Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemniki – kaj pa starost?

Najemniki – kaj pa starost?

Jaz pa nekaj drugega vidim.

Avtorica niam otrok. Torej vsa plača ostane njej. Kaj pa ve monklje? Koliko vam ostane, koliko gre pa za otroke?

Če avtorica daje na stran vse tisto, kar vi dajete za otroke?

Odgovor na objavo uporabnika
jaz pa nekaj drugega vidim, 23.12.2021 ob 00:07

Jaz pa nekaj drugega vidim.

Avtorica niam otrok. Torej vsa plača ostane njej. Kaj pa ve monklje? Koliko vam ostane, koliko gre pa za otroke?

Če avtorica daje na stran vse tisto, kar vi dajete za otroke?

Ja, ampak ima pa visoke stroške. Najemnine so po 500 evrov in več.

To so pa novodobne dame. Namesto, da bi denar vlagale v otroke, moža, se raje okrog hajkajo. Potem pa še sanjajo, da bodo na starost tudi uživale pa okrog potovale.

Poštena, urejena ženska, bo skrbela za otroke, familijo. Avtorica pa kaj počne? Uživa lajf. Pa ji predlagaš, da naj dela še drugo službo, ne, njej je dovolj ena služba. Ona hoče uživat. Potovanja pa to. Poznamo mi take.

Grem stavit, da ne zna speči kake torte. Da ni gospodinja kot se šika. Leno babše pač.

Joj, ste trčene. Pač noče imet familije. Zakaj bi morali vsi imet familije?

Posledično ima več časa, ki ga nameni sebi. Je to slabo? Ne, ni. Ene pač vozite otroke na treninge, ona pa gre sama zase na trening. Ve vlagate denar v otroke, ona pa v potovanja. Ve boste na stara leta negovalke možu, ona pa bo raje potovala. Mogoče se pa potem srečate v DSO. Boste pa vse na istem. Ona in ve. Aja, za vas bodo otroci plačevali DSO. Njej pa država. Na koncu bodo pa zagrebli vas in njo.

najemnicaa, 23.12.2021 ob 00:01

nisi dojela, 22.12.2021 ob 23:51

najemnicaa, 22.12.2021 ob 23:43

Ja, sem zaštekala 35 letnico, da je njen nasvet: najdi dedca :).

Nasvet je bil, da odrasteš in se zresniš.

Glede službe, denarja, prihodnosti.

Tvoj problem ni (samo) da nimaš stanovanja in partnerja/parnerke. nimaš niti nič od kariere, niti nekih pametnih izgledov za prihodnost, da bi lahko na stara leta furala algodno življenje, kakršno ti očitno paše.

35-letnica bi preživela brez moškega. Ti boš pa res težko.

Ha, ha, ti pa si vztrajna.

Veš, do sedaj sem komot preživela brez moškega. Tako, da… smo pač v letu 2021, ko ženske res ne rabimo moškega za preživetje. Ti očitno ga. Jaz pač ne.

Od kje pa tebi kaj pojma kako je z mojo kariero? Pojma nimaš o moji karieri, o moji službi pa tule pametuješ.

Za razliko o tebe, jaz kreditov nimam. Zamisli se raje nad tem. Pa ne smeši se več naprej, ker ne deluješ ravno brihtno, ko se hvališ z neko kariero pa kaj vem še vse, zraven pa si zakreditirana. Krediti niso ravno znak uspešnosti.

Ampak smešiš se že s tem, ko smatraš, da mora biti ženska poročena. Tu itak poveš vse o svoji zaostalosti.

Je čisto jasno iz napisanega, kako dobro ti gre v lafu.

35-letnica tudi še nima kredita. Je pa kreditno sposobna in brez otrok.

