Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Najstnik in ukrivljena hrbtenica

Najstnik in ukrivljena hrbtenica

Najstnik, star 13 let ima dvakrat ukrivljeno hrbetnico. Vaje pozna, ampak jih noče izvajati. Vsakodnevno je borba.

Na kakšen način lahko to uredimo? Kako vi drugi se spopadate z najstniki. Naš gre vse kontra. Vede se, kot da delam vse proti njemu.

Hrbet se več kot toliko nikoli ne bo popravil, tečejo dnevi, ko si bo še lahko zravnal hrbtenico, da bo kot odradel imel ravno.. Zobni aparat bi lahko tudi čez 20 let dal gor, tega pa ne more…

Nimam več moči da bi se borila..

Oh kako mu bo zal.

Pokaz mu kake slike kaksen bo ko bo odrasel.

Pa 15min bi si pa lohka vzel no.

Vzam mu telefon dokler vaj ne naredi.

Ne vem kaj ti naj rece.. le da mu bo zal.

Ze tako imajo najstniki tezave .s svojim izgledom potem pa se to.

Če mu pa pri šestih letih nabijete trideset kilski ruzak na hrbet, ki ga še babica komaj dvigne!

Odgovor na objavo uporabnika
Rob, 19.02.2022 ob 10:52

Oh kako mu bo zal.

Pokaz mu kake slike kaksen bo ko bo odrasel.

Pa 15min bi si pa lohka vzel no.

Vzam mu telefon dokler vaj ne naredi.

Ne vem kaj ti naj rece.. le da mu bo zal.

Ze tako imajo najstniki tezave .s svojim izgledom potem pa se to.

Kako to misliš, pri trinajstih letih telefon???

Isti problem. Na polikliniki…ne vaj, ne ničesar razen RTG vsakič…in da zdaj pri 14ih več ne raste..je zaključil obravnavo

Torej pustite, da bo imel tako hrbetnico?

Telefon ima izpred 20 let, lahko samo kliče in piše, ima ga za v šolo, drugače ga nima. Ne pustim tv, ne pc,.. nič..

En kup denarja je šlo za otroka, da bi spodbudila k temu da bi se izvajalo vaje in on ne ceni nič,..

Sem večkrat pokazala kakšno hrbetnico ima (ga slikala), mu pokazala kakšen bo, če ne bo izvajal vaj.. Ne jebe nič..

Nimam več ideje kako ukrepati.. Najraje bi vse skupaj pustila.. Naj gre čez leta operativno, če bo hotel,..

Je bil že pri fizioterapevtki za otoke lani, delal poleti lani vaje 2 tedna in stanje se je na pol izboljašalo (samo 2 tedna!!, fizio skoraj ni upala verjet),..

Zdaj je seveda stanje slabše.. in slabše,…

Anastaza952, 19.02.2022 ob 11:54

Sem večkrat pokazala kakšno hrbetnico ima (ga slikala), mu pokazala kakšen bo, če ne bo izvajal vaj.. Ne jebe nič..

Nimam več ideje kako ukrepati.. Najraje bi vse skupaj pustila.. Naj gre čez leta operativno, če bo hotel,..

Je bil že pri fizioterapevtki za otoke lani, delal poleti lani vaje 2 tedna in stanje se je na pol izboljašalo (samo 2 tedna!!, fizio skoraj ni upala verjet),..

Zdaj je seveda stanje slabše.. in slabše,…

a staršev ta deček nima???

Kriz na hrbet.

Anastaza952, 19.02.2022 ob 10:31

Najstnik, star 13 let ima dvakrat ukrivljeno hrbetnico. Vaje pozna, ampak jih noče izvajati. Vsakodnevno je borba.

Na kakšen način lahko to uredimo? Kako vi drugi se spopadate z najstniki. Naš gre vse kontra. Vede se, kot da delam vse proti njemu.

Hrbet se več kot toliko nikoli ne bo popravil, tečejo dnevi, ko si bo še lahko zravnal hrbtenico, da bo kot odradel imel ravno.. Zobni aparat bi lahko tudi čez 20 let dal gor, tega pa ne more…

Nimam več moči da bi se borila..

Otrok, s katerim starši ravnajo pozitivno, ga znajo pohvalit kadar je to treba, kjer sta oče in mati vzor in zgled medsebojne komunikacije in ljubezni….takšen otrok se drži pokonci, vzravnano in ne leze v tla od sramote, ker se starša kar naprej prerekata, kregata, vpijeta en na drugega- takega otroka je sram in s sklonjeno glavo hodi na okrog- takemu otroku se hrbtenica zaradi tega krivi. Ne pomagajo samo vaje- POMAGAJO IZKLJUČNO ODNOSI MED STARŠEMA IN POTEM ŠELE to vpliva na otroka. Torej pogovorita se z možem in akcija, ali pa pojdita vsak po svoje…..Je precej primeru v družbi ki potrjujejo to kar sem napisal!

