Najdi forum

najem jadrnice

Pozdravljeni!
Če ima kdo izkušnje z najemom jadrnice:
Sem brskala po netu in mi ni bilo preveč jasno, koliko pride celoten strošek najema jadrnice s skiperjem za en teden (na Hrvaškem). Zdi se mi, da je veliko nekih skritih stroškov. Torej, najeli bi jadrnico s skiperjem:
-za 5-8 ljudi (3-4 kabine),
-TWC, kuhinja s hladilnikom
-brez kakšnega posebnega luksuza
-prvi teden septembra,
-odhod iz Šibenika/Splita/Trogirja,
-vsak drugi dan bi se sidrali v marinah, ostalo v zalivih, kar se da veliko bi jadrali (brez motorja) oz. bili zasidrani, če ne bi bilo primernega vetra.

Recimo, da je najem okrog 1600 eur za en teden. Kaj vse je še nujno doplačati od naštetega:
-zavarovanja
-skiperjeva dnevnica
-sidrišče v marinah in izven
-gorivo
-čiščenje
-voda
-elektrika
-depozit
-parkirišče za avto
………….
in koliko približno to znese v primerjavi z osnovno ceno 1600 eur?

Skiperjeva dnevnica je cca. 130 EUR/dan.
Depozit odvisno od starosti in velikosti barke(1.500-2.000 EUR)……če je vse v redu, ga na koncu dobiš nazaj.
Privezi odvisno od velikosti barke, okvirno marina od 60 EUR naprej, lokalni pomoli od 30 EUR, v to je všteta tudi elektrika in voda (kjer pač imajo, nimajo povsod na vaških pomolih). Velikokrat zaračunajo tudi sidranje v zalivih (če so pod koncesijo)
Gorivo….pač koliko porabiš
Zaključno čiščenje in izdelava crew liste in dokumentov okrog 100 EUR (nekateri računajo posebej, ponekod je všteto v osnovni ceni najema)

To je več ali manj vse…..

Lp

Je kar nekaj skritih stvari, tako kot so pri nakupu letalske vozovnice (takse, doplčila za prtljago, obroke…).
Večina stroškov je že navedel skiper. Mogoče bi omenila še strošek “Transit log”, ki zajema čiščenje, izdelava crew liste, ta pa je kot je že zapisal skiper med 90 in 130 evri.
Potrebno je plačati tudi za turistično takso, ki pa je okoli enega evra na osebo.

Predlagam ti, da se čim manj vežete v marinah ampak bolj v zalivih. Ti bodo večinoma brezplačni, nekaj zalivov je potrebno plačati (kot koriščenje morskega dna :)). Včasih ti osebe, ki ti zaračunavajo odpeljejo tudi smeti. Se, da pa to ceno še malo spogajati s kakšnim pivom 🙂
Se mi zdi pa da včasih pridejo tudi neuradne osebe in ti probajo zaračunavati. Da se ti ne bo zgodilo podobno ti prilagam povezavo, kjer so zbrana vsa sidrišča za leto 2010.
http://www.alaris.si/NP/Pictures/Sidrisca_s_koncesijo2010_SKICA.pdf

Drugače pa je zavarovanje jadrnice že v ceni. Gorivo morate sami plačati in je odvisno koliko ga koristite. Elektrika je ponavadi že v ceni v marini, ponavadi tudi voda, včasih pa ti jo dodatno zaračunavajo (vendar ne v matični marini, kjer je privez in elektrika v ceni).

To so pomojem vsi odgovori na tvoje vprašanje. Če te še kaj zanima ti predlagam, da se obrneš na spletno stran http://www.najem-jadrnice.com, kjer imajo zelo prijazno osebje, ki ti odgovori na vsa zastavljena vprašanja 🙂

Lastovka, svetujem ti, da se o vsem kar ti leži na duši, posvetuješ tukaj: http://www.sailing-planet.com.
Mi smo jadrali s Sebastjanom in on nas je vpeljal v res lep svet navtičnih dogodivščin!

Lastovka,

Glede na to, da je minilo že kar nekaj časa od tvojega vprašanja, ti verjetno moj nasvet ne bo prišel prav, mogoče pa se še nisi odločila za najem jadrnice s skiperjem, ker so te prestrašili stroški…
Da stranem, polega najema jadrnice moraš računati še na:

prevoz v Dalmacijo – cca 100 € za osebni avto
Tranzit log, ki je običajno od 80-120 € odvisno od velikosti barke (to je na grobo čiščenje in priprava barke)
Depozit 1000 – 2000 € odvisno od velikosti barke, ki se vrne če je vse v redu
Parkirišče za avto 0-10 €/dan odvisno kje in kako…
Gorivo za jadrnico od 40 – 100 € odvisno od velikosti in števila ur motoriranja
Plačilo v marinad – 40-60 € za nočitev, če se odločite za nočitev v marini. Običajno se temu strošku lahko izognete, če ni potrebe po marini.
Skiper 100 – 130 € na dan + hrana + pijača

Lahko pa spremljaš tudi kake akcije, včasih skiperja tudi “častijo” – Najem skiperja gratis[/url]

Pozdravljeni,

V mesecu avgustu imam še nekaj prostih terminov za najem udobne jadrnice velikosti 12m, ki sprejme 6+2 osebe, idealno za prijeten družinski oddih ali pustolovsko odkrivanje samotnih zalivov.
Izhodišče je v marini Novigrad.
Najem skiperja je gratis!
Za vse informacije o prostih terminih in cenah me lahko kontaktirate na damjan.krasovec@gmail.com

Kakorkoli že, ne pustite se okrog prinesti Burinu.
Podjetje oddaja stare, slabo opremljene jadrnice, reklamacij ne upošteva, ne nudi pomoči pri težavah, ko na njih naletiš.
Obrnite se na druge charter družbe, ki so pri tovrstni podpori precej boljše.

V tej smeri razmišljam že kar nekaj časa, vendar letos po vsej verjetnosti ne bo financ za to, sem pa precej uporabnih informacij najdu tukaj http://www.yacht-charter-in-croatia.com/[/url]. Komaj čakam drugo leto!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close