NAJRAJE BI SE KAR U….!!!
Lepo bi prosila za kako KRUTO besedo!!!
Sem mati 7 mesečnika in še dojim.
Sem bolana odvisnica sladkega – predvsem čokolade.
Ne morem in ne morem nehati!
Pa to ni tko, da bi pojedla eno čokolado ali sladoled, zavitek…
Tolk časa jem, dokler mi ne gre na bruhanje.
V roku 1 ure sem pojedla, 100g čokolado, maner piškot, banco sladoleda
“vinetta” in baby piškote.
Zdržim kak dan, dva, max. tri dni in potem je isto!!!!!!!!!!
Naj mi prosim kdo nameni kako krepko, ker vem da že za otroka ni dobro.
Ne vem na koga naj se obrnem, kajti na forumu starši in otroci
si sploh ne upam kaj takega omenit!!!!!!
Ima tudi od vas kdo problem s sladkim?
L.P. NESREČNICA
Hm…brez veze te kregat, ker ne bo pomagalo. Predlagam ti posvet pri zdravniku, ket tolikšna želja po sladkem…..mislim, da tvojemu telesu nečesa manjka. Morda je pa vse to posledica dojenja, če še dojiš…ne vem…mislim, da bo najbolje, da se z nekom posvetuješ.
Tudi sama sem skoraj odvisnica od čokolade in sem tudi sama v času dojenja čutila večjo potrebo po sladkem, a takrat so bili “na sporedu” bolj piškoti (še dobro, da jih je tašča uspela sproti pečt 🙂 , a vendar, ko berem tole tvojo izpoved, ugotavljam, da pri meni še zdaleč ni bilo tako hudo.
En od nasvetov… kaj, če bi šla prej spat in tako prehitela to nočno hranjenje?
Morda pa bodo tudi hormoni po koncu dojenja stvari spet spravili v red…
Lep dan!
Vladka
Mamica!
Njsprej bravo, da dojis.Odlocitev ni enostavna, marsikdaj pospremljena z velikimi tezavami (se spomnim, ves)A tudi steklenicka je ok, tudi ce se vsi okrog tebe derejo da ne.Mama najbolje ve.
Hormoni,razpolozenje,utrujenost…ne vem, no, takrat se mi je zdelo da sem na podivjani gugalnici, na katero nimam vpliva…pa tako sem jo zelela vcasih ustaviti. Sem rabila pocitka, pa sem si lahko bolj malo privoscila, takrat so je dogajalo (selitev..)
Mala se je pa kar zbujala in jokala in sesala…BILA JE LACNA.Dojenje seveda ni bilo vec dovolj, tista uboga kasa sadja, katerega sem tako skrbno vsak dan meckala, pa eno figo zalegla.Posteno vecerjo je rabla punca, pol smo pa spal(Pa cartala se je rada, kar dojenje hitro postane)
Potem sem si enkrat kupila steklenicko pregresno dragega parfuma, ker sem si zasluzila in ker je bilo to res samo za mene.
No, da se vrnem, nisem imela zelje po sladkem, ampak po domacem mlacnem kruhu, maslu in beli kavi.JOJ, kako mi je to pasalo.Cez cas pa je vse kar nekam odslo stran, ta apetit.
Vse bo ok.Zelo lep pozdrav.Malcek je najbolj srecen, ko ima spocito mamico, se splaca .
Vem da ti bo uspelo!!!
Nimam izkušenj z dojenjem, zato lahko povem samo to, kar sem slišala od prijateljice, ki je tudi dojila. Rekla je, da ji je nenormalno dišalo sladko in da je to zato, ker da sladko vzpodbuja nastajanje mleka v prsih… Ne vem.
Meni, ki sicer ne dojim, najbolj pomaga, če sladkarij ni pri roki in jih pač ne jem. Pa še nekaj: ko pojem en pškot, sem dobesedno odprla vrata še vsem naslednjim, dokler škatla ni prazna. Če pa se zadržim pri prvem, je potem ok in lahko zdržm brez. Samo tistemu prvemu se je tako težko upret…
Naj povem, da predenj sem zanosila, čokolade še pogledala nisem.
Celo nosečnost in še sedaj pa groza in strah. OBUP!
Najbrž je res to vse povezano s hormoni.
Sicer se prehranjujem zelo zdravo.
Ne jem mesa, večinoma stročnice, sadje, zelenjavo, če se le da presno.
Tudi malemu še nisem dala nikakršne pripravljene kuplene hrane,
ampak je vse sveže!!!!
Tudi sama jem napr. samo od 12-20 ure.
Dan začnem z sokom iz pomaranče, limone in grenivke.
