Najemnina+Razno
Mene pa zanima sledece. Sem student, stanujem ze skoraj 3 leta v stanovanju ki se nahaja v centru Ljubljane,imam 4 cimre, sedaj se bo ena odselila v studentski dom,vse lepo in prav. Cimra ki je sedaj ostala,je pa dejala,da bi rada bila sama v sobi, in ker soba ni tako velika kot moja, ne bo placala toliksne najemnina koliksno placujem jaz, za svojo sobo. Njena soba je res manjsa od moje, vendar ne za veliko, pravtako ima soba balkon, ki ga noben od nas ne koristi. Tezave se pa pojavi, da si je lastnik stanovanja izmislil, da bom sedaj moral jaz vec placati za svojo sobo. A sem dolzan placati visjo najemnino, tako kakor si lastnik izmisli ali ne? A lahko studentka prava, ki je moja cimra, izkorisca zakon sebi v prid in izsiljuje lastnika, ta pa potem seveda pritiska name s povisanjem najemnine.
Pravtako v moji sobi ne dela centralna in okno je v taksnem stanju da ze razpada. Lastnika sem ze veckrat opozoril na to, a izgleda kot da se izogiba, se boji da bo imel spet stroske s stanovanjem, zaradi vlage, ker okno ne tesni vec dobro (od dotrajenosti je odpadla kljuka) je zacel pod oknom odpadat notranji omet, naj omenim, da je sedaj, ze kar mrzlo v sobi, ko se temperature cez noc spustijo tudi pod niclo.
Torej kaksne so moje opcije, da se zavarujem, pred studentko prava ki izkorisca kar se je naucila sebi v prid in pred lastnikom, ki dviguje najemnino kakor se mu zahoce.
Hvala za odgovor.
Pa zamenjajta sobo.
Ne, meni se ne zdi prav, da se najemnina deli po ključu velikosti sobe, saj pravzaprav nimaš izbire, a ne. Nekdo pač mora biti v največji sobi in nekdo v najmanjši. Fajn je, če se lahko lepo zmeniš (no, saj sicer je težko sobivati).
Jaz sem v trisobnem stanovanju imela najmanjšo sobo, ampak v največji niti ne bi bila, ker je bila to dnevna, povezana s kuhinjo (vrata vmes so bila sicer zaprta) in direkt ob vhodu. Cimra v največji sobi je tako zjutraj kasirala ropotanje po kuhinji, pa vsako odpiranje vhodnih vrat in tako dalje. Me smo vse delile na tri dele, basta.
Hvala za odgovor.
Do zdaj se najemnina nikoli ni delila po velikosti sobe, sam tale cimra pac pritiska na lastnika, ki ji je dejal da bo morala placati vsaj 150eur za sobo, v kateri sta bili prej dve in sta vsaki placali 110/mesec.
Soba je lepa,balkon, je pa res da je vmes dnevna,kjer sta 2 punci, tako da moras iti skozi njuno sobo da prides v to zadnjo sobo. Sobe ne mi menjal, ker sem ze menjal sobo, ker smo takrat ko smo dobili punce v sobe, sel v to sobo, da imajo punce mir in da ne hodi moski skozi prehodno sobo (dnevno).
Jaz sm bil 1 leto in pol v prehodni sobi, imel dve zivahni cimri, zuri, sex, vse se je slisalo,.. Ampak ok.. Problem je v tej cimri, z ostalimi cimrami ni nobenih tezav, nikoli se niso pritozevale nad tem,da imam najvecjo sobo, ali da imam poletne cevlje v omarci,zimske pa pred vrati, ali da imam dve policki v kopalnici.. skratka.. odkar je pa tale cimra noter, so pa sami problemi… In sedaj se si je lastnica izmislila, da bi moral se vec stroskov placat, zato ker sem cel mesec v stanovanju, bolj kot ne, ostale cimre pa gredo cez vikend domov.
A ni vseeno ce gre kdo cez vikend domov ali ne, ce placas najemnino za cel mesec, si lahko v stanovanju kolikor zelis, ali ne? Problem je seveda spet zaradi cimre, ki je izpostavila, da jaz povzrocam najvec stroskov v stanovanju, ker sem zmeraj tle. studiram in ob studiju delam, tako da ne hodim domov vsak vikend, in glede stroskov je tako, da imamo elektro po pavsalu, 25,60 eur, rts 12,05 eur, tel, 11,15 eur, adsl 40 eur to je vse za zdaj, prisel se bo racun za kurjavo,smeti.. ampak to je vse pavsal, nicesar ne placujemo po porabi.
Pravtako je lastnik izklopil kabelsko ki je znasala 13.99 zato ker je punce niso hotele placevat z izgovorom da je ne gledajo, kar je bila seveda laz, se zdaj jo gledaj, s sobno anteno.
Tako da vidis, da so zadnje case res sami problemi in resno razmisljam da bom lastnika stanovanja prijavil na DURS.
ker vem za katero stanovanje gre in ker je lastnica navadna krava!!! se strinjam s prijavo
mene ni hotla sprejet ker sem bila noseča
DAVID! si zelo ok človek in ni prav da te tko izkoriščajo
upam, da se spomneš kdo sem…
a lastnica je pa zdravnica a ne?
koza!
ampak res, pediatrinja pa nima rada otrok! kar neki!
Lidija
Če jim bolj ustreza plačevanje po dnevih, naj gredo v hotel.
Pri stroških je res zelo težko točno določit, koliko kdo porabi. Nekdo si umiva (dolge) lase vsak dan in jih suši s fenom, drugi enkrat na teden in posuši na zraku. Nekdo se tušira 15 minut, drugi je fertig v 5 minutah. Pri stroških na osebo, naročninah in podobnem pa ni debate – če hočeš imet, moraš plačat, pa četudi uporabljaš le enkrat na teden.
Kaj punci ni jasno?
Jaz bi se na tvojem mestu preselila drugam.
DAVID
kontaktiraj me na lidija.info@gmail.com
če ti ne smeta otrok od 17h do jutra potem lahko z nama živiš
imam varianto dvo-sobnega stanovanja pa je prevelik za naju 2 če sva sama
sej mi2 sva se čist ok ujela, in David je super fant, vsaj na prvi videz, zelo zelo, mogoče tud malenkost preveč ustrežljiv in že takrat sva najdla skupne točke in napake 🙂
oba moti neorganizacija in neodnašanje smeti haha
če živiš v “tandemu” se moraš le temu prilagodit a ne?
le da je potem lastnica zakomplicirala kot da otrok je pa ena takšna zverina, da ga bo potrebno na povodcu 24ur na dan držat in dobila sem občutek da ima odpor proti otrokom 🙁
:-)))
ja, ce stanujes s puncami, si prav prijazen, usrezes, a pricakujes tut enako mero prijaznosti,ustrezljivosti nazaj…
glede otroka ja.. tipica je pomoje medicino studirala samo zaradi denarja in ne zaradi cesa drugega.. saj zdaj kvazi gnjavi, veste, jaz imam stroske s stanovanjem pa take… sem ji reko, da ne more samo vlect denarja iz stanovanja, more tut nekaj vlozit vanj, kot npr. nova okna.. itd..
hvala za ponudbo in ce se zadeve ne uredijo,.. bom zacel iskat novo stanovanje ja..
otrok me ne moti, kot najstarejsi sm pazil na brata in sestro, tko da…
Forum je zaprt za komentiranje.