Najemodajalec mi je rekel, da naj za mačka bolje skrbimo
Smo najemniki, dovolili so nam mačka. Zaradi službe smo veliko zdoma, pridemo zvečer, čez vikend naju z ženo pogosto tudi ni, ampak mački damo več za jesti in zdrži tista 2 dni, saj maček je navajen. Najemodajalec pa se je začel spotikati ob najino mačko, da je preveč sam, da je žival odgovornost, da ga preveč puščamo samo, da ga lahko tudi on pride pocartat in nahranit, samo da ne bo toliko sam, ali pa naj najdem nekoga, ki ga bo čez vikend prišel pogledati. Kaj mislite vi, jaz sem čisto znorel, kaj ga to briga, najemodajalec pa je rekel, da gremo lahko tudi drugam in da ga to briga, ker je žival v njegovem stanovanju. Drugače je stanovanje top, urejeno, lepo in dobra cena. Se lahko delodajalec v to vtika?
Najemodajalec se je, kot najbolj vzoren mozen obcan, ponudil s svojin trudim in pomocjo. Z najvecjo mero zdrave pameti. Macka vec kot ocitno zanemarjata zaradi svojih obveznosti. Ni dileme.
Pametno bi bilo, da macka podarita nekumu, ki mu bo za macka mar, ce pa sta prevec egoisticna za to dejanje je najmanj kar lahko sprejmeta to, da velikodilusno sprejmeta najemodajalcevo pomoc.
Sicer pa za par ur crkljanja (ki vama je v neko uteho) ne potebujeta suznja v obliki zival. Dovolj bo plisast termofor v obliki mucke (prodajajo v Muller, DM in vsaki vecji lekarni.
Mačke so sicer zelo samostojne živali,Imam mačko,sem lastnica mačke.So zelo samostojne,tudi ukvarjat z njo je mogoče potrebno 2 minuti na dan še to ne. vendar je žival živo bitje in imet ga 2 dni zaprtega?? vodo je potrebno menjat vsak dan ali 2x na dan,mokro hrano tudi! briketi so najmanj problematični ampak to tako ne gre.. Najemodajalec ima prav. Gabite se mi ljudje,ki ravnate z žvalmi kot s smetmi. Prijavit te itak ne morem,ker je to anonimen forum,pa tud če bi te ne bi nič dosegli,ker inšpekciji dol maha. Ampak boga mauca.. res.. To ni normalno. Upam da se ti vrne gnoj.
Naju tudi kar precej časa ni doma – sploh med vikendi rada kam smukneva. Imava mačko in z ostarelo sosedo dogovorjeno, da jo pride med vikendom nahranit, menjat vodo in malo požulit. Potem pa pride ponavadi med tednom poročat in spije kakšno kavico pri nas, pa ko jo jaz grem prosit ostanem na krajšem čveku in je zadovoljna. Seveda ji dava v zahvalo kavo in piškote ali pa kakšno bonboniero ipd.
Ali pa če se s kakšnim otrokom zanesljivim dogovorite, ki ima rad živali pa mu jih doma ne pustijo.
Vi mučite vašo mačko s tem, da jo takole puščate samo. Mačka je živo bitje, potrebuje veliko pozornosti, seveda poleg osnovne oskrbe tudi, da se ukvarjate z njo.Najemodajalec ima čisto prav. Vi ste pa brezčutno arogantni, ker, če nimate volje sami odgovorno skrbeti za svojo žival dovolite, da med vašo odsotnostjo malo zanjo poskrbi gospod, ki se je prijazno sam ponudil. Vsakič, ko slišim za koga, ki opazi, da nekdo drug zanemarja živali in poskuša ukrepati je meni novo upanje, da le nismo vsi brezčutni. Ukvarjanje vsak dan z njo poleg osnovne oskrbe pa ni zgolj 2. minute, kot je nekdo tukaj izjavil.
Pa zakaj si ljudje omislite živali potem pa za njih ne skrbite odgovorno?