Anastaza952, 19.02.2022 ob 11:51

Torej pustite, da bo imel tako hrbetnico?

Telefon ima izpred 20 let, lahko samo kliče in piše, ima ga za v šolo, drugače ga nima. Ne pustim tv, ne pc,.. nič..

En kup denarja je šlo za otroka, da bi spodbudila k temu da bi se izvajalo vaje in on ne ceni nič,..

OBljub mu telefon en normalen.pa ne mej ga ko da je nor.

A se ti baba zavedas kaj mu delas da nima tel pri 13.

Zdej vem da se upira nalasc. In ti vraca .oz to kar on pocne si lahko pogledas sebe v tem. To ti njemu pocnes ze celo zivljenje.

Pa pejte z novostjo naprej a ves ti babji sus da bo delal v sluzbi sam z racunalniki telefoni.

Vse bo treba prek rac

Ze ce gres zobarju moras pisat meil.

A si neumna da revez ne ve niti kako se napise meil.

Prasica si

Ziva istina.

Bogi otrok. Takole skrivljen se skriva od sramote da nima niti telefona .da nima stikov s sosolci .izlocen revez.

Kok se mi smili.

Anastazija za na csd si .za prijavit. Ker se delas da si dobra mat kerr ne pustis tel tv kompa.

Res si babji gnoj. Mrs

To so težke zadeve, ko hočeš kot starš otroku vse najboljše za nadalje…podobno kot pri anoreksičnih najstnikih ali kot pri slabše učečih otrocih…narediš vse kar se ponuja v pomoč, organizacije, inštitucije, vse ponujaš…zlepa in že zgrda…in kaj naj…takšni karakterji- značaji se rodijo in ne moreš nič, evo to je…a ga boš prepustil usodi, da bo odrasel ves zgrbljen okoli ortopedov hodil in na operacije…ti bo anoreksični stradal ali slabše učeči ponavljal…vsak je individum zase…ni rešitev za vse enaka…

Avtorica , mogoče je trenutno vsega preveč se nabralo okrog te hrbtenice…in dajte malo izprešt od teh vaj in terapij, na kratko..zdaj čez počitnice naj bo malo brezskrbnosti…, saj vem, to visi nad vami..ampak… ali bi  fant hodil na plavanje, za začetek rekreativno- enkrat na teden.. lahko, da obstaja še kaj…Kitajci imajo neke kiropraktike, ki se spoznajo, se malo pozanimaš , mogoče bi mu bolj odgovarjalo, tudi v Sloveniji ..( ne vem že kateri , je imel ful težave z hrbtenico- ali en na Masteršefu…in mu je zrihtal…en Kitajec…) vztrajaj vsaj minimalno…to obdobje upiranja bo minilo….vse bo še dobro, verjemi v to in pogumno naprej. bo fant zrasel in bo uspešen.

Kiropraktik dr. Alexander Sitnikov…pa še so….pozanimaj in poskusite …

enkive, 19.02.2022 ob 13:12

Otrok, s katerim starši ravnajo pozitivno, ga znajo pohvalit kadar je to treba, kjer sta oče in mati vzor in zgled medsebojne komunikacije in ljubezni….takšen otrok se drži pokonci, vzravnano in ne leze v tla od sramote, ker se starša kar naprej prerekata, kregata, vpijeta en na drugega- takega otroka je sram in s sklonjeno glavo hodi na okrog- takemu otroku se hrbtenica zaradi tega krivi. Ne pomagajo samo vaje- POMAGAJO IZKLJUČNO ODNOSI MED STARŠEMA IN POTEM ŠELE to vpliva na otroka. Torej pogovorita se z možem in akcija, ali pa pojdita vsak po svoje…..Je precej primeru v družbi ki potrjujejo to kar sem napisal!

BEden komentar

Maja m, 25.02.2022 ob 18:25

BEden komentar

Ni beden komentar, še kako res je kar je napisal. Gre za samopodobo, bolj ko zatiraš otroka, bolj sklanja glavo in krivi se hrbenica. No ne bom razlagal an dolgo- v glavnem samopodoba vpliva ne samo na hrbtenico, ampak na vsa VEZIVA (kosti, mišice, vezna tkiva itd..)

Prav to sem pomislila jaz, ki imam že zatrjeno.hrbtenico, da sem skozi leta nezmožnosti ukrivljanja postala psihično.tako močna in.samozavestna, da me nič ne zlomi. Nič in nihče, nikoli sklonjene glave (saj je tudi ne morem imet). Verjetno.je res kej na tem “pokončna drža”.  Sam krivila se mi pa ni zaradi slabega odnosa staršev, dtuge težave so bile.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close