Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najboljša knjiga v vašem življenju

Najboljša knjiga v vašem življenju

Včasih sem več brala, zadnje čase priznam, zelo malo. Knjige, ki so mi najbolj ostale v spominu pa so:

Ana Karenina,

Tisoč veličastnih sonc,

Sužnja,

Belo se pere na 90,

To noč sem jo videl.

Iz otroštva pa mi je najbolj ostala v spominu Lukec in njegov škorec, me je pretresla, da sem jokala.

Enjoy the decline – aaron clarey

Eros v ujetništvu – perel esther

Biologija prepricanj – lipton bruce

1984 in animal farm – george orwell

Skrb za status – alan de botton

To za začetek

V zadnjem času sem odkrila slovenskega avtorja znanstvene fantastike Bojana Ekselenskega. Prav vse njegove knjige so mi všeč.

Tole bo bo bolelo, Preden se kava ohladi, Tek za zmajevim krikom, Eleganca ježa, Osvobojena, Neapeljski cikelj, Dekle na vlaku..

Pa 100 letnik, ki je zlezel skozi okno je tudi eno tako luštno branje.

Če ti pašejo kriminalke pa kakšen Četrtkov klub za umore. Luštno branje mi je vse od Frederika Backamna.

Tek za zmajevim krikom

Kdo je pa to napisal?

Odgovor na objavo uporabnika
ne poznam, 16.02.2025 ob 09:48

Tek za zmajevim krikom

Kdo je pa to napisal?

Joj, tale autocoreect…pravi naslov je Tek za zmajem, avtor Khaled Hosseini

Moj dnevnik. Ni še na policah ..

Te dni berem Let them od Mel.

Waris Dirie: Puščavska roža.

The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind, Julian Jaynes, fascinantna in prepričljivo argumentirana teorija o nastanku zavesti.

Kot pdf na voljo tudi na netu:https://ia802907.us.archive.org/32/items/The_Origin_Of_Consciousness_In_The_Breakdown_Of_The_Bicameral_Mind_Julian_Jaynes_1976.pdf/The%20Origin%20of%20Consciousness%20in%20the%20Breakdown%20of%20the%20Bicameral%20Mind_%20Julian%20Jaynes_%201976.pdf

Bitka za stalingrad

Bulgakov: Mojster in Margareta

Rushdie: Otroci polnoči, Satanski stihi (pri slednjih priporočam prej kakšen kratek življenjepis preroka Mohameda)

Selimovič: Derviš in smrt

Remarque; Na zahodu nič novega

Fitzgerald: Veliki Gatsby

Pamuk: Ime mi je rdeča

katera tematika, 04.08.2013 ob 11:48

Alamut – Vladimir Bartol

Sem ravno hotela nspisati! ?

Nekatere moje najljubše:

Narcis in Zlatoust, Sidharta, Pravljice, Pod kolesom od Hesseja

Pot samouresničenja od dr. Ruglja

Kako si pridobiš prijateljev in Kako se rešiš zaskrbljenosti

Življenje po življenju

Ameriški milijonarji so spregovorili

Visoska kronika.

V njej je vse: strast, sovrastvo, mascevanje, ljubezen, norost, prevara, kraja zlocin in kazen, ponos, brezhrbtenicnost, ljubosumje, smrt, rojstvo, prijateljstvo, upanje, pogum…

Deklina zgodba od Margaret Atwood.

Pobeg iz taborišča 14

Psihiater dr. Torre: Obstaja življenje pred smrtjo?

Lahko odgovorim kar sam (ker sem jo večkrat prebral):

Za veliko večino Slovencev življenje pred smrtjo ne obstaja!

Sveto pismo. Pusti večen pečat.

Dobite katero od naštetih knjih tudi v online izvebi in da je brezplačna?

Trenutno berem eno meni najboljših knjig Tam,kjer pojejo raki

Alja7, 04.08.2013 ob 11:40

Odločila sem se, da bom odslej prebrala vsaj 1 knjigo na mesec. Prosim za predloge. Katero knjigo bi izbrali kot najboljšo v vašem življenju.

Najboljše knjige so mi o osebnostni rasti, tudi poučne.

Nimam najljubše, so mi pa zelo ljuba dela Mihe Mazzinija, Oscarja Wilda in Kurta Vonneguta.

Alja7, 04.08.2013 ob 11:46

Ne želim se osredočiti na določeno tematiko. Želim brati knjige, ki pustijo trajnostni vtis (kot recimo Zločin in kazen).

Daj udari po klasikih. Rusih , Francozih.  Tega je veliko.

Od ta debelih je Sveto pismo najboljša, od teh ta tanjših pa dela od Urške Klakočankar Zupančič, mislim da je pravnukinja Otona Župančiča, velika, pogumna pisateljica in aktivistka, ki govori z glasom navadnih ljudi, prav čutiš, da nas ima vse rada in se bori za lepši, bolj pravičen svet.

Anonimno 2256, 16.02.2025 ob 23:46

Bulgakov: Mojster in Margareta

Rushdie: Otroci polnoči, Satanski stihi (pri slednjih priporočam prej kakšen kratek življenjepis preroka Mohameda)

Selimovič: Derviš in smrt

Remarque; Na zahodu nič novega

Fitzgerald: Veliki Gatsby

Pamuk: Ime mi je rdeča

“Satanski stihi (pri slednjih priporočam prej kakšen kratek življenjepis preroka Mohameda)”

Jp, satanski (z malim s) spisi so zanimivi, ker izveš, da v nasprotju s splošnim prepričanjem ni bil Allah edini avtor Korana, da je par verzov tudi Satan not prešvercal, ko je okupiral od Mohameda možgane za nekaj dni in tam bivakiral.

Je pa visoko ceno plačal Rushdie, da je o tem govoril, kmalu po izidu ga je razočaran bralec zaštihal in je komaj preživel, Rushdie namreč, ne razočarani bralec. Jebiga, karkoli napišeš, ne moreš ugoditi vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close