Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Najlepši skriti kotiček Slovenije?

Najlepši skriti kotiček Slovenije?

Belopeška jezera? (enkrat so bila v Sloveniji,toda sedaj so v Italiji pod Mangrtsko steno)

aja terme torej…eh se mi ne da tlacit tam noter ker je prevelika guzva…sm pa vidla ze lepse terme in boljse tudi.v topolsici je slab zrak zaradi elektrarne v sostanju.verjamem pa da je raj za penzioniste ker je res tak ljubi mir in ugodne cene.naj uzivajo tisti ki jim je vsec.

Ja se pridružujem Vitovem mnenju, Lord sej uredu, da si navdušen sam turiš naprej tok tole Topolščico, da jo mamo že usi vrh glave !!!!

Ej Charly,
jaz sem na istem…me je kr sram, da poznam tujino bolj kot našo Slovenijo.

****, OBLJUBIM da to popravimCharly napisal:

Da vama bo lažje najti, kakšnih smerokazov niti ne pričakujta, do Unške koliševke lahko prideta po lokalni in gozdni cesti iz Unca približno 2 km proti zahodu ali po gozdni cesti od gradu Hasberg pri Planini približno toliko proti jugu.
Velika kraška udorna jama ima dobrih sto metrov premera in do sto metrov visoke navpične stene. Do dna, kjer je zaradi toplotnega obrata mrazišče in zato drugačno rastje kot v okoliškem gozdu, vodi strma in malo spolzka steza.
Ob severnem robu je še ena zanimivost – vhod v približno kilometer dolg sistem podzemnih rovov in bunkerjev, ki jih je skopala italijanska vojska zaradi neposredne bližine rapalske meje. Odlično ohranjen labirint je odprt, za ogled rabiš dobro svetilko in malo previdnosti, da ne stopiš v kakšno luknjo.

A mi še lahko kdo opiše kje in kako najlažje prit do Nadiže…… Unške koliševke…… Prosim. Hvala.
a

Odgovor na drugi del tvojega vprašanja je v postu, na katerega se odzivaš.
Unec boš pa menda že našel, ima svoj izhod z avtoceste.

Če ne poznam Unške koliševke, pomeni da ne vem kje je!!!! Čeprav ime navaja na Unec…….
🙂
A

Hej Vito take rove in bunkarje imamo pa tudi mi v “naših krajih” – Rupnikova linija, možen je tudi voden ogled, podnevi ali ponoči, ko je polna luna. Je ful dobr – noro, kaj vse se jim je dalo delat.

Pa prejšno sporočilo sem prebral preden sem videl tvoja navodila! Se oprevičujem.
Priznam pa da mi ime nič ne pomeni, in da če bi ugibal nikoli ne bi rekel da je to pri Unec-u.
a

Še en predlog:
kraški požiralnik Tantera pri Žlebiču.

moj naajlepsi koticek je letalisce iz katerega poletim v Azijo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close