najceneje poslovni račun za s.p.
Zakonodaja ne predpisuje obveznega poslovnega računa za s.p. Odpreš si lahko povsem navaden osebni račun, mora pa biti ločen od tistega, ki ga imaš za osebno rabo, torej namenjen samo s.p-ju. Ko ga odpreš napišeš dopis na davčno, da si odprla nov osebni trr za potrebe poslovanja s.p., ki ga boš uporabljala izključno zato in napišeš še številko trr. to je to. vsako nepotrebno plačevanje poslovnega računa za s.p. (sploh če imaš malo posla) je popolnoma nesmiselno metanje denarja stran. Pa če te bodo na banki hoteli prepričat da to ni mogoče se ne pustit. Vpiše naj se samo dodaten račun na tvoje ime, ne na s.p. in javiš davčni in to je to.
Je pa banka v prekršku in ima pravico prekvalificirat drugi osebni račun v poslovnega ali pa prekiniti pogodbo saj se uporablja za poslovne namene. In banka je dolžna preverjati, kaj se s kakim računom dogaja.
http://podcrto.si/kaj-je-kazen-ce-s-p-posluje-z-osebnim-racunom-v-skrajnem-primeru-kazenska-ovadba/
Številke računa ti ni treba nikamor javljati, ker ima furs vpogled v vse tvoje odprte račune v Sloveniji, če slučajno začuti potrebo po vpogledu. Obvestiti jih moraš samo o računih v tujini (pa še to po 1.1. letos menda ne več, ker imajo isto prost vpogled po vsej EU??? ne vem, ali je to dejansko začelo veljati).
Banka ni v prekršku, če ti odpre še en osebni račun, pač pa ima večina v splošnih pogojih napisano, da ga ne smeš uporabljati v poslovne namene. Da bi pa to dejansko kdo preverjal, pa ne bi vedela – jaz sem prej imela osebni račun in sem povedala, da ga uporabljam za espe, pa ni nihče niti trznil. Ampak ker so toliko povečali stroške vodenja, posamezne položnice, da o kakem opominu sploh ne govorim (saj ne, da bi jih imela, ampak načeloma me odiranje moti), sem šla na DH, ker je tam poslovni račun cenejši od navadnega pri recimo NLB.
Mislim, da je Delavska trenutno res najbolj popularna za poslovne račune.
Je pa pametno pogledati vse stroške:
-vodenje računa
-strošek uporabe spletne banke
-strošek plačevanja UPN
-bančne kartice, npr Maestro, če se kupuje kaken material preko spleta
…
http://podcrto.si/zakaj-banke-s-p-jem-za-poslovanje-ne-pustijo-odpreti-cenejsega-osebnega-racuna/
Takole na hitrico se mi zdi, da je osebni račun na NLB dražji od poslovnega na DH, pa NLB ni najdražja. Edino, kar je pri DH, je provizija za dvig na drugih bankomatih (in hranilnica jih ima res zelo malo svojih).
http://podcrto.si/zakaj-banke-s-p-jem-za-poslovanje-ne-pustijo-odpreti-cenejsega-osebnega-racuna/
Takole na hitrico se mi zdi, da je osebni račun na NLB dražji od poslovnega na DH, pa NLB ni najdražja. Edino, kar je pri DH, je provizija za dvig na drugih bankomatih (in hranilnica jih ima res zelo malo svojih).[/quote]
Osebni NLB
– vodenje računa 2,22
– uporabnina KLIK 0,75
(ker ravno iz OR nekaj plačujem, pa tudi na poslovnem ProKliku ne plačujem toliko, kot je napisano v tabeli)
Takole na hitrico se mi zdi, da je osebni račun na NLB dražji od poslovnega na DH, pa NLB ni najdražja. Edino, kar je pri DH, je provizija za dvig na drugih bankomatih (in hranilnica jih ima res zelo malo svojih).[/quote]
Osebni NLB
– vodenje računa 2,22
– uporabnina KLIK 0,75
(ker ravno iz OR nekaj plačujem, pa tudi na poslovnem ProKliku ne plačujem toliko, kot je napisano v tabeli)[/quote]
Nisi upoštevala podaljšanja certifikata, npr., pa tega, da je provizija za nakazilo na DH 30 centov, na nlb pa 38 centov. Tudi provizija za dvig je na drugem bankomatu bistveno višja, s tem da zaračunajo tudi vpogled (30 centov!!!!!).
Pri desetih položnicah na mesec je strošek OSEBNEGA računa NLB enak poslovnemu računu DH. Torej, govorimo o osebnem proti poslovnem. Jaz sem bila prej na SKB in je bilo poslovanje osebnega računa dražje kot poslovni račun DH.
Osebni NLB
– vodenje računa 2,22
– uporabnina KLIK 0,75
(ker ravno iz OR nekaj plačujem, pa tudi na poslovnem ProKliku ne plačujem toliko, kot je napisano v tabeli)[/quote]
Nisi upoštevala podaljšanja certifikata, npr., pa tega, da je provizija za nakazilo na DH 30 centov, na nlb pa 38 centov. Tudi provizija za dvig je na drugem bankomatu bistveno višja, s tem da zaračunajo tudi vpogled (30 centov!!!!!).
Pri desetih položnicah na mesec je strošek OSEBNEGA računa NLB enak poslovnemu računu DH. Torej, govorimo o osebnem proti poslovnem. Jaz sem bila prej na SKB in je bilo poslovanje osebnega računa dražje kot poslovni račun DH.[/quote]
Vse redne položnice so na trajnikih, z nalogom plačam samo kako izjemo 🙂
NLB pa ima dovolj bankomatov, da je dvig brezplačen.
Njihov certifikat pa lahko uporabljam tudi za poslovne namene.
Pa kakorkoli, debata je o tem, da davčna sicer dopušča osebni račun za poslovne namene, le ločen mora biti, banka pa ima pravico opredeliti tak račun, da se uporablja za poslovne namene in zaračunati stroške za poslovni račun, saj drugače krši druge zakone.
Forum je zaprt za komentiranje.