Nauči se brati. Ali si tudi ti nepismena, tako kot to očitaš drugim?

najemnicaa: “Hja, če imaš službo za par mesecev pa spet par mesecev pa spet par mesecev, ne dobiš kredita. V zadnjih dveh letih: 4 delodajalci. Polet en delodajalec, pozimi drug, naslednje poletje tretji… osnovnih šans nimam za kredit.”

https://sobotainfo.com/novica/lokalno/ste-na-lovu-za-hiso-so-nepremicnine-v-pomurju-ki-jih-lahko-kupite-na-drazbi/618117

Kaj pa kaj takega? So prave hiše, ne vikendi. Prekmurje sploh ni tako daleč (2 uri iz Lj, celo pot je avtocesta), lahko se voziš v Avstrijo delat.

fenomenalna kariera, 23.12.2021 ob 10:16

najemnicaa: “Hja, če imaš službo za par mesecev pa spet par mesecev pa spet par mesecev, ne dobiš kredita. V zadnjih dveh letih: 4 delodajalci. Polet en delodajalec, pozimi drug, naslednje poletje tretji… osnovnih šans nimam za kredit.”

Daj kdaj pa kdaj uporabi možgane. Kaj je bolje: služba za nedoločen čas, plača 1100€ ali služba za določen čas plača 1300€ (letna sezona) in 1600 zimska sezona. Neto, seveda. Jaz pač delam za denar.

prava kava, 23.12.2021 ob 10:29

https://sobotainfo.com/novica/lokalno/ste-na-lovu-za-hiso-so-nepremicnine-v-pomurju-ki-jih-lahko-kupite-na-drazbi/618117

Kaj pa kaj takega? So prave hiše, ne vikendi. Prekmurje sploh ni tako daleč (2 uri iz Lj, celo pot je avtocesta), lahko se voziš v Avstrijo delat.

Hišo moraš tudi vzdrževati. Ena oseba in vzdrževanje hiše?

Pa predvsem: meni je bistvo, da imam službo v bližini bivališča. Če pa bi kupila stanovanje za oddajo, mora biti pa lokacija in seveda stanovanje, primerno za oddajo.

Hej najemnicaa, pa imaš sploh še menstruacijo? Imaš sploh kake spolne želje ali si zavrta?

Gospa, ponujamo BREZPLAČNA izobraževanja

Gre za projekt investiranja v človeški in socialni kapital mladih, s katerim preko delavnic, ki si dnevno sledijo in sestavljajo štiridnevni kamp, krepimo družbene, inovacijske ter tehnološke kompetence mladih. Znotraj projekta Aktivno na spletu se mladi oblikujejo v odgovorne posameznike, ustvarjalce novih idej, spletnih platform in kreativnih rešitev.

Mlade želimo spodbuditi, da postanejo aktivni družbeni inovatorji, ki s pridobljnenimi kompetencami pomagajo tudi pri zmanjševanju problema brezposelnosti. V projektu mladim pomagamo pri krepitvi naslednjih kompetenc:  

Krepitev kompetenc na področju spletnih tehnologij,
    krepitev kompetenc na področju spletne analitike, spletnega marketinga,
    krepitev kompetenc na področju vizualnega komuniciranja na spletu ter

na področjih družbene odgovornosti na spletu.
    Delo z oblačnim programom za preglednice Google Sheets
    Spoznavanje osnovnih agregatnih in drugih funkcij za analizo podatkov.
    Izdelava grafov.
    Delo z vrtilnimi tabelami.
    Spoznavanje platforme WordPress za upravljanje spletnih vsebin.
    Spoznavanje osnove podatkovnih baz, strežnikov in spleta.
    Namestitev naprednejših WordPress modulov (site builder).
    Namestitev in delo z naprednimi temami.
    Oblikovanje spletne strani po lastni izbiri.

Mladinski ceh is feeling thankful.