Tudi telovadim vsako jutro, ampak res vsako, brez izjeme.
V upanju, da danes bom pa zmagala!!
Najhuje je ko pojem kosilo in sem sita, takrat je želja po sladkem največja.
Točno tako je, kot je nekatera napisala.
Vse uredu, dokler ne daš v usta en sam košček.
Če daš enega, potem daš tudi drugega, vse dokler je.
Le kaj bo danes, bom vzdržala?
Vedno jem skrivaj, mož za to obsesijo niti ne ve.
Samo, da mi malo bolj sladko paše.
Če pri roki nimam nič, se tudi takrat (se začnem kar tresti, kot kak odvisnik
od alkohola ali mamil) odpeljem in kupim, ter do doma že v avtu vse pojem.
Hvala ker ste me poslušale.
Najbrž bo ob koncu dojenja vse uredu, pa vseeno si želim
da bi se to ustavilo že sedaj, saj sem iz dneva v dan bolj nesrečna.
Ves kaj, če imaš kakih par minut časa, vzemi v roke kako knjigo za odklop.Zbirka Kapučino je taka, lušna, notri same fajn bralne stvari, za sprostit.Karkoli, kar čutiš, da ti pomaga, razveseli, dobro dene.
Sama sem totalni čokoholik, mislim si, da zadevo kontroliram, vendar mi pred fajn temno čokolado vedno klecajo noge.Potem pa pomislim, tole pojej, a čokolada je vedno bila in bo, ti si pa tu zdaj.
Vse bo ok, kar pogum.
Veš, sama sicer nisem imela tega problema, ko sem dojila, se mi pa pojavlja sedaj. Nekaj dni pred menstruacijo samo gledam, kaj bi pojedla. In to najbolje sladkega. Aja, pa jaz sladkarij sploh ne jem, veš!:)) Razen sladoelda, a ta takrat ni v redu. Takrat si spečem palačinke, jem čokolado, piškote … Na srečo pa tega raje nimam doma.
To so hormoni. Mislim, da se po nepotrebnem sekiraš, ker drugače ješ normalno dobro. Veš, mislim, da je bolj nezdravo, če ne boš imela česa sladkega pri roki, kot pa, če boš kaj preveč pojedla. :)))
Za otročka pa se ne boj, dokler mu ne boš dala v roke lizke ipd. :))))
Raje se posladkaj in bodi vesela mamica, otroček te bo take vesel. Želja po sadkem pa bo minila.
Tole po moje ni kar tako požrešnost, brez razloga. Lej janata, tudi meni se je dogajalo isto, le da sem jaz želela shujšat (pa sem upoštevala te “kao prehranjevalne cikluse”: do 12 samo sadje ali sok, da se telo očisti….). Rezultat je bil seveda ravno nasproten: vsak večer pohod na sladkarije, do onemoglosti, ne dokler mi je bilo slabo, ampak dokler je bilo kaj za pojest . Ker mi ni bilo nič jasno, sem zadevo laično raziskala. Ugotovila, da je volčja lakota-požrešnost posledica prehitrega padca krvnega skladkorja, ta pa uživanja hrane s previsokim GI, oziroma s premajhnim vnosom ustreznih hranil v jutranjem-dopoldanskem času. Učinek ne-jedenja je bil zato ravno nasproten. Malo si pobrskaj po internetu in poišči podatke v zvezi z GI (glikemičnim indeksom), pa zujtraj za začetek poskusi pojesti kakšno polnozrnato varianto kruha ali kosmičev, sir, skuta, jogurt, pa seveda tudi sok, pa potem OBVEZNO pojej še štiri obroke na dan. Izogibaj se zadevam “0% maščob”, ker te praviloma vsebujejo še več sladkorja, slabega, belega, pa sladil, pa škrobnih nadomestkov. Presenenčena boš, kako NIČ “lačna” (požrešna) ne boš zvečer. Meni je celo uspelo znebit se tistih 5 odvečnih kg. Pa sem vmes pojedla tudi kar nekaj čokolade (tiste dobre, temne, s 70 % kakavovih delcev), seveda kot enega od obveznih petih obrokov.
Vso srečo
draga janata,
daj, če bo šlo, še zame pojej eno kremšnito, eno čokoladno torto, pa en kos skutine torte, pa štrudelj….. uživaj, dokler lahko. Jaz ne smem sladkega…. šmrc šmrc… če se pa pregrešim s polovico koščka torte na kakšnem rojstnem dnevu 3x na leto, potem tri dni spravljam sladkor dol… dol… dol
Forum je zaprt za komentiranje.