Najboljse Toplice
Ena kost za glodanje:
Po moje so najboljse toplice dalec naokoli Rogner-Bad Blumau v Avstriji. Pred 5 leti sem imel to sreco, da sem tam prezivel cel zimski teden. Na kratko povedano, so sanjski svet za ljudi, ki iscejo popolno sprostitev. Zal so cene zadnja leta hudo navili, vseeno pa jih toplo priporocam vsakemu, ki si jih lahko privosci, pa ceprav le za en dan. Ne da se jih primerjati z nobenimi v Sloveniji. Celo popotnikom bi priporocal njihov ogled, pa ceprav le od zunaj. Se cloveku kar razsirijo obzorja:-)
Za katere pa bi Vi glasovali?
Če upoštevaš še Topolšico in Jasenik, so morda tretje najboljše…
Pod pojmom TOPLICE verjetno misliš v bazene ujeto vodo iz naravnih toplih izvirov in vso turistično ponudbo, ki spada zraven. No, s tem imam sila malo izkušenj, se bom s takim športom intenzivnejše ukvarjal kasneje v penziji.
Bolj so mi blizu naravni še ne skomercializirani topli izviri. Nekaj namigov:
– topli izviri v bližini Creela (Baranca del Cobre, Mehika), kjer je možno kopanje v topli vodi potoka v naravnem okolju
– topla morska voda ob obali otoka Vulcano v Italiji. Tukaj ne gre za pravi termalni izvir ampak za vroče vulkanske pline, ki izhajajo iz razpok v morskem dnu in s tem ogrejejo morsko vodo ob obali.
– od zanimivejših toplic priporočam ogled (samo ogled, za kopanje niso primerne) starogrških term na italijanskem otoku Lipari, ki so še v celoti ohranjene in čeprav so že skoraj popolnoma zasigane, iz izvira še vedno curlja topla voda, ki jo zdaj vodijo v novejši objekt.
vito se je zafilozofiral , TOPOLŠCA JE ZAKON SKUPAJ Z ANIMATORJEMA TOMAŽEM KUMERJEM in starejšim gospodom , ki je legenda topolšce.
http://www.t-topolsica.si/dom.htm
Ko si zaželite miru v neokrnjeni naravi, vonja
travniškega cvetja in družbe pisanih metuljev.
Nasmeh je nepozabna Melodija srca.
drugi zakon je jasenik / grafenberg /
http://www.priessnitz.cz/en/index.php?PHPSESSID=82027f2761bea7c63bb193b40a0b2c44
na tretjem mestu pa dobrna
avstralija?
dragi moji če imate žlahto tam da vam podari povratno letalsko karto , bo še vedno vsak dan stal najmanj 100 evrov.youst hostli in mcburgerji.
ni dvoma.
topolšca mi je rešila zdravje in omogočila skoraj vse želje.povečala službeni in privatni uspeh.omogočila napisati 100 strani / 200000 znakov / humoreske lordwales.itd
Forum je zaprt za komentiranje.