Nakup ali najem stanovanja?
Ne, eni smo takšni, ki smo v zvezi in smo pač vzeli kredit, čeprav nam ni nihče kril hrbta. Da bi bila stvar še slabša, smo si privoščili še otroke. Nismo pa tako črnogledi in računamo na Fatimo, ne pa na vesoljni potop.[/quote]
Torej, če en izgubi službo, mu drugi krije hrbet :). TO je to. Verjamem, da tisti, ki ste v vezi lažje vzamete krediti, ker veste, da imate partnerja, ki vam krije hrbet :).[/quote]
No, ni tako, ampak detajlov ne bom razlagala. Naj bo dovolj, da drug drugemu ne moreva kriti hrbta.
Za seks se tipi ponujajo, se enostavno in zastonj dobi, ni treba razmišljat, za stanovanje moraš pa dati življenjske prihranke.[/quote]
kaj pa, če se izkaže, da ni “ta pravi”?
kaj pa, če je da ta pravi in se potem spremeni?
kaj pa, če s spremeni, pa ne tako kot ti želiš?
kaj pa, če zdaj ni “ta pravi” in bi se potem spremenil tako kot bi bilo prav?
kaj pa, če…?
kaj pa, če…?
kaj pa, če…?
Boom, če se izkažen, da ni tapravi, ga zamenjaš za drug model, saj so zastonj. Isto velja, če se spremeni. Če pa sedaj ni tapravi in se bo spremenil pa tega žal ne bom zvedela, ker ga ne bom sprobala :).
Margot, pa ni to žalostno, da se partner ne more zanesti nate ali ti nanj,če bi bil kdo v takih težavah?
Sunce jarko, ja, tudi službe niso več stalne. Tudi glede službe se najdejo novi izzivi in je fajn, da si fleksibilen.
jaz ne poznam, tudi jaz ne, zato sem vprašala, če je tu gor kak takšen pa ga tudi ni.
Pust tega sončka…to mora biti eno dete 16-tih, 17-tih let….ki je pamet s ta velko šeflo jedlo….
:-)))[/quote]
Ta sonček je Franček. Kaj ga ne prepoznaš po podjetniški žilici? :))))[/quote]
Ma lej….se ne poglabljam v multi-nicke….zguba cajta…
Men pač zgleda en mulo na vrhuncu pubertete…a veš, ko si najbolj pameten na svetu…
Podjetniška žilica? Ta je šele smešna, ja….
Vzameš hipotekarni kredit in ti banka krije hrbet. 🙂
Življenje je avantura, je nekdo napisal. :)[/quote]
Hm, banka vsako kritje hrbta močno močno drago zaračuna.
Veš situacija je bistveno drugačna, če imaš partnerja, ki ti bo v stiski pomagal ali pa ti njega.
Če imaš pa otroke pa je tako jasno, da moraš poskrbeti zanje. Na stara leta pa oni zate skrbijo.[/quote]
Res je, ni pa nujno, da ti je lahko. Prav lahko se ti zgodi, da boš plačevala kredit in še partnerja. Vsaj določen čas.
Hahahah, crknila bom od smeha…:))))))))[/quote]
Pust tega sončka…to mora biti eno dete 16-tih, 17-tih let….ki je pamet s ta velko šeflo jedlo….
Ne obremenjuj se preveč z mano. Imaš ti svoja bremena za razložit. Večno osamljena, vse drugi krivi, nihče te ne upošteva, manjka ti vse v življenju, čeprav si na videz preskrbljena … V življenju izven interneta si verjetno prijazna, doma si pa misliš, da ti ne vračajo enako v življenju … Nimaš hobijev, nimaš ničesar, med hladilnikom in tipkovnico je prostor za razmislit, kako bi koga ponižala z besedami na netu … Deluješ kot odrasla oseba …
[/quote]
Ja, res je. Tudi to se lahko zgodi, da imaš partnerja in si na slabšem kot samski. Če on zgubi službo, potem je res tako kot ti pišeš. Samo partnerja ne daš na čevelj, ker je izgubil službo. Lahko drugače doprinese torej z delom doma.
Jaz pa nimam na vidiku nobene dediščine in nobenih dedičev po meni. Torej tudi nobenega, ki bi bil dolžan skrbeti zame na stara leta. Imam pa starše, ki jim bo verjetno treba priskočiti na pomoč.
Lahko se zaneseva drug na drugega. Če zlomiva nogo ali kaj podobnega. V tem primeru pa pač ne.
Pa tudi sicer ne vem kako se izidejo takšne življenjske računice, kjer imaš ves čas “spremenljivko”. :)))[/quote]
Jaz sem bolj ziheraške sorte. Ne bi se vselila kar k moškemu, tako zastonj. Niti ne bi jaz nabavila celega stanovanja, moškega pa kar zastonj vselila. Izkušnje pač.
Ne obremenjuj se preveč z mano. Imaš ti svoja bremena za razložit. Večno osamljena, vse drugi krivi, nihče te ne upošteva, manjka ti vse v življenju, čeprav si na videz preskrbljena … V življenju izven interneta si verjetno prijazna, doma si pa misliš, da ti ne vračajo enako v življenju … Nimaš hobijev, nimaš ničesar, med hladilnikom in tipkovnico je prostor za razmislit, kako bi koga ponižala z besedami na netu … Deluješ kot odrasla oseba …[/quote]
LOL….ma kej si falu….