Mačke so sicer zelo samostojne živali,Imam mačko,sem lastnica mačke.So zelo samostojne,tudi ukvarjat z njo je mogoče potrebno 2 minuti na dan še to ne. vendar je žival živo bitje in imet ga 2 dni zaprtega?? vodo je potrebno menjat vsak dan ali 2x na dan,mokro hrano tudi! briketi so najmanj problematični ampak to tako ne gre.. Najemodajalec ima prav. Gabite se mi ljudje,ki ravnate z žvalmi kot s smetmi. Prijavit te itak ne morem,ker je to anonimen forum,pa tud če bi te ne bi nič dosegli,ker inšpekciji dol maha. Ampak boga mauca.. res.. To ni normalno. Upam da se ti vrne gnoj.
[/quote]
Vi mučite vašo mačko s tem, da jo takole puščate samo. Mačka je živo bitje, potrebuje veliko pozornosti, seveda poleg osnovne oskrbe tudi, da se ukvarjate z njo.Najemodajalec ima čisto prav. Vi ste pa brezčutno arogantni, ker, če nimate volje sami odgovorno skrbeti za svojo žival dovolite, da med vašo odsotnostjo malo zanjo poskrbi gospod, ki se je prijazno sam ponudil. Vsakič, ko slišim za koga, ki opazi, da nekdo drug zanemarja živali in poskuša ukrepati je meni novo upanje, da le nismo vsi brezčutni. Ukvarjanje vsak dan z njo poleg osnovne oskrbe pa ni zgolj 2. minute, kot je nekdo tukaj izjavil.
Pa zakaj si ljudje omislite živali potem pa za njih ne skrbite odgovorno?
[/quote]
2.minuti dnevno? Pa kaj vam je za božjo voljo?
Mačka je živo bitje, če nimaš časa ali volje za kvalitetno skrbeti za žival potem si je ne omisli. Najemodajalec ima prav, vašo mačko mučite, poleg tega pa niti toliko niste odgovorni, da bi dovolili, da se tisti, ki se sam ponudi in očitno razume, da je mačka živo bitje, poskrbel zanjo v vaši odsotnosti. Popolna brezčutnost z vaše strani avtor.Takšni ljudje, kot je ta gospod najemodajalec pa mi dajejo upanje v človečnost ljudi.
Imeli smo stalno po največ 5 mačkov! Pri nas stalno, ko smo kam šli, smo sorodnika, ki je bil 1km stran doma, vprašali, če bi nam tačas nahranil mačke, psa in kure. Če nismo nikogar našli, da bi poskrbel za njih, nismo šli nikamor!
Pa mački so nonstop zunaj, razen pozimi spijo v garaži na toplem, ker je notri tudi kurilnica. V glavnem, mačke so svobodne živali, niso nič odvisne od človeka (razen, če so zaprte v hiši). To, da pa dva dneva ne nahraniš mačka, je pa višek! Lastniku dam čisto prav. Če mislita vidva igrati luksuz okoli, bosta mogla dati žival stran. A ko bosta imela otroka, bosta tudi dojenčka doma pustila po dva dneva? Mu bosta ob postelco prislonila 5 litrski kanister s cucljem, pa bo pil oz. jedel, ko bo lačen?
Najbolj žalostno ob vsem tem pa je, da se avtor pritožuje nad lastnikom, kar pomeni, da dejansko ne razume, kdaj gre za zanemarjanje živali!
Če mislita vidva tako srati okoli za dan ali dva, bi vaju sam prosil, da mačka spustita ven v naravo tačas, da si sam poišče hrano in vodo!
Naši mački ne marajo briketov in ničesar. So najrajši, če krte lovijo po travnikih, miši in ptiče, pa imajo stalno napolnjeno hrano, imajo tudi v garaži peskovnik za srati, pa so stalno zunaj.
berem tole temo. pri temu tipu je jasno de za mačka ne zna skrbet. najprej, lahko je vesel de mu lastnik stanovanja sploh dovoli met žival v stanovanju. stanovanje je njegovo, in če bi maček bog ne daj praskal pohištvo al pa kej podobnega, bi lahko stanodajalec podnajemnika čisto upravičeno vrgu ven sej bi v tem primeru mogu pohištvo menjat in meu s tem stroške. ta tip naj bo vesel de mu je lastnik stanovanja ponudil pomoč pri skrbi za mačko kadar je on zdoma. kar pa zadeva podnajemnika pa ne vem. najboljše de bi mačko komu oddal sej ne zna skrbet zanjo. ne more met žvali če ma sam preveč obveznosti.