2 weeks 1 day ago

Danes smo na nacionalnem posvetu mladinskega sektorja prejeli državno priznanje za projekt BREZ VEZ(E) DO SLUŽBE! ? http://www.mladinski-ceh.si/drzavno-priznanje-projekt-brez-veze-do-sluzbe #brezvezedosluzbe #mladinskiceh #drzavnopriznanje

hahaha haha, 21.12.2021 ob 20:22

najemnicaa, 21.12.2021 ob 19:52

Ja, to je dobra ideja: selitev  v cenejše kraje. Samo odvisno, kateri so ti cenejši kraji. Makedonija je cenejša, ampak zdravstvo pa adijo.

Tole o varovanih stanovanjih se pa ok sliši.

Jaz sicer vseeno varčujem za stnovanje. Samo glede na to, da imam samo eno plačo in še to slabo, ne vem kako bo kaj to šlo.

Kakšno je pa zdravstvo pri nas? Starega in betežnega te nihče niti ne povoha. Če rabiš menjat koleno ali kolk, čakaš 10 let na operacijo, dokler nisi že tako hin zaradi drugih stvari, da ti operacijo odsvetujejo. Edino urgenca še koliko toliko deluje, to je pa tudi v Makedoniji. Vse drugo moraš plačat sam, če hočeš kolikor toliko hitro obravnavo, to pa dobiš ceneje v Makedoniji. Torej?

se strinjam, naše zdravstvo je čist u piz.di,  strokovnost pa sploh na nuli. Redki zdravniki so svetovno znani, npr. mikro kirurgi, urgenca je tudi v redu, pa morda še kaj, ampak v celoti gledano, plačujemo 40 let in več v zdravstveno blagajno in 4o let ne potrebuješ pomoči, potem pa ko jo rabiš pa 10 let čakaš da ti povedo to kar si napisal- ste prestari za operacijo, boljše da do smrti ležite, saj vam bomo dali morfij, ne bo nič bolelo, boste spali 23 ur na dan z 5 minutnimi odmori. zdravniki tudi v zdajšnji situaciji so se potuhnili, eden drugemu podpisujejo da so se cepili, cepiva zlivajo v školjko, nas pa cepijo in nam tumbajo, da je varno in vlečejo koronske dodatke po 30.000 na mesec. IHAN je sploh dobro plačan, da laže po TV, pa Jerala iz inštituta je pravi mačo plačanec za laži, pa Štrukelj iz farmacevtske fakultete pravi stručnjak za koprive laže da se kar kadi ob prejemanju dodatkov. Da ne naštevam vse te bande, ki bo plačala za svoje grehe z zaporom, upam da kmlau!!

Ti zgoraj, avtorica je skoraj abrahamka.

HOMER, 23.12.2021 ob 15:10

se strinjam, naše zdravstvo je čist u piz.di,  strokovnost pa sploh na nuli. Redki zdravniki so svetovno znani, npr. mikro kirurgi, urgenca je tudi v redu, pa morda še kaj, ampak v celoti gledano, plačujemo 40 let in več v zdravstveno blagajno in 4o let ne potrebuješ pomoči, potem pa ko jo rabiš pa 10 let čakaš da ti povedo to kar si napisal- ste prestari za operacijo, boljše da do smrti ležite, saj vam bomo dali morfij, ne bo nič bolelo, boste spali 23 ur na dan z 5 minutnimi odmori. zdravniki tudi v zdajšnji situaciji so se potuhnili, eden drugemu podpisujejo da so se cepili, cepiva zlivajo v školjko, nas pa cepijo in nam tumbajo, da je varno in vlečejo koronske dodatke po 30.000 na mesec. IHAN je sploh dobro plačan, da laže po TV, pa Jerala iz inštituta je pravi mačo plačanec za laži, pa Štrukelj iz farmacevtske fakultete pravi stručnjak za koprive laže da se kar kadi ob prejemanju dodatkov. Da ne naštevam vse te bande, ki bo plačala za svoje grehe z zaporom, upam da kmlau!!

Zakaj pa ljudje iz Bosne pridejo v Slovenijo? Se večkrat kdo preseli sem gor samo zaradi možnosti operacije, ker dol nič nimajo?

