Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek najbolsji faks za zdravstveno nego

najbolsji faks za zdravstveno nego

hej, zakljucujem 4. letnik gimnazije in letos se bom tudi vpisala na faks. ker nikogar ne poznam, ki dela srednjo zdravstveno solo ali pa da hodi na faks za to smer bom zato kar tukaj vprasala…zanima me, kje v sloveniji imamo najboljsi faks za zdravstveno nego? trenutno se odlocam med ljubljano in jesenicam, saj kakor vem, naj bi bili ti dve najboljsi (misljeno kot da se najvec naucis) in najbolj zahtevni..zato bi prosila, ce je kdo tu, ki hodi na ljubljanski ali jeseniski faks, da mi malo pove kako je kaj 🙂 v glavnem, zelim izvedeti, na katerem faksu se lahko najvec naucim prakticnih in teoreticnih vsebin, ki jih bom potrebovala skozi celotno delo v zdravstvenem okolju.

hvala za odgovore ze vnaprej:)

pejt v lj ,na jes*nicah so sami balkanci . ze vsaj zaradi okolja. pejd  v.  ljubljano  !!

Če boš res končala gimnazijo, si pametna- pojdi raje na fakulteto za medicino. Na zdravstveni so bolj butlji od dole

Če hočeš prit na zdravsteveno moraš imeti precej točk, ki jih bodo prej zbrale punce, ki obiskujejo srednjo zdravstveno, ker imajo lažje dosežene zaključene 5ice.

Če imaš zaključene 5ice na gimnaziji, pomenim da se lahko komot vpišeš na medicino.

Odgovor na objavo uporabnika
zdravstvo603, 10.02.2023 ob 11:27

Če hočeš prit na zdravsteveno moraš imeti precej točk, ki jih bodo prej zbrale punce, ki obiskujejo srednjo zdravstveno, ker imajo lažje dosežene zaključene 5ice.

Če imaš zaključene 5ice na gimnaziji, pomenim da se lahko komot vpišeš na medicino.

oboje je eno sranje, sploh pa medicina, vprašaj katerega koli mladega zdravnika koliko sploh ima znanja o virusih, te bo gledal kot tele v nova vrata- vprašaj ga ali je sploh kdaj videl virus preko svetlobnega elektronskega mikroskopa??? NI GA VIDEL- pokazali so mu samo slike, take kot jih kažejo zdaj tudi navadnim ljudem po TV in cajtengih…nobenega znanja o tem nimajo- po TV pa nakladajo kot da so najmanj doktorat naredili. In kaj boš z zdravstveno šolo, bi rada previjala kronične rane starostnikov?

Če si pameten, če si končal gimnazijo verjetno ne greš za medicinsko sestro.  Na srednjo zdravstveno gredo bolj ..tako,tako ..

Oba faksa sta dobra a priporočam Jesenice.

Samo ne vem kako to gre.

V srednji zdravstveni dobiš ogromno znanja, prakse, itd. o zdr. negi, ne vem kako se vključiš v ta program iz gimnazije, če še nisi delal z bolniki in nimaš pojma o pojmu???

Raje pojdi kam drugam.

Medicina, pravo…

se da tut na faks za zdravstveno nego, tudi če nimaš narejene srednje zdravstvene:) sem šla sama tako in če ti ta poklic ustreza, nimaš večjih problemov. moraš biti samo sigurna, če je ta poklic res zase, ker v to smer se ne gre samo tako, da imaš narejen faks, saj študij zahteva 300 ur prakse + 160 ur dodatne prakse v poletnem času (v prvem letniku je tako) in je včasih res naporono, ko imaš dopoldne prakso, popoldan predavanja, vmes te lahko čaka kakšen izpit, potem ti pa čas za učenje res ostane le še ponoči … tako da, zdravstveni faks ni kar tako, je naporen, a na koncu se splača;) da pa odgovorim na prvotno vprašanje, ne na dvome nekaterih odgovorov – priporočam faks na jesenicah:)

Na Alma mater nameravajo odprt mednarodni študij medicine. Pejt probat.

:)), 10.02.2023 ob 13:25

se da tut na faks za zdravstveno nego, tudi če nimaš narejene srednje zdravstvene:) sem šla sama tako in če ti ta poklic ustreza, nimaš večjih problemov. moraš biti samo sigurna, če je ta poklic res zase, ker v to smer se ne gre samo tako, da imaš narejen faks, saj študij zahteva 300 ur prakse + 160 ur dodatne prakse v poletnem času (v prvem letniku je tako) in je včasih res naporono, ko imaš dopoldne prakso, popoldan predavanja, vmes te lahko čaka kakšen izpit, potem ti pa čas za učenje res ostane le še ponoči … tako da, zdravstveni faks ni kar tako, je naporen, a na koncu se splača;) da pa odgovorim na prvotno vprašanje, ne na dvome nekaterih odgovorov – priporočam faks na jesenicah:)

a to zato, ker lahko padeš samo po stopnicah?

