Naj ga vzamemo s sabo na dopust?
midva ne bi bila za, 23.05.2024 ob 21:24
Midva želiva dopust, če gremo na dopust. In ja, to pomeni, da moj dopust ne želim prilagajati novemu fantu od hčerke/sina, Na dopust grem, da se spočijem, ob mojih ljudjeh, mojih navadah, mojih običajih, z mojim tempom, kar pa ob novem osebku ne bi mogla. Sem pač taka, da rabim svoj čas, da sem “domača” z novimi ljudmi.
Jaz bi punci to povedala. Da si želim, da gresta onadva raje sama skupaj na dopust, da lahko tudi pomagaš sofinancirat. Jaz pa si želim družinski dopust, ki vključuje trenutne družinske člane, kar 2-mesečni fant pač ni.
Včasih je dobro, da ni samo jaz in jaz in moje.
Boš imela samo jaz še naslednjih, upajmo, 40 let.
Malo čudno zveni vse skupaj. Veza ki traja 2 meseca je resna zveza? Prostoren apartma kjer otroci spijo na kavču? Ne se slepit. Kako dobro poznata vidva tega fanta?
Vas skrbi zaradi hrane in seksa mladine. Kako bo pa z vajinim seksom? Bo kar v pričo hčerke a bosta cel dopust brez?
Kaj bi naredili pri nas v podobnem primeru? Mi vedno za dopust najdemo namestitev z 2 spalnicama. Zato bi bil kavč frej. Vrrjetno bi ga zeli s sabo. Spal bi na kavču. Namestitev bi častili, za hrano bi pa kaj primaknil. V naprej bi se zmenili za pravila bivanja.
Včasih, 23.05.2024 ob 21:46
Včasih je dobro, da ni samo jaz in jaz in moje.
Boš imela samo jaz še naslednjih, upajmo, 40 let.
-
TI eni materi, ki je spravila in še spravlja gor dve hčerki bluziš, da ne sme biti “jaz in samo jaz”? Ona že leta in leta ne ve, kaj je “jaz in samo jaz in moje”, ker ima vedno prednost mularija, pa mož, pa gospodinjstvo, verjetno še služba. In sedaj ne bo smela enega usranega tedna na dopustu preživeti brez stalnega pedenanja in prilagajanja drugim, ter privoščiti sebi nekaj dni sebičnosti? Se hecaš?
Pa še kar trapate naprej…
To je vprašanje na katerega je več odgovorov in je zelo veliko odvisno od oseb.
Pri nas je več primerov, da imajo na morju prikolice ali hiške in nič ne komplicirajo, grejo večkrat na leto, stari in tamladi skupaj.
Vsak nekaj vzame zraven, kuhajo vcasih skupaj, vcasih posebej. Ven gredo jest skupaj ali liceno, ce gredo.
Fajn jih je poslusat ko pripovedujejo o dogodivscinah.
Prilagajanje pa je potrebno povsod.
Lep dopust želim tako ali drugače
Vzamite še večji apartma. Kjer jejo 4,se najde za 5ega. Samo takoj rečite,da bodo vsi pomagali pri kuhanju in trgovini. To naj bo pogoj. Če fant nima dohodkov presvicajte to kar bo pojedel. Ponucajte ga za prtljago nosit in špecarijo. Nikakor ga ne strežite. Posodo naj kar mlada golobčka pomivata. Saj bosta na vse pristala. Sam da on gre poleg???
Mi smo ravno to situacijo imeli 3 leta nazaj. Nam ni bilo to noben problem, je pa res, da ne kompliciramo s stvarmi, s katerimi ni treba.
Nekaj sta bila zase, nekaj skupaj. Kosilo pač malo več skuhaš, zajtrk in večerja – postrezi si sam….
Je pa res, kako to vzameš…. vi ste že vzeli negativno, tako, da boste na vsako stvar , ki bo s tem povezana gledali s sla o voljo.
Glej, vzameš ga sabo. Finance razdeliš. Kar se tiče dojete, tebe ne briga. Mora sam pazit, kaj bo jedel 8n kaj ne. Celo, daš mu pogoj, da skuha 1 kosilo. Mogoče boste jedli kaj novega. Ko sem bila jaz najstnica, sem sicer pri teh letih šla brez staršev. So pa imeli imeli od fanta same koristi, ker je znal delati. Mogoče bo pa on, kaj naredil. Vidva z možem bosta medtem preplavala zaliv in imela več od dopusta in ne manj. Sexaj ta, pa ko so ostali na plaži. Nekaj skočiš gor in je.
