Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice najdražje evropske države

najdražje evropske države

katere so pa vašem mnenju najdražje države v evropi? kje ste (po občutku) porabili največ?

načeloma bi se dalo posplošiti – vzhod đabe, jug poceni, zahod drag in sever obupno drag… vsaj po lastnih izkušnjah. no, od dosedaj obiskanih evropskih držav pa se mi je vrstni red zdel tak: 1.švedska, 2.velika britanija, 3.danska…

kaj pa ostali?

Od držav, kjer sem bil:

1. Najdražja – Danska

2. Najcenejši – Bolgarija in Turčija

LP!

Samo

Norveška konkurira za prvo mesto med dragimi državami. Romunija pa za prvo mesto med poceni državami.

Nisem še bil v skandinaviji, sam od teh ko pa sem bil je pa najdražja Švica, najcenejša Slovaška!
A

se pridružujem mnenju ostalih glede Švedske in Norveške, iz mojih izkušenj je najbolj poceni Srbija in Črna Gora, Bosna in Bolgarija, vsaj glede hrane, pijače, oblek, avtobusov…se pa najdejo tudi kakšne zelo drage stvari v trgovinah.

najdražja je slovenija, saj je prava sramota za slovensko združenje naravnih zdravilišč oziroma toplic po domače, kakšne cene imajo.razen topolšce in dobrne seveda.brez prevelikih težav sem dobil topliški hotel 50 metrov od term bed & breakfest za 35 evrov v italiji, ki je pregovorno draga država.če bi še malo klikal bi lahko dobil tudi penzion z enoposteljno sobo za te šolde.

seved je vzhod in jug neverjetno poceni.slavne toplice eger na madžarskem dobite že za 50 evrov na dan penzion in enoposteljna !

poglejte kakšne cene imajo laško in zreče.moram reči da dobro zadenejo, njihov termalni učinek je čutiti takoj.d ane omenjam moravcev, čateža in atomskih.brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

akcijo imajo trenutno:

– hotel lipa lendava / termalna voda /
– moravci
– hotel sava rogaška slatina

jebale te toplice!!!!

Pripis:

Med najcenejšimi je tudi Romunija.

LP!

Samo

Ja na svedskem in norveskem je obupno drago, ceprav tle pride v postev predvsem nocna zabava in alkohol ostalo je v mejah normale, drazje temvec ne pretirano oziroma tako prevleceno za lase kot prej omenjeno ( alkohol ). V angliji se nisem bil, ceprav so cene tam vsaj po temu kar vidim na internetu se drazje kot na Svedskem in Norveskem ( kjer sem bil ), vsaj prenocisca v Londonu so tako !

moja izkusnja:
najcenejsa: BIH
najdrazja: Velika Britanija

Najdražja? Po mojem občutku definitivno Pariz.

LP
A.

Moje navedbe vključujejo le države, kjer sem bil.

Če pa upoštevam vse države v Evropi o katerih

so mi pripovedovali, potem je:

– najdražja: Islandija

– najcenejša: Moldavija oz. Moldova

LP!

Samo

Pariz sicer ni poceni vendar se dalec ne tako drag kot skandinavske prestolnice : Kopenhagen,Oslo,Stockholm … vsaj meni ki sem bil tukaj in v Parizu se je tako zdelo.
Najdrazji se mi je zdel Stockholm, verjetno imajo Svedi tudi najvisji standard med omenjenimi
tako da je to razumljivo. Ponvaljam pa da to velja vec ali manj za zabavo in alkohol ostale stvari
so tudi drazje kot drugje ( hrana recimo ) vendar cene niso tako nedostopne …

Hja tu ti težko pariram, ker pač nisem bila ŠE v skandinavskih prestolnicah:)). Se mi je pa vseeno zdel Pariz astronomsko drag, vsaj kar se tiče raznih vstopnin, pa niti ne toliko znamenitosti kot raznih kabarejev, gledališč, oper in podobno (me pač umetnost zelo zelo zanima). Tudi dolina Loare in vse pač kar pride v paketu z njo je kar drago. Da o raznih nočnih lokalih sploh ne govorim, recimo 200F naj bi bila vstopnina v nek disko. Imeli smo “srečo”, da smo v nekem youth hostlu staknili karte in ko smo prišli tja, smo bojda imeli le stojišča, ker si moral mizo peklensko drago doplačati, pa še cene pijač notri so bile vrtoglave. Prehranjevali smo se tudi po Mc Donaldsih in pri nekemu Arabcu na Pegalu, ki je imel nore kebabe že takrat, ker bi za večerjo v restavracijah zopet odšteli pravo malo bogastvo….ne vem no…..ti odgovorim, ko obiščem našteta mesta:)))

Skoraj zagotovo Norveška ali Islandija.

Pozdrav,

Ja saj ni treba nic parirat pac izkusnje menjujemo. Ceprav kot sem ze dejal je tudi Pariz za “nase” razmere drag je v primerjavi z Skandinavijo poceni, tudi kar se tice vstopnin da o hrani in pijaci sploh niti ne govorimo. Tam so cene res astronomske in prevlecene za lase. Ko se bos odpravila na izlet na Svedsko ( drazja kot Norveska ali Danska tudi tukaj sem bil ) bos vidla. Jaz sem sicer na svedskem bil samo v 2 mestih : Gotheburg in Stockholm cene so bile pa isto visoke , sicer je bil Stockholm za odtenek drazji. Bili smo tudi v baru vendar smo po eni “rundi” rajsi odpeketali v trgovino 7eleven ker smo ze po eni samcati rundi pijace v baru placali vsak ene 2 jurja na glavo za eno malo pivo pa se to je blo skoraj brez alkohola (2.2 % ) v primerjavi z nasimi ( 4.5% ). Potem smo celo probali v disko toda
so bile povsod vstopnine tako astronomske da smo se jih kar izognili …

Med najcenejše sodita še Gruzija in Armenija.

LP!

Samo

+ Azerbajdžan.

LP!

Samo

EVROPSKE drzave!

Ali je Japonska najdražja??
A

Norveška
LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report