Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nakup ali najem stanovanja?

Nakup ali najem stanovanja?

Če bi bila v dvoje, bi tako ali tako iskala hišo. Ker sem pa sama se moram pa zadovoljiti s stanovanjem. Vzdrževanje hiše z eno plačo ni ravno mačji kašelj.

Morš oprostit Goldfishki, v LJ je stanovanje o katerem se pogovarjava resda ocenjeno in se tudi ponekod prodaja za cca. 60.000€, pač njihova predstava o Sloveniji je zaradi tega močno popačena….. Pri njih 1m2 po 1800-2500€ ni nič kaj pretirano posebnega, medtem ko drugod po Sloveniji z izjemo res elitnih lokacij, se stanovanje in hišo proda težko tudi za 1200€ na 1m2….. skela je povedala lep primer….

Dejansko je realna cena 1m2 nekje 800€….. mogoče 900€. vse kar je več je preveč, glede na plače v SLO.

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Za 80t € pa res ne dobiš velikega stanovanja. Res pa je ves čas govora o tem, kje boš živela, v kolk starem bloku in še pod drugimi pogoji, ki določajo višino stanovanja.

Morš oprostit Goldfishki, v LJ je stanovanje o katerem se pogovarjava resda ocenjeno in se tudi ponekod prodaja za cca. 60.000€, pač njihova predstava o Sloveniji je zaradi tega močno popačena….. Pri njih 1m2 po 1800-2500€ ni nič kaj pretirano posebnega, medtem ko drugod po Sloveniji z izjemo res elitnih lokacij, se stanovanje in hišo proda težko tudi za 1200€ na 1m2….. skela je povedala lep primer….

Dejansko je realna cena 1m2 nekje 800€….. mogoče 900€. vse kar je več je preveč, glede na plače v SLO.[/quote]

Pri nas je cena cca. 1000€ za kvadratni meter. Zdaj kake zelo stare zadeve so seveda cenejše. Novejše pa dražje. Upam, da bodo šle cene še kaj dol.

Dejansko je realna cena 1m2 nekje 800€….. mogoče 900€. vse kar je več je preveč, glede na plače v SLO.[/quote]

Pri nas je cena cca. 1000€ za kvadratni meter. Zdaj kake zelo stare zadeve so seveda cenejše. Novejše pa dražje. Upam, da bodo šle cene še kaj dol.[/quote]

Je pa tud tko, da če imaš dnar našparan, (vsaj) jaz ne vidim varnega načina, kako ga
ohraniti za 40 let… razen v nepremičnini.
Banke? Se hecaš? Skladi? Še manj…Zlato? če ga dobiš…

Ja, imaš prav Skela. Na banki, recimo depoziti, ni kaj prida obresti. Banke (vsaj moja) sili, da vlagaš v sklade pa ne zaupam. Za zlato pa kaj pa vem, moraš poznati te trende. To bi se morala poglobiti.

Zakaj bi moral denar ohranit kje, v kuverti skriti je čist dovolj….. najboljše da noben ne vidi nič kaj maš, ti ne morjo obdavčit!

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Hja, s tem varčevanjem je pa tako. Če varčuješ in ostaneš brez službe, ne dobiš socialne podpore, ker imaš prihranke.
Če vse zapraviš, izgubiš službo pa dobiš podporo, še kaj ti primaknejo pri najemnini.
Če varčuješ, ti večje obresti dodatno obdavčijo.
Tako, da država kaznuje varčevanje.
En sef doma, da ne vedo kaj imaš :).

Valda, zadnjič sem glih bil mimo in sem gledal mislim da 34m2 nekje 40.000€ mislim tudi da je pisalo 1-sobno. Ja v Ljubljani kjer vas financira cela SLO pa je dražje ja.[/quote]

34m2 je lahko tudi dvosobno, če mislijo, da notri živijo mravljice. Še moja dnevna doba je večja. Znesek 40.000€ je pa najbrž mišljen v selu, sredi ničesar, brez infrastrukture in v 100 let starem bloku ali v bajti s souporabo kopalnice, kuhinje itd. Ja, marsikaj dobiš. Raje nimam nič.[/quote]
Pohlevnih ovčk lahko več spraviš v majhno štalco…

Fiši ti k rada bodeš je pa bolš, da imaš mal več placa…. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Narobe svet….
Če nič ne ustvariš in si vse zapravil za sproti in izgubiš službo, si v tem primeru na boljšem

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ja, žal. Namesto, da bi se nagrajevalo varčnost, pridnost, delo. Se nagradi tistega, ki je vse zagonil.

Ja, žal. Namesto, da bi se nagrajevalo varčnost, pridnost, delo. Se nagradi tistega, ki je vse zagonil.[/quote]

Brez veze jamrat…pač narediš, kar je v dani situaciji optimalno…

34m2 je lahko tudi dvosobno, če mislijo, da notri živijo mravljice. Še moja dnevna doba je večja. Znesek 40.000€ je pa najbrž mišljen v selu, sredi ničesar, brez infrastrukture in v 100 let starem bloku ali v bajti s souporabo kopalnice, kuhinje itd. Ja, marsikaj dobiš. Raje nimam nič.[/quote]

Fiši ti k rada bodeš je pa bolš, da imaš mal več placa…. :)))[/quote]

Lepo, da se tudi vi radi stiskate:). Mene pa duši, če jih je veliko na kupu, a veš:). Spet težko sprejmeš dejstvo, da smo si različni, imamo drugačne cilje itd.?