Se vidi, da nimaš pojma o življenju SPLOH…..spreminjam mnenje …kakšnih 16 neki…
tole je za 13 let….maksimum….
Z otroki se pa res ne bom kregala…
Ne obremenjuj se preveč z mano. Imaš ti svoja bremena za razložit. Večno osamljena, vse drugi krivi, nihče te ne upošteva, manjka ti vse v življenju, čeprav si na videz preskrbljena … V življenju izven interneta si verjetno prijazna, doma si pa misliš, da ti ne vračajo enako v življenju … Nimaš hobijev, nimaš ničesar, med hladilnikom in tipkovnico je prostor za razmislit, kako bi koga ponižala z besedami na netu … Deluješ kot odrasla oseba …[/quote]
LOL….ma kej si falu….
Z otroki se pa res ne bom kregala…[/quote]
Zakaj pa je v tvojem smehu toliko ihte in komaj prikritega gneva? Saj ti nisem jaz kriv, če si nesrečna v življenju. Nihče ti ni kriv tukaj. Nekaj si ga pošteno usrala in to se ne bo rešilo z zasmehovanjem sogovornikov po internetu …
1. Z vzdrževanjem stanovanja so mesečni stroški, ki niso zanemarljvi, ne glede na to, kako novo je. To je nekaj, kar je smiselno vzeti v poštev. Stanovanje, v katerem živiš, NI naložba. Ti pa omogoča večjo varnost na stara leta.
2. Najmenika ne moreš kar tako vreči na cesto. Kdor je poskusil, že ve… Sploh če ta najemnik nima denarja in nima kam iti. Ne živimo ravno v pravni državi …
3. Če si lastnik stanovanja po trenutni zakonodaji, imaš kar nekaj težav pri pridobivanju take in drugačne državne pomoči, ker se ti stanovanje šteje v premoženje, država pa ima prepogosto zelo malo razumevanja, da ti plačuješ kredit.
4. Kredit lahko dobiš tudi kasneje, ne le zgolj do 45. leta. Vendar bo banka zahtevala življenjsko zavarovanje. Moja soseda je pri skoraj 70. bila prisiljena vzeti kredit za popravilo strehe. In so ji ga dali, s tem, da je pač morala skleniti življenjsko zavarovanje z izplačilom v višini glavnice. Življenjska zavarovanja po 45. letu niso ravno poceni.
5. Če se kaj spoznaš na nepremičnine (ali poznaš koga, ki se), bi bilo najbolj pametno živeti v najemniškem stanovanju še naprej, kupiti neko nepremičnino (s prihranki, ki jih imaš + kredit) in jo oddajati. Glede na to, da boš polovico nepremičnine plačala, obstaja velika verjetnost, da bo najemnina višja od kredita in boš tako imela še pozitiven cash flow. Ti ostaneš mobilna, imaš pa dodaten vir prihodkov, ki ga dodaš k tvoji plači. Gre za drugačno obliko varčevanja. Lahko pa kupuješ vrednostne papirje (seveda ne vzajemne sklade, ampak kakšno bolj pametno naložbo….), če so ti bližje kot nepremičnina in bolj “verjameš” vanje.
Ali pa se greš lahko najprej izobrazit na področju osebnih financ, in potem sprejemaš takšne odločitve, ki se dotikajo vseh tvojih prihrankov 😀
LOL….ma kej si falu….
Z otroki se pa res ne bom kregala…[/quote]
Zakaj pa je v tvojem smehu toliko ihte in komaj prikritega gneva? Saj ti nisem jaz kriv, če si nesrečna v življenju. Nihče ti ni kriv tukaj. Nekaj si ga pošteno usrala in to se ne bo rešilo z zasmehovanjem sogovornikov po internetu …[/quote]
Ja, ja ja ja….sej no…dej umir se že, dete…
Lahko se zaneseva drug na drugega. Če zlomiva nogo ali kaj podobnega. V tem primeru pa pač ne.
Pa tudi sicer ne vem kako se izidejo takšne življenjske računice, kjer imaš ves čas “spremenljivko”. :)))[/quote]
Jaz sem bolj ziheraške sorte. Ne bi se vselila kar k moškemu, tako zastonj. Niti ne bi jaz nabavila celega stanovanja, moškega pa kar zastonj vselila. Izkušnje pač.[/quote]
Dvomim, da te bo kdo kar zastonj vzel. :))
Zakaj pa je v tvojem smehu toliko ihte in komaj prikritega gneva? Saj ti nisem jaz kriv, če si nesrečna v življenju. Nihče ti ni kriv tukaj. Nekaj si ga pošteno usrala in to se ne bo rešilo z zasmehovanjem sogovornikov po internetu …[/quote]
Ja, ja ja ja….sej no…dej umir se že, dete…[/quote]
Hahaha, kako jo razbesni že eno dete. Pa tako menda zrela in sposobna in pametna in ne vem kaj … Zakaj se take ves delovni čas v življenju z deteti po internetu pregovarjajo in jim dokazujejo, da so bolj pametne?
Ja, ja ja ja….sej no…dej umir se že, dete…[/quote]
Hahaha, kako jo razbesni že eno dete. Pa tako menda zrela in sposobna in pametna in ne vem kaj … Zakaj se take ves delovni čas v življenju z deteti po internetu pregovarjajo in jim dokazujejo, da so bolj pametne?[/quote]
V znak, da sem res pametnejša….odneham.
(vsaj dokler si spet novga nicka ne izmisliš…k maš tooook pametnega za počet….)
Forum je zaprt za komentiranje.