Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najlepše izletniške točke MB

najlepše izletniške točke MB

Prosim, svetujte mi. Zanimajo me najboljše izletniške točke v okolici Maribora
(do 50 km) za starše z otroci. Kakšna ura, dve hoje. Konji. Živali. Igrala. Rastline. Dobra hrana. Jezero. Reka. Potok. Hrib. ……….. ali nekaj od tega, ali še kaj…..

Hvala

LP

RADOVEDNA

Boš v MB en dan ali na dopustu za več dni? Pozimi?

Bistriški vintgar, nekaj km iz Slov.Bistrice. Možnost več ur zmerne hoje ob prelepem potoku, ogled rimskega kamnoloma, zapuščenih mlinov in žag, največje jelke v Evropi…… Glede hrane, pa je v bližini gostilna Potočnica z zelo dobrimi ribjimi jedmi, pripravljenimi in postreženimi tako kot je treba, ne po sistemu “tu maš pa žri!”.

Pohorje. Gor z vzpenjačo (peš je cca 1h) ali z avtom – do Bellevueja (asfalt, dvopasovnica). Tam imajo poleti izposojo koles, sani na kolesih (zdajle verjetno zimskih rekvizitov), igrala (tobogani, gugalnice, plezala in plez. stena) ter konje – jahanje, mislim, da tudi vprega, mogoče še kaj. Sprehajalnih poti je zgoraj ogromno, poti so dobro označene, niso zahtevne, razgled čudovit. Zdaj so seveda povsod okoli smučišča, na Bellevueju otroške proge, v bližini je razgledni stolp, ješ lahko na planinskih kočah, okusno in domače – na Glažuti ribje jedi, zelo prijetni so na Pajkovem domu (vse v dometu do 45 min počasne hoje). Sprehodite se lahko vse do Areha (cca 1 h), o katerem bi se lahko spet razpisala. Priporočam. Ali npr. Rogla z ogledom Lovrenških jezer, Črnega jezera, …, okoli 1 h. Bom razmislila in se še oglasila.

HVALA TEJI IN TT. SEM IZ MARIBORA. ZANIMAJO ME TUDI DO 50 KM ODALJENE IZLETNIŠKE TOČKE. RADI GREMO VEDNO NEKAM DRUGAM, DA SPOZNAVAMO OKOLICO IN LEPOTE NAŠE DEŽELE.

LP

RADOVEDNA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close