Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek najcenejša turistična agencija????

najcenejša turistična agencija????

S katero turistično agencijo imate dobre izkušnje, predvsem glede cen? (zanimajo me hoteli v Istri)
Hvaležna bom za vse odgoore.

Lep dan!

Če iščeš hotel v Istri res ne rabiš agencije, ki si vzame kos pogače, če že govorimo o cenah. Pokliči v hotel. Z agencijo se splača v hotel samo, če organizira tudi prevoz (po možnosti letalski) in te prevoz pride ceneje kot v lastni režiji.

Ni “najcenejše”, vsak organizator ima za vsak hotel svojo ceno (razlike v ceni na dan po osebi največ 1 € – 2 €). Ampak če ima določena agencija v hotelu X nižjo ceno od neke druge agencije, še ne pomeni, da bo za hotel Y tudi imela najnižjo ceno… pač odvisno, kaj iščeš. Najprej moraš vedeti, kaj sploh hočeš, potem pa primerjaj cene. Pa ne med agencijami, ampak ORGANIZATORJI, to sta dva pojma. Namreč, v vsaki tur. agenciji lahko narediš rezervacijo za skoraj vse organizatorje (to so tisti, ki imajo svoje kataloge!!!), je pa res da mora referent prebrskati vse možne kataloge, da ugotovi, kateri org. ima dotičen hotel najceneje. Včasih pogledamo tudi kakšnega nemškega org., so včasih konkurenčni v kakšnem hotelu, ampak spet odvisno, kje in kdaj.

To je isto, kot če bi vprašala, katera je najcenejša trgovina.. je ni. Mercator ima mogoče X jogurt dražji od Spara, ampak Spar ima pa Y smetano cenejšo kot Mercator. Pač nekam greš, poveš, kaj hočeš in rezerviraš. ne kompliciraj za par eurov.

Uff, brca v temo! Velika večina hotelov ima za direktne goste VIŠJE cene ali morda kvečjemu enake. Namreč, brez agencij oz. organizatorjev hotelirji vejo, da bi bili prazni in v znak dobrega sodelovanja direktnih gostom ne dajejo nižjih cen, ker vejo, da bi jih agencije odpikale. A misliš, da bi še sploh kdo rezerviral preko agencije, če bi bilo dražje kot direktno???

Kakorkoli se komu to zdi nelogično, je to dejstvo, gre namreč za poslovni odnos in dogovor.

Uff, brca v temo! Velika večina hotelov ima za direktne goste VIŠJE cene ali morda kvečjemu enake. Namreč, brez agencij oz. organizatorjev hotelirji vejo, da bi bili prazni in v znak dobrega sodelovanja direktnih gostom ne dajejo nižjih cen, ker vejo, da bi jih agencije odpikale. A misliš, da bi še sploh kdo rezerviral preko agencije, če bi bilo dražje kot direktno???

Kakorkoli se komu to zdi nelogično, je to dejstvo, gre namreč za poslovni odnos in dogovor.[/quote]

Res je. Nikar direktno v hotel, cene so nerazumno visoke. Tisto zgoraj je napisala oseba, ki nima pojma. To je tako, kot taksi. Lahko stojijo pred tabo, se usedeš notri in plačaš ulalala ceno, če vzameš telefon in ga pokličeš, se cena razpolovi ali pa še več kot to.

Torej, jaz delam rezervacije preko booking.com, meni so najboljši in zelo ugodni. Izjema so le toplice v Slo, ki imajo velikokrat kakšne pakete, akcije, super ultra ugodne aranžmaje za več dni…to pa se bolj splača preko njih direktno. Vse ostalo pa ne.

Hvala. Kako pa najti organizatorje?

Ma daj kakšni organizatorji, no. Odtipkaj na http://www.booking.com in boš dobila milijon variant.

Sem šla na booking.com, pa vidim, da pride kar dražje kot če vzameš aranžma preko kake agencije npr. Al pa ne znam iskati :((.

Tudi v Istri imajo hoteli pakete. Imam izkušnje z enim hotelom-ko smo bivali pri njih, smo se vpisali vnjihov mejling in nam pošiljajo te akcijske ponudbe-ki so ugodnejše kot pri agencijah.

Kakorkoli se komu to zdi nelogično, je to dejstvo, gre namreč za poslovni odnos in dogovor.[/quote]

Res je. Nikar direktno v hotel, cene so nerazumno visoke. Tisto zgoraj je napisala oseba, ki nima pojma. To je tako, kot taksi. Lahko stojijo pred tabo, se usedeš notri in plačaš ulalala ceno, če vzameš telefon in ga pokličeš, se cena razpolovi ali pa še več kot to.

Torej, jaz delam rezervacije preko booking.com, meni so najboljši in zelo ugodni. Izjema so le toplice v Slo, ki imajo velikokrat kakšne pakete, akcije, super ultra ugodne aranžmaje za več dni…to pa se bolj splača preko njih direktno. Vse ostalo pa ne.[/quote]

pa kakšne veze ima turistična agencija z booking.com, no???? Turistične agencije ala Kompas, Sonček ipd. so totalka brezvezna varianta, razen če si želiš vodiče v slovenskem jeziku. In samo v tem primeru. Drugače pa danes vse rezerviraš in plačaš prek neta in pride veliko ceneje. Tudi direktno pri lastnikih, če greš v apartma. Booking. pa ni tako poceni, imaš druge spletne strani veliko bolj ugodne.

