NajOKUSNEJŠE restavracije
imajo.
doma nimamo že 1 teden kaj za pojesti in sem se s šefom dogovoril za en EPP.
danes ob 15 h, bomo v zahvalo postreženi in jutri, ali bolj pozno popoldne ti povem, kakšna je bila okusnost v restavraciji.
ja?[/quote]
Ne štekam.[/quote]
Mislil sem, da me boš vprašala, kaj smo jedli in ne, da imaš “LL”.
Še vedno lahko vpašaš:)
@ krivokljun….
Ja v Muenchnu… Najboljše 3 pizzerije ( za naju):
1. pizzerija L*Osteria, Leopoldstrasse 28a (rezervacija obvezna!!!), tel; 089/38 88 97 11, odprto Po-so: 11-24, nedelja+prazniki: 12-24
2. Sinans, Goetheplatz (točnega naslova in delovnega časa ne vem)
3. Calabrone, Willi-Brandt-platz 5, / Messestadt West (delovnega časa ne vem).
Za zadnji dve rezervacije ne potrebuješ… Vse tri najdeš na internetu.
Pa dober tek! In dobrodošli v Muenchnu, kjer imamo že sneg…
Hvala, mali zmajček, zabeleženo 🙂 Če bom kdaj jedla pri njih, napišem svojo oceno 😉 Da lahko primerjava.
No, fantje, ne mislim na velikost pocij (kje se lahko “nažreš”), ampak, kje je dobra hrana (torej ne premastna, ne preveč začinjena, ampak s stilom, raje manj kot več, ni terba da je minimalistično, kot je v navadi ala Gostilna išče šefa, na prvem mestu je,d a je okusno – sicer je to za debatirat, kaj je komu okusno 🙂 ampak vseeno).
Mene ne zanimajo, kje imajo največje šnicle in kje lahko za 3 evre dobiš kosilo, saj je logično, da take gostilne niso kvalitetne.
Recimo, izjemno težko je najt eno res dobro govejo župco, ki ni instant ali preveč soljena – na plano z idejami.
Gostilna Brin, Trbovlje: odlična hrana (v gosti gobovi juhi dejansko plava kar nekaj jurčkov in ostalih gob, ni čutiti, da bi bila zgoščena z ajpremom), solidne porcije, zelo okusno (recimo matevž in ne premastna krvavica), bi jim kar 10-ko napopala.
priporočam oštarijo v dolenskih toplicah. dobro razmerje kakovost/cena
http://jemzunaj.blogspot.com/2014/02/ugodna-ostarija-v-dolenjskih-toplicah.html
Razmerje cena-hrana je odlična. Rajh ima tudi odlične domače jedi, npr mi smi bili na kolinah, bograču, jelenčku, sladica – res okusno – mogoče malo dražje recimo koline so 7 eur, jelenček 12 uer – tako nekako, če se prav spomnim. Tudi odlična vinska karta – greš lahko z dragim ali z otroci. Imajo tudi lepo teraso sedaj ko se bližajo topli dnevi. Gostilna z dušo in verjamem, da jo še boš obiskovala. Jaz jo vedno ko sem v tem koncu. Priporočam.
Tukaj je nekja z njihovo ponudbo, sicer pa pogooglaj.
Gostilna Rajh, Bakovci
Slikovita narava in prostranost pokrajine narekujeta življenje v katerem se prepleta nešteto okusov in možnosti za domiselno in edinstveno kulinariko. Ljubezen do hrane želimo vzbuditi v vseh in vsakomur, ki poskusi naše dobrote.
Spomladanska ponudba:
– regratova solata
– velikonočna šunka z jajcem in hrenom
– rižota s čemažem
– čemaževa juha
– rižota s svežimi šparglji in svinjsko ribico
– prekmurska šunka z ajdovo kašo v solati
– pečena gosja jetra
– fazanova juha
– čarna
Prekmurska kuhinja:
– hišni ajdov kruh z orehi