Najamemo kredit, da lahko kam gremo
A je še kdo tak, da vzame kredit, da gre lahko na počitnice? Mi se gibamo v takih krogih, kjer vsi po svetu hodijo. Kar nerodno bi nam bilo, če bi samo mi še na Hrvaško, Bohinj in Čatežke toplice hodili. Dokler so bili otroci majhni smo se lahko na to izgovarjali. Ker so kar zneski iti po svetu in na smučarijo, pač vzamemo kredit. Ne znese nam drugače. Imamo se fino, a nam je vedno tudi malo žal, ne bi pa radi brez prijateljev ostali. So danes taka in onaka potovanja, po ožji in širši okolici, statusni simbol oziroma zakaj je kar na enkrat treba večkrat na leto malo po svetu?
Kreditojemalec, 20.02.2022 ob 22:43
A je še kdo tak, da vzame kredit, da gre lahko na počitnice? Mi se gibamo v takih krogih, kjer vsi po svetu hodijo. Kar nerodno bi nam bilo, če bi samo mi še na Hrvaško, Bohinj in Čatežke toplice hodili. Dokler so bili otroci majhni smo se lahko na to izgovarjali. Ker so kar zneski iti po svetu in na smučarijo, pač vzamemo kredit. Ne znese nam drugače. Imamo se fino, a nam je vedno tudi malo žal, ne bi pa radi brez prijateljev ostali. So danes taka in onaka potovanja, po ožji in širši okolici, statusni simbol oziroma zakaj je kar na enkrat treba večkrat na leto malo po svetu?
Bedaki ste, da jemljete kredit za kaj že ? Potovanja, a mislite da je tako lahko življenje, k pameti se spravite, kaj zato če se dopustuje na Hrvaškem ali v Sloveniji, da je nekdo za to manj vreden. Joj mislim, da so vam že totalno možgane oprali. Za varčevanje za dopust očitno še nikoli niste slišali ? Pa ne mislite, da je krize konec, vse kar najemate bo treba vrniti in da vas ne vidim kje jamrati, da nimate denarja, mater vam milo !!
Zaradi pomanjkanja samozavesti imate občutek, da morate drugim nekaj dokazovati. Ko se boste pomirili sami s seboj, s tem kar ste in kar si v tem trenutku brez pretiravanja lahko privoščite, boste lahko vsakemu v oči pogledali in povedati, da boste dopust preživeti npr. pri babici, ki ji boste pomagali na kmetiji.
Plus in minus, 20.02.2022 ob 22:48
Prijateljev? ??☺☺☺
Točno tako. Avtorica nima pojma kaj so prijatelji.
Me pa nekaj zanima – koliko časa potem odplačujete kredite. Če gre za mesec, 2,3 jaz ne vidim problema, ker do naslednjih počitnic kredit že odplačate. Če se vam pa dolgovi kopičijo, je pa to ena velika neumnost.
Ampak se ti res ne sanja kaj prijateljstvo sploh je a?
Kot drugo pa, če lahko odplačuješ kredit lahko tudi privarčuješ za dopust. Sedaj si imela dve leti izgovor da ne greš, bi lahko privarčevala. Ampak ker očitno z financami tako dobro delaš kot z odnosi z ljudmi….si pač kjer si. Brez prijateljev in brez finančne stabilnosti. To je tvoja realnost. Tudi če se ne vem kako trudiš prikazati navzven da ni.
Ne vem pa če mi je kaj bolj patetičnega v življenju kot ljudje, ki živijo svoje življenje za druge. Mislim samo enga imamo. In ti si se odločila da boš svojega (in od svoje družine) življenje živela za druge, ne za vas. Od kje tak odpor do samega sebe da si se zmožen spremeniti v lutko in živeti kot ti govorijo? Se res tako sovražite da mislite da nimate pravice živeti svojega življenja po svojih željah in pravilih? Meni ste res ubogi. Prostovoljno suženjstvo.
Meni je kar smešno to brati; Statusni simbol v tvojih očeh je tisto, kar TI prepoznavaš kot vredno, ne kar drugi tako vidijo.
