Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najemniki – kaj pa starost?

Najemniki – kaj pa starost?

Tisti, ki ste najemniki in nimate kake nepremičnine pa tudi ne boste kaj dedovali. Kako boste pa na starost? Mala penzija – visoke najemnine.

Varčujete kje drugje?

Jaz sicer varčujem za nakup stanovanja pa ne vem, če mi bo to kmalu uspelo. Plus tega, da so zdaj obresti na depozite skoraj nič.

Zdi se mi pa pomembno, da ima človek nekaj za starost. Penzija bo mini, najemnine visoke.

Kake druge ideje za varčevanje, dokaj varno starost?

V kritpvalute ne bi vlagala, to mi ne pisat. O delnicah tudi nimam pojma.

Sicer imam lastno streho nad glavo, a glede na to, da bodo penzije mizerne, stroski pa visoki, razmisljam o selitvi v cenejse kraje.

v varovano stanovanje

najem cca 260 € za eno osebo

če sta dva, pride na enega najem cca 150 €, za večja stanovanja tudi 200€

+ stroški

Stroški pa niso zelo visoki.

Meni se zdi to dobra odločitev.

Ja, to je dobra ideja: selitev  v cenejše kraje. Samo odvisno, kateri so ti cenejši kraji. Makedonija je cenejša, ampak zdravstvo pa adijo.

Tole o varovanih stanovanjih se pa ok sliši.

Jaz sicer vseeno varčujem za stnovanje. Samo glede na to, da imam samo eno plačo in še to slabo, ne vem kako bo kaj to šlo.

Sicer imam lastno streho nad glavo, a glede na to, da bodo penzije mizerne, stroski pa visoki, razmisljam o selitvi v cenejse kraje.

Predlagam Tajsko. Tam so poceni ženske, dajo za 1 $. Ženskam služkinje, moškim za potešitev.

Na stara leta v dom prek socialne, ki bo krila razliko stroškov nastanitve glede na penzijo.

No ja, v dom na socilako gredo tisti, ki so v slabem zdravstvenem stanju.

Jaz upam, da bom v penziji še nekaj časa v ok stanju pa, ja, bi še rada uživala. Izleti, dopusti pa to.

Odgovor na objavo uporabnika
najemnicaa, 21.12.2021 ob 19:52

Ja, to je dobra ideja: selitev  v cenejše kraje. Samo odvisno, kateri so ti cenejši kraji. Makedonija je cenejša, ampak zdravstvo pa adijo.

Tole o varovanih stanovanjih se pa ok sliši.

Jaz sicer vseeno varčujem za stnovanje. Samo glede na to, da imam samo eno plačo in še to slabo, ne vem kako bo kaj to šlo.

Z možem nameravava hišo prepustiti otrokom.

Midva  nameravava obdržati hiško v Dalmaciji.  Dveh hiš ne  potrebujeva, zato bova kupila varovano stanovanje.

Na tajskem hiša že za 49.000 €!

https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjooMruzPX0AhVmg4MHHUN_AD8YABACGgJlZg&ae=2&sig=AOD64_3smG8eJYbhh7i2lc8ypcyuRvsrmQ&q&adurl&ved=2ahUKEwiMqMLuzPX0AhWhgP0HHSA1D3cQ0Qx6BAgEEAE

Kakšno je pa zdravstvo pri nas? Starega in betežnega te nihče niti ne povoha. Če rabiš menjat koleno ali kolk, čakaš 10 let na operacijo, dokler nisi že tako hin zaradi drugih stvari, da ti operacijo odsvetujejo. Edino urgenca še koliko toliko deluje, to je pa tudi v Makedoniji. Vse drugo moraš plačat sam, če hočeš kolikor toliko hitro obravnavo, to pa dobiš ceneje v Makedoniji. Torej?

v varovano stanovanje, 21.12.2021 ob 20:06

Z možem nameravava hišo prepustiti otrokom.

Midva  nameravava obdržati hiško v Dalmaciji.  Dveh hiš ne  potrebujeva, zato bova kupila varovano stanovanje.

Tema je namenjena tistim, ki nimajo nobene nepremičnine, ne tistim, ki jih imate cel kup :).

Kaj ste na monu samo lastniki nepremičnin? Ni noben najemnik? Vsi fajne plače ali pa fajn dedujete?

Še kdo, ki ima bolj švoh plačo pa, da mora za vse sam poskrbeti?

najemnicaa, 21.12.2021 ob 20:06

No ja, v dom na socilako gredo tisti, ki so v slabem zdravstvenem stanju.

Jaz upam, da bom v penziji še nekaj časa v ok stanju pa, ja, bi še rada uživala. Izleti, dopusti pa to.

Od kje pa je zdaj ta misel sprejeta kar kot dejstvo? Saj to sploh ni nujno, čeprav je pri nas v navadi.

Ravno tako imaš lahko pred domom parkiran avto (no, če si na socialki mora biti bolj kripa najbrž) in greš na izlete in še kam.

Ko bod star, bos pa ze morda kaj podedoval. Ali pa gres v DSO.