vbnmm, 01.04.2019 ob 08:37
Smo najemniki, dovolili so nam mačka. Zaradi službe smo veliko zdoma, pridemo zvečer, čez vikend naju z ženo pogosto tudi ni, ampak mački damo več za jesti in zdrži tista 2 dni, saj maček je navajen. Najemodajalec pa se je začel spotikati ob najino mačko, da je preveč sam, da je žival odgovornost, da ga preveč puščamo samo, da ga lahko tudi on pride pocartat in nahranit, samo da ne bo toliko sam, ali pa naj najdem nekoga, ki ga bo čez vikend prišel pogledati. Kaj mislite vi, jaz sem čisto znorel, kaj ga to briga, najemodajalec pa je rekel, da gremo lahko tudi drugam in da ga to briga, ker je žival v njegovem stanovanju. Drugače je stanovanje top, urejeno, lepo in dobra cena. Se lahko delodajalec v to vtika?
Ja to, da pustiš mačka samega čez vikend za dva dni je mučenje živali! Živo bitje potrebuje svežo vodo.
Raje bodi hvaležen, da ti je rekel in ne so poklical veterinarske inšpekcije! Upam, da ni bila napačna odločitev tvojega najemodajalca.
To je sicer stara tema, ampak še vedno aktualna za ljudi.
v prvi vrsti težje razumem, zakaj imajo ljudje sploh žival. Zival ni igrača, ki jo postaviš v kot ali vitrino za okras, na kateri se nabira prah.
Tam zgoraj ena piše, da za muce potrebuje 2 miniti ali še to ne. ??
Imela sem dve notranji, eno zunanjo. Prvo, ko sem prišla opoldan domov, je bila okupacija muc. Pozdrav, pozornost. Poleg hrane je bilo treba tudi wc počediti iz peska ven. Maček v usran, pokakan, polulan wc ne bo hodil. Notranji sta šli včasih en krog ven. Ampak Tamara, ko jo je na wc, je zmer notri pridirkala, direkt na wc. ????? In ni šans, da bi okolje nucala. ☺ Zunanja pa tudi. Najprej se je od veselja po hrbtu valjala, pol crkljat, no pol pa šele jest. Če sem odšla kam, npr. na dopust, sem vedno uredila, da je kdo poskrbel za hrano, vodo, wc. Zunanja je bila navezana in če me en teden ni bilo, je vsak dan na balkonu na enem Voglu čakala in gledala, kdaj bom že prišla nazaj. Toliko o dveh minutah.
Če je pa že muc sam čez dan, mu naštimajte stvari, s katerim se bo zamotil, igral.
Najemodajalec pa ne rabi ravno skozi okno špageti, da ugotovi, da je žival sama čez cel dan, jer jo pač ne vozite s seboj v službo, ali da jo čez vikende ne vzemate s seboj. Saj mački navsezadnje znajo rudi mijavkanje. Meow.
Sicer pa, če je z najemno pogodbo določeno, da je žival lahko prisotna, hkrati pomeni dolžnost lastnika živali, da zanjo skrbi. Kqr pa puščanje živali same ni ravno skrb za njo. Mokra hrana se posuši, če ima žival preveč hrane na kupu z briketi, se bo prenašala, drug dan pa postila. Voda v toplem okolju pa tudi ni za odžejati. Na posran wc pa tudi ne bodo hodile in se mnogokrat tako raje zraven wc pokakajo ali polulajo, ker wc ni počiščen.
Namesto, da bi bil človek vesel, da mu kdo za žival poskrbi ob odsotnosti, bi se ta raje po slovensko na smrt skregal. ?
Če ne zmorete skrbeti in poskrbeti za žival, jo pač ne imejte. Ali si kupite kakšno porcelanasto za v vitrino.
Forum je zaprt za komentiranje.