Najslabše fakultete
Ni čist univerzalnega pravila, nekateri so naredili enostavno smer 7. stopnje N Primorski fakulteti ali v Novi gorici, pa zaslužijo 2x več kot kdo drug, ki je težko naravoslovno smer v Lj študiral, veliko je odvisno od podjetja in mnogokrat ni najbolj logično in plača ni sorazmerna z opravljenim delom po različnih podjetjih in po sposobnosti… Kako se znaš zbarantat, koliko se sam ceniš in imaš samozavesti ima tudi mnogokrat pomen pri tem, da dobiš delo in kako se za plačo zmeniš…
Sploh pa ni fora v tem, da ti bo nekdo povedal kje je bolje, kje slabše in tja greš, odvisno je od tega, kako se sam znajdeš, če samo čakaš, da ti nekdo napiše, kam se spalča it in si pasiven, si še v najslabšem položaju, nikjer ti ne bo noben ničesar k riti prinesel, razen res, če ti kakšno sorodstvo kje rit spodnaša…
Točno tako kot pišeta predhodnika.
Če pogledam svoj primer – gre za družboslovno fakulteto, kjer je res veliko doštudiranih in so praviloma splošne po področju znanja. Že tekom študija sem ugotovila, da je fakulteta le list papirja, ki mi ne bo dala službe, ker nas je preveč (že samo po številu študentov – pa VŠ in UNI smer in polne predavalnice…). Zato sem začela iskati študentsko delo (pa ne v lokalu ampak na raznih inštitucijah) in našla smer, ki me je zanimala. Zato sem sama poglabljala znanje v tej smeri, delala seminarske v tej smeri, na koncu tudi diplomo. Po diplomi sem takoj dobila službo. Delam v smeri, ki me veseli in jo obvladam. A diploma je bila le list papirja, ki mi omogoča napredovanje do določenega plačnega razreda.
I, 16.05.2023 ob 13:03
Katere so slabe fakultete, da se z njimi težko dobi služba? Kaj pa najboljše.
Je neka fakulteta slaba, če ti ne dobiš službe? Malo čudne kriterije imaš.Moja snaha je mikrobiologinja in se je morala tudi potruditi za službo.Je zato Biotehniška fakulteta zato slaba fakulteta?
Forum je zaprt za komentiranje.