Fiši ti k rada bodeš je pa bolš, da imaš mal več placa…. :)))[/quote]

Lepo, da se tudi vi radi stiskate:). Mene pa duši, če jih je veliko na kupu, a veš:). Spet težko sprejmeš dejstvo, da smo si različni, imamo drugačne cilje itd.?[/quote]Ni samo kvadratura pomembna za stiskanje, tut bodice so…. 😉
Pa ti ga rata zmer ujet, ko se ti zahoče al je že navajen, da kar sam počaka, ko namigneš? :)))

On_, to sva že razčistila…nimam psa:).

Ti pa verjetno nisi ravno veliko hodila izven LJ :)?[/quote]

Vem koliko je 34m2. To je malo še za enega, razen če hodiš domov le prenočit. Tudi si mislim, da cene varirajo in je veliko odvisno od tega, kakšni so tvoji kriteriji. Potem pa sploh ne vem kaj te toliko skrbi. Sem mislila, da je govora o 80t +.[/quote]
Si kdaj živela v takem? Je povsem dovolj za dva, razen če bi rada imela oba vsaj svoj prostor za aerobiko. 😉
Živel sem v 70m2 stanovanju, 115 m2 etaži v hiši in 35 m2 stanovanju. V nobenem mi nič ni manjkalo. Treba je bit samo malo prilagodljiv.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za eno osebo je 35-40 čisto ok. Odvisno pa od tlorisa.

Sej se da tut kako drugo žvau odlično zdresirat….. nap konja (ko glih imaš mal večjo kvadraturo 😉 ?

Ja, žal. Namesto, da bi se nagrajevalo varčnost, pridnost, delo. Se nagradi tistega, ki je vse zagonil.[/quote]
Saj te nagradijo, banka z obrestmi. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za eno osebo je 35-40 čisto ok. Odvisno pa od tlorisa.[/quote]….in predstav v glavi 😉

Vem koliko je 34m2. To je malo še za enega, razen če hodiš domov le prenočit. Tudi si mislim, da cene varirajo in je veliko odvisno od tega, kakšni so tvoji kriteriji. Potem pa sploh ne vem kaj te toliko skrbi. Sem mislila, da je govora o 80t +.[/quote]
Si kdaj živela v takem? Je povsem dovolj za dva, razen če bi rada imela oba vsaj svoj prostor za aerobiko. 😉
Živel sem v 70m2 stanovanju, 115 m2 etaži v hiši in 35 m2 stanovanju. V nobenem mi nič ni manjkalo. Treba je bit samo malo prilagodljiv.[/quote]

Ja Marko, povsod si lahko prilagodljiv. Vprašanje je kolikšna mera prilagodljivosti je še smiselna za nekoga. Lahko bi preživel tudi pod mostom, z enim toplim obrokom na dva dni. V trgovini lahko izbiraš zelo selektivno. Na vsakem koraku. Tudi dopustu se lahko odpoveš, raznim smučarijam in podobno. Ja, vse se da…kar začni:).

Za eno osebo je 35-40 čisto ok. Odvisno pa od tlorisa.[/quote]….in predstav v glavi ;)[/quote]

…in statusa, ambicij, želja v soodvisnosti od uresničitev… On_ kaj če bi se ti odpovedal penziji na stara leta? To bi bilo čisto ok za tebe.

Živel sem v 70m2 stanovanju, 115 m2 etaži v hiši in 35 m2 stanovanju. V nobenem mi nič ni manjkalo. Treba je bit samo malo prilagodljiv.[/quote]

Ja Marko, povsod si lahko prilagodljiv. Vprašanje je kolikšna mera prilagodljivosti je še smiselna za nekoga. Lahko bi preživel tudi pod mostom, z enim toplim obrokom na dva dni. V trgovini lahko izbiraš zelo selektivno. Na vsakem koraku. Tudi dopustu se lahko odpoveš, raznim smučarijam in podobno. Ja, vse se da…kar začni:).[/quote]Lahko pa najameš Lj. grad in imaš cele sobane na razpolago….
Mogoče imajo tudi konjušnico?
Za dva ki začenjata skupno življenje bo to, glih prava kvadratura…. 😉

….in predstav v glavi ;)[/quote]

…in statusa, ambicij, želja v soodvisnosti od uresničitev… On_ kaj če bi se ti odpovedal penziji na stara leta? To bi bilo čisto ok za tebe.[/quote]Samo če obljubiš, da mi boš ti odstopila nekaj m2 in da se bom lahko grel pri tebi…. 🙂

Ja Marko, povsod si lahko prilagodljiv. Vprašanje je kolikšna mera prilagodljivosti je še smiselna za nekoga. Lahko bi preživel tudi pod mostom, z enim toplim obrokom na dva dni. V trgovini lahko izbiraš zelo selektivno. Na vsakem koraku. Tudi dopustu se lahko odpoveš, raznim smučarijam in podobno. Ja, vse se da…kar začni:).[/quote]Lahko pa najameš Lj. grad in imaš cele sobane na razpolago….
Mogoče imajo tudi konjušnico?
Za dva ki začenjata skupno življenje bo to, glih prava kvadratura…. ;)[/quote]

Za ljudi 40+ pričakuješ, da imajo osnove urejene in so se z njimi ukvarjali že veliko prej.
In spet pretiravaš…nihče ne omenja gradov, ampak je vse stvar percepcije in tega, kaj si lahko privoščiš. Če nimaš za burek, moraš stiskat, to je logično.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close