Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NAJ naj naj torta

NAJ naj naj torta

Kmalu bom praznovala RD. Zato je moje ime tako optimistično 🙂

Za sodelavce nameravam speči dve torti. Ena bo čokoladna s čokoladnim nadevom in višnjami (kot črni gozdiček), druga pa… Kaj mi predlagate? Katera je vaša NAJ? Pa še recept ali link, prosim!

Pri nas zadnje čase prisegamo na ledeno torto; vsi jo obožujemo. Naredim jo z jagodami iz kompota, biskvit pa prepojim z rumovim kompotom.

Miranda

LEDENA TORTA

BISKVIT:

 4 jajca
 20 dag sladkorja
 20 dag moke
 1 vanilin sladkor
 1 pecilni prašek
 kavna skodelica olja
 kavno skodelica mleka

NADEV:

 12,5 dag margarine
 4 jajca
 3 dag želatine v prahu (male vrečke, ki izgledajo kot pecilni – vsaka je 10g)
 15 dag sladkorja
 1 vanilin sladkor
 1 liter sladke smetane za stepanje
 20 dag jedilne čokolade

GLAZURA:

 10 dag čokolade
 10 dag margarine

POTEK:

Sestavine za biskvit zmešaj in vlij v model. Peci 30min pri 180°. Za nadev nad soparo (mešaj nad loncem vrele vode) zmešaj: 4 cela jajca, margarino, sladkor in vanilin sladkor. Ko je zmes topla, dodaj želatino (želatino streseš iz vrečke v lonček, dodaš cca 5 žlic vode, zmešaš, da postane trdo in dodaš masi) in mešaj, dokler se zmes nekoliko ne strdi. Ohladi zmes in ji dodaj liter stepene sladke smetane. Polovico mase prelij v drugo posodo in ji dodaj 20 dag že prej stopljene čokolade, druga polovica mase naj ostane bela. Biskvit prereži na dve plasti* in na eno nalij čokoladno kremo, nato povrh še belo kremo, z drugo polovico biskvita pa pokrij maso. Zgornjo plast prelij s čokoladno glazuro, okrasi po želji in postavi v hladilnik za najmanj 2 uri.

* Namig: preden poliješ biskvit s kremo, ga prelij s mešanico vode in sladkorja ali vode in ruma, da je torta bolj sočna. Med biskvit in kremo lahko dodaš se sadje (breskve, jagode, češnje…).

Mirandas, hvala za recept!
Verjetno torti nič ne škodi, ča čaka čez noč na hladnem?

Ne da ji ne škodi, je obvezno :-))

Čisto zares. Res je razlika v okusu biskvita, ki se čez noč lepo enakomerno prepoji, krema se uleže.
Lepo praznovanje, Mimi

Meni osebno je božanska Elina kokosova torta. recept je objavljen tu v zbirki. Sem bila tako navdušena nad njo, da so mi jo spekli za rojstni dan in prinesli kot darilo. (Potem smo jo skupaj pojedli). Mora pa obvezno krema malo odležeti – lahko čez noč v hladilniku.

Lp, Ela S

ps: jaz nisem avtorica recepta – samo uživalka:)))

Sem šla hitro pogledat: med recepti je vpisana pod: sladice: malo drugačna Elina torta (tam potem najdeš tudi povezavo na originalni recept)

LP, Ela S

Tudi jaz dam točko Elini kokosovi torti, da je ena najboljših izbir. Sem hotela že takoj predlagati, pa sem pozabila, da je vpisana kar tukaj v bazi, linka pa nisem imela časa poiskati.

Če imaš eno torto čokoladno s sadjem, je druga lahko čokoladno-kokosova.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close