Poleg tega se mi pa zdi, da je to s potovanji zelo izpeto že kar nekaj časa. Res pa je odvisno od konkretne družbe v kateri se giblješ. A vseeno – sam sem vedno raje plaval proti toku v družbi; ko so bili ostali doma sem hodil naokrog, predvsem v študentskih časih in na ustrezne načine – in so me čudno gledali.
Potem, ko so ostali hodili okrog, je meni bolj sedlo odkrivanje bližnje in daljne okolice s kolesom in nogami, in ko so se trendi spet spremenili – spet nekaj kar je ustrezalo samo meni / nama. Vedno pa tistih nekaj stvari, ki mi sedejo na dušo in telo – pa če so v trendu – ali pa niso. Ostali vedno čudno gledajo – če ti to kaj pomeni. Samo jaz se vseeno dobro razumem s prijatelji – oni mi povedo o svojih izkušnjah, jaz pa njim o svojih – in hvala bogu, da niso enake.
Ne, niste edini, je kar dosti bebcev, ki vzamejo kredit za dopust.
Pameten človek bo rekel: rabim 2000€ za dopust. Torej, začnem varčevati, na dopust grem pa, ko bo denar na kupu.
Bebebec bo vzel kredit, šel tako naj dopust, plačal bo pa bistveno, bistveno več kot 2000€, ker kredit ima pač obresti.
Oni ta prvi bo varčeval za nov dopust, on drugi pa bo kredit odplačeval. Prvi bo šel na drugi dopust, brez kredita. Ta drugi spet s kreditom. Samo dopust bo cenejši kot od prvega, ker je pač kredit draga reč.
Potem pa obstjaajo še ekstra butasti: ti pa to počno, da bi se pred ljudi postavljali. Ti pa zagreznejo najgloblje.
prijateljstvo, 21.02.2022 ob 08:31
Ampak se ti res ne sanja kaj prijateljstvo sploh je a?
Kot drugo pa, če lahko odplačuješ kredit lahko tudi privarčuješ za dopust. Sedaj si imela dve leti izgovor da ne greš, bi lahko privarčevala. Ampak ker očitno z financami tako dobro delaš kot z odnosi z ljudmi….si pač kjer si. Brez prijateljev in brez finančne stabilnosti. To je tvoja realnost. Tudi če se ne vem kako trudiš prikazati navzven da ni.
Ne vem pa če mi je kaj bolj patetičnega v življenju kot ljudje, ki živijo svoje življenje za druge. Mislim samo enga imamo. In ti si se odločila da boš svojega (in od svoje družine) življenje živela za druge, ne za vas. Od kje tak odpor do samega sebe da si se zmožen spremeniti v lutko in živeti kot ti govorijo? Se res tako sovražite da mislite da nimate pravice živeti svojega življenja po svojih željah in pravilih? Meni ste res ubogi. Prostovoljno suženjstvo.
Ja hadis pravi da so prokleti…
Ce pogledas…
Prokleto stari.
Res ne vem kaj je z vami ljudje. Kako vi sploh gledate na življenje? Kdo vas je vzgajala? Opazujem ljudi in sem šokirana, kam je šla zdrava pamet? Vi mislite, da je človek srečen, če ima denar, če potuje, če ima to in ono??? To NI ŽIVLJENJE!!! Ljudje so zmeraj bolj nesrečni in to prav zaradi takšnega razmišljanja. Da pa se zadolži, zato, da se nekaj dni ima lepo, in da ne izgubi prijateljev???? Najbolj lazete sebi in navzven dajete občutek navidezne sreče, znotraj sebe se pa počutite gnile, je mar to življenje?? Hvala, za tak life. Ogromno dela vas čaka z notranjimi občutki, če boste sploh kdaj spoznali, da je življenje čisto nekaj drugega. Lahko greste na Luno, pa če ste znotraj gnili, vas niti Luna ne more rešiti. Žalostno, da si dovolite lagati sebi, to hudo boli.
Forum je zaprt za komentiranje.