SI že kdaj bil v Bolgariji, Romuniji? Verjetno ne. Zgoraj se te države omenjajo kot super za starost. Pa vse tri imajo zdravstvo v podnu.

Če lahko vsaj nekaj kredita dobiš kupi stanovanje kjer je najceneje, notri daš najemnike. Praktično se ti kredit s tem poplačuje, pač malo je treba preračunati.

Whistney, 23.12.2021 ob 15:35

Če lahko vsaj nekaj kredita dobiš kupi stanovanje kjer je najceneje, notri daš najemnike. Praktično se ti kredit s tem poplačuje, pač malo je treba preračunati.

Ta zadeva mi je najbližja, ja, nakup in potem oddaja. Samo brez kredita, s prihraniki. V to smer razmišljam.

Pri delu v turizmu si gotovo spoznala na ducate bogatih avanturistov, ki se nimajo kam dat. S poskusila s kom ali si že čisto fuč?

Pa kaj pol, če je abrahamovka? Saj to pomeni, da si komaj na polovici življenja.

Na polovici življenja.

Točno tako. Se čudim ljudem, ki mislijo, da si pri 40+ že starec. Delali pa bomo tam do skora 70. In naj bi bili že tam pri 45 odpisani starčki. Pa boh ne daj da menjaš pri tej starosti službo. Eni mislijo, da moraš pri tej starosti za večno obstati na istem mestu, službi, stanovanju.

Imamo pa še ogromno pred sabo.

najemnicaa, 23.12.2021 ob 14:54

Hišo moraš tudi vzdrževati. Ena oseba in vzdrževanje hiše?

Pa predvsem: meni je bistvo, da imam službo v bližini bivališča. Če pa bi kupila stanovanje za oddajo, mora biti pa lokacija in seveda stanovanje, primerno za oddajo.

Ti pa vedno na vsak “predlog” najdeš kup izgovorov, da lahko še naprej vztrajaš v svoji bedi.

A služba je problem, da ne bi imela te hiše? Saj nimaš redne službe, sama si napisala, da si vsakih nekaj mesecev drugje.

Toliko si pametna in vihaš nos nad vsem, kar ti kdo ponudi, pa še vedno hodiš sem po “nasvete”.

Morda pa samo iščeš izgovore oz. tolažbo za svoje stanje, v smislu, saj se ne da ničesar narediti, ni rešitve.

polna izgovorov, 23.12.2021 ob 21:24

Ti pa vedno na vsak “predlog” najdeš kup izgovorov, da lahko še naprej vztrajaš v svoji bedi.

A služba je problem, da ne bi imela te hiše? Saj nimaš redne službe, sama si napisala, da si vsakih nekaj mesecev drugje.

Toliko si pametna in vihaš nos nad vsem, kar ti kdo ponudi, pa še vedno hodiš sem po “nasvete”.

Morda pa samo iščeš izgovore oz. tolažbo za svoje stanje, v smislu, saj se ne da ničesar narediti, ni rešitve.

Se delaš butasto ali si res tako butasta?

Od kje ti ideja, da sem v bedi?

Ampak, ker se imaš za zelo pametno, daj mi povej kaj mi bo bajta daleč stran od vsake službe? Razloži to, ti pametnjakovička?

In predvsem mi povej kako naj ena sama oseba skrbi, vzdržuje hišo. Verjetno si ena razvajne frklja, ki pojma nima koliko stane vzdrževanje hiše.

Res, na monu najdeš zbor skrajno neumnih ljudi, ki te zmerjajo, ker ne želiš kupiti hiše, na lokaciji, kjer ni osnovnih šans za službo.

Pa hudo bebav moraš biti, da pričakuješ, da ima ena sama oseba dovolj keša, da kupi hišo in jo še vzdržuje.

Koliko hiš pa ti vzdržuješ? Nobene, a ne, tudi kupila niso nobene. Pa večji del tvojih stroško ti pokriva dec.