Dobra izbira. Ne bo se ti potrebno bati za izgubo službe. Ne doma, ne v tujini. Srečno!

v novem mestu lahko pades samo po stopnicah;) jesenice so ene izmed bl zajebanih faksov, vsaj kar se diplomske tice 😛

Hčerka zelo pohvali Novo mesto.

Na Jesenicah radi malo zajebavajo, tudi diplomsko boš dalj časa pisala. Najbolj na roko gredo v Novem mestu. Jaz bi se odločila za Ljubljano, zlato sredino.

ojaaa potem je pa res nekaj na tem da na jesenicah pr diplomski komplicirajo, poznam kolegico ki je tja hodila, je že skor obupala ker so ji vsakič ko je popravla karkol kar ni blo uredu zavrnil in znova in znova dodajal razloge zakaj ni dobr narjen….kot sam študij pa pravi da ni tok težko če je sproti delala…v ljubljani za izpite ne vem, a diplomirati je očitno lažje in hitreje v ljubljani kot na jesenicah

Tam čez

diplomirana, 10.02.2023 ob 12:13

Oba faksa sta dobra a priporočam Jesenice.

Na Jesenicah je vse plačljivo. Nevem zakaj bi plačal faks, če ga imaš lahko zastonj. Definitivno Ljubljana.

Sem se letos pogovarjala z eno maturantko, sicer jo zanima en drug študij pa vseeno se mi zdi predlog njenega profesorja zanimiv. Vzami si dan ali dva frej in pojdi na faks, pojdi pogledat na predavanje, morda vaje, prosi profesorja, če lahko poslušaš, da se pač odločaš za faks in bi se rada prepričala.

Ne vem tu si itak najprej dobila kup neuporabnih nasvetov, v smislu izberi si drug faks,… Potem pa je težko nekomu oceniti Ljubljano, če hodi na Jesenice ali Novo Mesto in kontra.

Karla Ger, 15.02.2023 ob 04:58

Na Jesenicah je vse plačljivo. Nevem zakaj bi plačal faks, če ga imaš lahko zastonj. Definitivno Ljubljana.

kako je vse placljivo? ce izberes izredni faks, ja, kar je normalno. visoka je edino vpisnina ki znasa med 90 in 100€ in kriti moras vse stroske prevoza, ker moras opravlati prakso tam kjer ti oni dolocijo. drugace se pa strinjam da bi bilo boljse izbrati ljubljano, vsaj zaradi diplomske. so pa jesenice bolj ugledne, ampak danes itak tok zdravstvenih delavcev manjka, da jim to kje si narediu faks ni vec vazno.

neč čudenga  de so zdravstveni delavci taki  kakr so če pa so.  se “izšolal ” na  jesenicah

jankojanez, 15.02.2023 ob 21:15

neč čudenga  de so zdravstveni delavci taki  kakr so če pa so.  se “izšolal ” na  jesenicah

no kaj je oa narobe z zdravstvenimi delavci? z vsemi sem se jz cist dobr ujeu, ce le imas spostliv odnos do njih bodo tudi oni do tebe uredu, tko kot vsi

ne razumem, 10.02.2023 ob 12:17

Samo ne vem kako to gre.

V srednji zdravstveni dobiš ogromno znanja, prakse, itd. o zdr. negi, ne vem kako se vključiš v ta program iz gimnazije, če še nisi delal z bolniki in nimaš pojma o pojmu???

Raje pojdi kam drugam.

Medicina, pravo…

Medicina in pravo sta najtežja glede učenja. Naj gre za učiteljico, tam je lahko.

Jesenice

Če bi bila pametna, bi raje kot faks pogledala službo.  In potem na ta faks sploh ne bi šla.

Pojdi gledat kako se dela, kaj se dela in si predstavljaj, da to delaš stara 40 let ( ne pa 20) in imaš doma 2 otroka.

Ker to je realnost, ki te čaka.

Ljubljana. Namen je, da diplomiraš v roku, ne pa da te nekdo zaje bava pri diplomi. To ni prav. Zaje bava te lahko nekdo, ki ti da ogromno znanja  ti pa ne znaš te snovi. Potem padeš izpit. To je ok. Da pa te zajebava pri diplomi in da ti dobesedno jemlje delovno dobo – namesto it delat … pišeš 2 leti diplomo… to pa ni strokovno, je podlo in zaradi tega nisi boljša med sestra.

Jaz sem študirala radiologijo v Lj. Ni podobno kot nega. Radiologija je precej težja.  Malo si poglej smeri v Lj.

Definitivno Ljubljana.

Tudi zaradi drugih stvari…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close