Bom še poiskala pri hotelih, če imajo kakšne pakete.

Torej, jaz delam rezervacije preko booking.com, meni so najboljši in zelo ugodni. Izjema so le toplice v Slo, ki imajo velikokrat kakšne pakete, akcije, super ultra ugodne aranžmaje za več dni…to pa se bolj splača preko njih direktno. Vse ostalo pa ne.[/quote]

Tisto zgoraj je napisala oseba, ki je že krepko preplačala aranžma prek agencije in zdaj ne nasede več. Govorim o cenah namestitve, ne o prevozih. Za Istro pa res ne vem, ker tja ne bi šla. V vsakem primeru se splača pozanimati tudi neposredno v hotelu.

Evo, na Rabcu, polpenzion za dve osebi za 7 dni, 324 €:

Hvala vsem za odgovore. Zdaj bom vsaj vedela kako iskati.
Tole na Rabcu je res res ugodno.

Poglej agnecijo Gradtur, mi smo bili lani za krompirjeve počitnice 4-je za 189 € (3 dni polpenzion) v Baški. Je blo super, BP.

NA Rabcu??? Kje pa je to “NA” Rabcu?

Bledtours je nam enako ponudbo zaračunal bistveno ceneje kot Sonček. Poskusi.

Drugače pa – lani smo rezervirali hotel prek agencije, potem pa sem primerja prek booking.com in je bilo tam ulala dražje.

Dalia2011…napaka pač. V Rabcu seveda.
Hvala še enkrat.

To je bla najbrž primerjava ene same cene, en sam hotel, kar ni noben podatek. Sem lepo napisala, da je vse odvisno od tega, v kateri katalog pogledaš. Praviloma je po mojih izkušnjah recimo, če malo povzamem (pa spet ne velja za VSE hotele), najdražji ponavadi Kompas. Naceneši pa so Odisej, Sunholidays in Relax, pa tudi Terra (nemški org., ki ga bukira Sonček) ima včasih za kak hotel dobro ceno, ampak spet ne z vse, je treba primerjati točno določen objekt. Pri Sončku pač forsirajo Terro in pogledajo njene cene, zato so včasih dražji, včasih cenejši, odvisno od hotela…

Ponavadi pa so razlike v ceni za ISTO stvar (to pomeni: V ISTEM TERMINU, ISTO ŠT. NOČITEV, ISTI TIP SOBE, ISTO ŠT. LJUDI, ISTA STORITEV…) minimalne. Odisej ima ponavadi kak 1 € – 2 € nižjo ceno od Kompasa, ampak spet ne za vse hotele, pri določenih ima lahko tudi višjo ceno (pač odvisno, kakšne pogoje si kdo izbori pri hotelirju). V kolikor pa ima organizator nek določen hotel v fiksnem zakupu, pa je lahko razlika precej večja (dosti ceneje), ampak ti, kot stranka, teh podatkov nimaš in ne moreš vedeti.

Preden sploh greste v agencijo, je bistveno, da točno veste, KAJ hočete.

Zakaj samo za en hotel? Oni sami ne organizirajo počitnic, so samo posrednik, torej imajo pregled nad vsem in ponudijo najcenejšo možnost. In razlika je bila 200 evrov pri cifri 2000. Torej 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Pa je bil tudi Sonček samo posrednik.

Tudi jaz sem včasih zmeraj rezervirala pri agencijah, potem pa sem lepo presedlala na spletno “bookiranje” direktno pri hotelskih ponudnikih, ker je prišlo precej ceneje in predvsem mnogo enostavneje. Bom pa navedla konkretne primere, da ne bo kakšnih dilem.
Zelo fajn hotelska veriga je Valamar (valamar.com), ki ima hotele v Istri (Poreč, Rabac), na Krku, Pagu in v Dubrovniku. Pri spletni rezervaciji ti garantirajo najnižjo ceno, pa še naslednjič imaš 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, poleg tega imajo razne last minute variante. Lahko rezerviraš tudi samo za 1 noč, kar pri agencijah ni mogoče.
Za Istro ima veliko hotelske ponudbe Istraturist, ki pokriva področje Kanegre, Savudrije in Umaga. Tudi v redu izkušnje s spletnimi rezervacijami. Tudi hotel v Baški (Corinthia) ponavadi rezerviramo kar direkt.
SIcer gre pri nas za bolj 3-dnevne dopustke, zato se nam pozna razlika tistih 15 eurov prijave, ki jo moraš plačat agenciji.
Takšne so moje izkušnje 🙂

Tuš potovanja majo tud dobro ponudbo – od smučarije do vikend bivanja, izleti, počitnice poleti. Se splača malo spremljat.

Rabac, na Rabcu

Zakup več hotelskih sob se imenuje Alotmajska pogodba.  Ta cena mora biti nižja od direktne cene v hotelu.

Enako se zakupi čarter lete. Po koliko vam proda agencija karto po osebi, je njena stvar.

Tunizijci so računali po karti 30€- pred leti. Agencija olala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close