najem avtodoma
tule jih je ene par 🙂 http://www.ccs-si.com/?id=162
nimam izkušenj ker imam svojega
če imaš enoletnega otroka greš lahko tudi izven glavne sezone in bo malo ceneje, pa še gužve ne bo nikjer
ja, okoli 100 eur na dan, za bolje opremljene še več.
res je drago, če upoštevaš, da gre v strošek potovanja še gorivo in tudi cena kampa. kampi niso (več) tako poceni: za dva odrasla, elektriko in parcelo odšteješ okoli 30 eur, torej zakampiran v kampu z avtodomom odšteješ cca 130 eur na dan (najemnina in kamp), to pa je že cifra…
Pa še nerodno je z avtodomom in dojenčkom. kaj če se kaj zgodi? moraš najet avto za vozit otroka k zdravniku. za v trgovino moraš imet s sabo bicikel ali spet najet skuter ali avto….No, ne vem, pač moje razmišljanje…vi pa seveda pojdite, probat je treba. Mi smo in so prevagali vsi moji pomisleki + stroški, zato smo se odločili za počitniško prikolico (lastno) s katero imamo veliko manj stroškov pa še mobilni smo.
če najameš AD ga ne najameš zato da si zakampiran v kampu – tukaj ni niti logike niti računice
ampak ga najameš za potovanja, kjer ti pa ni potrebno iti vsako noč v kamp,
lahko prespiš na urejenih parkiriščih / postajališčih za avtodome
ali tudi krnekje…. kar pa je odvisno od države, lokacije, poguma itd
Eni tako, eni drugače ADomarka. Sem ravno z dopusta, iz avtokampa, kjer smo imeli kar nekaj sosedov avtodomarjev, zakampiranih za 14 dni in nekaj takih, ki so prišli, se priklopili na elektriko, se stuširali v kampu, previli in okopali otroka, prespali in odpotovali dalje.
Ker imajo tudi oni malega otroka, si predstavljam, da se bodo ustavljali v kampih in ne kar nekje ob cesti (ni elektrike, ni vode), najbrž redkeje na postajališčih (ni vode, manjša varnost) in večinoma v kampih.
seveda jih je polno v kampih zakampiranih
tudi sama sem bila lani 10 dni
vendar pravim da najem in zakampiranje (na enem mestu) ne gre skupaj ker je enostavno predrago
poleti za elektriko ni problem – bolj pozimi
mnoga postajališča pa nudijo že komplet oskrbo: voda, elektrika, odpadna voda, praznenje wc
z varnostjo je pa tako, če imaš to “srečo” ni važno kje si
vlamljajo tudi po avtokampih
kolegu z 10letno AD kariero so vlomili samo enkrat – doma v LJ
tako da:
moj nasvet: poskusite, nekomu tak način sede, drugemu ne
Res je.
Z malimi otroki pa načeloma ni nobenega problema – le predolge neprekinjene vožnje jim ponavadi ne pašejo.
Zaradi otroka ne porabiš nujno bistveno več vode in elektrike, tako da če se ustaviš v kampu enkrat na 4-5 dni zadošča za vse, ki znajo s temi viri delati skromno – ali pa imajo ustrezno urejen AD.
Preveri še na spletni strani Najel.bi, kjer imajo zbranih precej avtodomov različnih ponudnikov.
Po mojem mnenju bi lahko z enim otrokom najeli avtodom za 4 osebe in imeli tako še več prostora za prtljago. Se pa strinjam, da bi bilo bolje najeti avtodom izven sezone, ko bo cena definitivno nižja. Se mi pa zdi, da boste našli tudi kaj pod 100€ na dan.
Forum je zaprt za komentiranje.