Kaj pa tisti, ki si sicer kupijo neko nepremičnino, ampak ko gredo v penzijo, je tako zgonjena, da nujno rabi prenovo, ti pa nimaš keša? Živiš v propadajoči nepremičnini, povsod pušča, zadeve crkujejo ena za drugo, ti pa še vedno plačuješ kredit za to usrano luknjo, ki je niti obnovit ne moreš. Če jo prodaš, dobiš nekaj mizernega, s čimer ne moreš nič. To je realnost penzionistov veliko bolj kot tistih, ki živijo cel lajf v najemniških stanovanjih.

hahaha haha, 22.12.2021 ob 06:46

Kaj pa tisti, ki si sicer kupijo neko nepremičnino, ampak ko gredo v penzijo, je tako zgonjena, da nujno rabi prenovo, ti pa nimaš keša? Živiš v propadajoči nepremičnini, povsod pušča, zadeve crkujejo ena za drugo, ti pa še vedno plačuješ kredit za to usrano luknjo, ki je niti obnovit ne moreš. Če jo prodaš, dobiš nekaj mizernega, s čimer ne moreš nič. To je realnost penzionistov veliko bolj kot tistih, ki živijo cel lajf v najemniških stanovanjih.

za te so pa dobri ljudje, ki potem tem ljudem zastonj obnovijo hiše. jaz to svetujem vsem mladim, ki ne vedo, kako priti do strehe nad glavo. kupiš eno podrtijo in vanjo naseliš kup otrok in začneš jokat, da se ti vse podira. Če pa to ni dovolj, pa mogoče pride še do “nesrečnega” požara.

Midva sva kupila hišo s 30 letnim kreditom. Zdaj po nekaj letih razmišljava, da je ne bova odplačala, ker je to enostavno predolga bremenitev, ki se res hudo zažira v družinski proračun in da bova v roku nekaj let prodala. Na starost bova šla tako, ali v bistveno cenejšo varianto (nekam na podeželje oz. obrobje slovenije) ali pa v kako najemniško sceno (varovana stanovanja).

rok-1, 22.12.2021 ob 00:49

Od kje pa je zdaj ta misel sprejeta kar kot dejstvo? Saj to sploh ni nujno, čeprav je pri nas v navadi.

Ravno tako imaš lahko pred domom parkiran avto (no, če si na socialki mora biti bolj kripa najbrž) in greš na izlete in še kam.

@ rok-1

ti si pa optimist

povprečna slovenska pokojnina ni dovolj za domsko oskrbnino, ti pa misliš, da si lahko potem privoščijo še avte pa izlete???

in to tisti s slabimi prihodki??

Ti pa ne štekaš teme, a ne da ne?

Se zavedaš koliko stanejo dom za ostarele in koliko so penzije? Večina nima tako velike penzije, da bi šla v dom. Država pa doplača tistim, ki so v tako slabem stanju, da pač ne gre drugače.

Dokler si pa ti ok pa ti seveda ne bo država ali pa občina plačevala.

Daj se malce prizemlji.

Violina496, 22.12.2021 ob 06:39

Ko bod star, bos pa ze morda kaj podedoval. Ali pa gres v DSO.

Znaš brati? Tema je namenjena tistim, ki niso in ne bodo nič podedovali.

DSO: veš kakšne so cene? In veš kakšne so penzije?

Varčuješ, daješ denar v kakšno rento, ki se ti bo izplačevala po 65. letu, če imaš možnost, če imaš možnost, vzameš kredit in kupiš mini garsonjero, se pozanimaš o možnostih selitve v cenejše države, povežeš s Slovenci, ki že živijo tam, najdeš dodatno ali boljšo zaposlitev, se pozanimaš na CSD, kako je s tvojimi pravicami v takšnih primerih oz. če obstaja možnost, da dom za ostarele plača država…

Boljšo službo, plačo seveda iščem, že leta pa vse, kar sem dosegla je to, da imam drugo službo z nižjo plačo :(. Upala na boljše, pristala še na slabšem.

To, ko toliko pišete o cenejših državah, katere cenejše države pa naj bi bile to?

Pa ne mi kar naprej s socialkami. Jaz iščem ideje kako na stara leta živeti normalno, še imeti kaj od življenja, ne kako vegetirati ob socialki.

Namesto da mečeš denar za najemnino skozi okno, raje takoj vzemi kredit, ki so zdaj zelo ugodni, in si nekaj kupi. Prihranke ti bo sproti pojedla inflacija, na koncu boš brez vsega.Koliko že imaš našparano? Je za polog?

Aja, cene ne bodo padle  to pozabi.

Jahno, 22.12.2021 ob 09:14

Namesto da mečeš denar za najemnino skozi okno, raje takoj vzemi kredit, ki so zdaj zelo ugodni, in si nekaj kupi. Prihranke ti bo sproti pojedla inflacija, na koncu boš brez vsega.Koliko že imaš našparano? Je za polog?

Aja, cene ne bodo padle  to pozabi.

Hja, če imaš službo za par mesecev pa spet par mesecev pa spet par mesecev, ne dobiš kredita. V zadnjih dveh letih: 4 delodajalci. Polet en delodajalec, pozimi drug, naslednje poletje tretji… osnovnih šans nimam za kredit.

Pa seveda se pogosto selim, zaradi službe.

Če izhajaš iz Ljubljane ali obale, ker je očitno samo tam  ob redni zaposlitvi nemogoče priti do stanovanja, so cenejši kraji že bilo kaj drugega po Sloveniji.

Lahko greš v kakšno vukojebino na kmete, dobiš poceni, še kakšen vrtiček zraven. bivalni vikendi se prodajajo tudi po 20.000 evrov ali celo manj.   Da se preživeti. Ampak odvisno kaj hočeš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close