, testni avto ceneje (ponavadi nimajo velik km). Mi smo dobili še dodaten popust, ker smo pri njih že večkrat kupili avto, prav tako pri Renoultu, Oplu in če se ne motim pri Marcedezu. Sam smo mi v zadnjih 10 letih kupili po dav avta na leto.

In kakšna je razlika med kreditom in gotovino?

Renaultu, Mercedesu…tako nekako.
Če ste že kupili dva avta na leto ste verjetno večkrat prebrali pravilen zapis znamk avtomobila. Piše verjetno na oglasnih tablah salona, na avtomobilu, na pogodbah… Ali pač ne?
Ma ne da težim Ampak take stvari pa res ne moreš narobe zapisat.

Lepi, od cca. 12,86 do 18,98 je EOM pri leasingu, pri kreditu pa oc cca. 11,94 do 17,24.

Izračunana ista vrednost in ista doba.

S tem da pri leasingu ne rabiš toliko papirjev in ni stroškov sklenitve pogodbe in zavarovanj terjatev, oz. stroški so vključeni v obroke.

Lep pozdrav, JetFlash

New Report

Close