Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najcenejše ogrevanje stanovanja ta hip

Najcenejše ogrevanje stanovanja ta hip

ZIma je tu in s tem višje položnice zaradi ogrevanja. Do sedaj smo 60 m2 (stanovanje grajeno pred 50 leti) ogrevali nekaj s kurilnim oljem, zdaj večino s klimo. Pa me zanima ali bi se dalo na kak drug način ogrevat ceneje, s čim se vi ogrevate?

Oprosti, koliko plačaš klime? Jaz ogrevam na drva. Vsi govorijo, da se klima splača, mi je pa povedal en, ki jo ima, da pozimi ne ogrevajo na klimo, ker bi bilo predrago.

Na drva je cenej, klima mal dražje, kurilc še dražje.

Klima (in vse druge toplotne črpalke) je večinoma najcenejši vir, pri katerem ne rabiš nič dela vlagat (cepit, nalagat, pospravljat, polnit itd.)

“Ceneje”, ker ti ni treba nič delat, ali dobiš tudi dejansko cenejši račun kot sicer?

Klima je najcenejša…novembra sem cel mesec grel 70 m2 (spodnji štuk bajte) in sem plačal 25 € štroma, plus nekaj drv…

klima

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mi smo pa dobili racun od toplarne za 30€ za 80m2, nic sparali z ogrevanjem, vse na polno.

Ne nabijaj…30€ je garsonjera z zaprtimi radiatorji

Mi smo pa dobili racun od toplarne za 30€ za 80m2, nic sparali z ogrevanjem, vse na polno.[/quote]

mogoče dogrevanje s plinsko pečjo (prenosna plinska peč, uporabljaš pa plinske jeklenke). odvisno kolk, kje in kako močno jo rabiš tolk časa ti zdrži..je pa v primerjavi s klimo dražje (stroški obratovanja, investicja je pa v prid peči)

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Mi smo pa dobili racun od toplarne za 30€ za 80m2, nic sparali z ogrevanjem, vse na polno.[/quote]

meni se niti ne zdi predrago, ne vem pa zakaj je treba ogrevat “na polno”, z ozirom na to, da je zrak menda precej zasvinjan.

predvidevam da vas hrana ne košta več kot sto eurov, za vožnjo dobite povrnjeno, komod vam znižajo plače.

Ne nabijaj…30€ je garsonjera z zaprtimi radiatorji

Mi smo pa dobili racun od toplarne za 30€ za 80m2, nic sparali z ogrevanjem, vse na polno.[/quote][/quote]

Jbg, Ljubljana Fuzine, najcenejse ogrevanje 😛

meni se niti ne zdi predrago, ne vem pa zakaj je treba ogrevat “na polno”, z ozirom na to, da je zrak menda precej zasvinjan.

predvidevam da vas hrana ne košta več kot sto eurov, za vožnjo dobite povrnjeno, komod vam znižajo plače.[/quote]

Ne, ne zdi se mi drago, je pa res, da november ni bil hladen.
Ne, voznje ne dobim povrnjene, nimam sluzbe.
Za hrano porabimo cca 400€ na mesec za tri, stete malice, kupimo vse od petrsiljcka naprej.

Ne verjamem, razen, če si grel eno uro na dan na 18 stopinj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close