Res, zabita kot štanga v tla si.

najemnicaa, 23.12.2021 ob 22:00

Se delaš butasto ali si res tako butasta?

Od kje ti ideja, da sem v bedi?

Ampak, ker se imaš za zelo pametno, daj mi povej kaj mi bo bajta daleč stran od vsake službe? Razloži to, ti pametnjakovička?

In predvsem mi povej kako naj ena sama oseba skrbi, vzdržuje hišo. Verjetno si ena razvajne frklja, ki pojma nima koliko stane vzdrževanje hiše.

Res, na monu najdeš zbor skrajno neumnih ljudi, ki te zmerjajo, ker ne želiš kupiti hiše, na lokaciji, kjer ni osnovnih šans za službo.

Pa hudo bebav moraš biti, da pričakuješ, da ima ena sama oseba dovolj keša, da kupi hišo in jo še vzdržuje.

Koliko hiš pa ti vzdržuješ? Nobene, a ne, tudi kupila niso nobene. Pa večji del tvojih stroško ti pokriva dec.

Res, zabita kot štanga v tla si.

Ziher si ločenka, z  denarjem bivšega moža na računu, ampak brez redne službe in kreditne sposobnosti.

Tako se mi zdi.

Odcvetela madam, ki še ni prišla k pameti. Pa tuid kaj pametnega še ni delala v življenju, kaj šele, da bi si sama našparala denar.

Delaj kar hočeš, je malo patetično tako po forumu spraševat kaj pa na stara leta.

Večina ljudi teh problemov nima.

ti si ena cvetka, 27.12.2021 ob 11:10

Ziher si ločenka, z  denarjem bivšega moža na računu, ampak brez redne službe in kreditne sposobnosti.

Tako se mi zdi.

Odcvetela madam, ki še ni prišla k pameti. Pa tuid kaj pametnega še ni delala v življenju, kaj šele, da bi si sama našparala denar.

Delaj kar hočeš, je malo patetično tako po forumu spraševat kaj pa na stara leta.

Večina ljudi teh problemov nima.

Đizs..imamo hiso z veliko zmelje okoli. Nimamo kreditov. Imam 3 otroke po 15 let in place 1500. In moza z lepo placo.

Da se njemu kaj zgodi si lahko v hisi samo dam strik okoli vratu.

Jaz ne razumem, zakaj ne gre za kakšno leto v tujino in maximalno šparaš in se čez 3-5 let vrneš.

Glede na to, da praktično nimaš nič takega kar bi te vezalo na Slovenijo. Sezonska dela lahko delaš tudi tam za precej več denarja. Na tvojem mestu bi tudi začel razmišljati kaj boš počela, ko boš imela 50+ let. Takrat verjetno ne-boš več v enaki fizični/psihični kondiciji, da boš menjala službo na par mesecev….

Anonimno 9653, 27.12.2021 ob 17:22

Jaz ne razumem, zakaj ne gre za kakšno leto v tujino in maximalno šparaš in se čez 3-5 let vrneš.

Glede na to, da praktično nimaš nič takega kar bi te vezalo na Slovenijo. Sezonska dela lahko delaš tudi tam za precej več denarja. Na tvojem mestu bi tudi začel razmišljati kaj boš počela, ko boš imela 50+ let. Takrat verjetno ne-boš več v enaki fizični/psihični kondiciji, da boš menjala službo na par mesecev….

Katera pa je ta tujina, da se da tako fajn našparat?

Itak upoštev pride samo tam, kjer znaš jezik.

Ti povem primer, ker se mi zdi, da nimaš nobenih izkušenj:

Avstrija, zimska sezona, smučišča, plača 1700 bruto. Traja od 4 do 5 mesecev. Če si resident Slovenije, še v Sloveniji plačaš dohodnino. Sobarice pa 1540 bruto.

Poletna sezona v Avstriji: nekje 5-6 mesecev, plače pa nekje od 1500-1700 bruto.

Kje so ti bajni zaslužki?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close