Takole jaz osebno, sem velikrat kako družbo dol vzela. Imam vikend. Meni je super. En mi živo mejo ostriž e, drugi mi novo jed skuha in tako dalje. Daš pogoj, da mora delat. 8n pol imaš več od dopusta 8n ne manj. Jaz sem se tako ogromno naučila. 1 X sem imela eno, k je med kuhanjem že pomivala pisodo. Do neba hvaležna za to znanje. Možu pa kar povej, da še ni prestar, da kaj novega vidi. Razen, če je ibnemogel starček ali bolan.
Jaz ga ne bi vzela zraven.
Lepo je da imate vi 4je dopust v izi in bez da te skrbi kdo bo kaj jedel in kako bo.
Hceri pa bi jaz predlagala zakaj s fantom sama ne greta za daljsi vikend dopust, saj sta zadost stara. Ali pa, da fant pride zadnje 3 dni. Nekaj v tem smislu.
Jaz se spomnem sem imela fanta ko sem bila okoli 20, smo bli v Umagu in je prsel v v cetrtek z vlakom dol in potem smo sli nazaj domov v nedeljo.
Ce grete pa kam dlje ali z letalom potem ga jaz ne bi zraven jemala kn naj greta sama.
#Kajnaj, 22.05.2024 ob 18:05
Imam dve hčeri, ena je stara 15, druga 19. Zmenili smo se, da gremo letos na morje v celotni zasedbi torej mož, obe hčeri in jaz. Mlajša zaključuje z osnovno šolo, starejša bo maturirala, midva pa po cele dneve v službi tako, da smo rekli, da si bomo vsi skupaj privoščili en poletni odklop od vseh teh obveznosti.
Dobra dva meseca nazaj pa je starejša hči spoznala fanta s katerim sta sedaj tudi že v resni zvezi.
Tudi predstavila nam ga je že in fant mi na prvo deluje čisto ok na mestu, vsaj zaenkrat še nimam niti ene slabe besede za reči čez njega, deluje spoštljiv, kulturen, prijazen, a si vseeno nekako ne predstavljam, da bi šel še on z nami na morje in to pod isto streho, še manj pa moj mož, ki je še največji nasprotnik. Mislim si, da bi se morala ves čas nekaj prilagajat in pazit na vsak korak, sploh zato ker ne bi imeli ravno veliko prostora, pa vsa ta kuharija, saj bi morala še na njega gledat, ker ne vem kaj je in kaj ne (če ima kakšne diete, alergije), joj toliko je tega, da me kar glava boli.
Rezervirali smo sicer apartma, ki je toliko prostoren da bi tam prvotno lahko bili vsi skupaj (saj smo tam že dopustovali). Kot sem rekla bi bili sicer precej natlačeni, saj bi morali v spalnici spati trije (midva z možem in mlajša hči) – je poleg zakonske postelje še pomožna postelja , ona dva pa bi bila na raztegljivem kavču v kuhinji. Hči se je hotela še pošaliti, da sta lahko tudi na napihljivi blazini na balkonu, da sprejme vse samo da gre lahko še on zraven.
Res je ta njen fant prišel tako iz nenada, da nas je vse sploh naju z možem zelo presenetil.
Pa tudi glede financ ne vem kako bi se zmenili, saj mož pravi da še njega niti slučajno ne bo financiral.
Mlajša hči pa pri tem nima nič proti, če gre še on zraven, ker ima na morju tako ali tako svoje prijateljice, saj smo stalni gostje in tam skoraj vsako leto dopustujemo in ji je čisto vseeno.
Po eni strani bi hčerini želji rada ustregla, po drugi pa vem da nihče od nas (razen njiju dveh) ne bi imel nič od dopusta.
Imate vi kakšne predloge kako stvar rešiti, da bi bilo za vse čimbolj prav?
Ste bili že kdaj v taki situaciji in kako vam je bilo? Ste sploh kaj imeli od morja ali ste komaj čakali, da vse to mine da se vrnete nazaj domov?
V točno tej, dosledno zapisani! A se hci ni nič postarala vmes? Se iz prejsnjih napak niste nič naučili? Saj ste že dobili vse odgovore, prebrat jih je treba!
Forum je zaprt za komentiranje.