Nahrbtna kosilnica Kawasaki tj53e, ali tj45e?
45 ima malo manj močan motor. Najbolje da greš v trgovino in primerjaš. Predvsem opremo. Sam imam še vedno kawasaki 48 TH iz leta 2005. Oprema je od Ideal. Vse kar sem, sem do sedaj dvakrat menjal gibljivo cev. Kosim precej.
Me je pa navdušila ena nova nahrbtna husqvarna precej močna. Sem imel možnost probat. In mislim da bo naslednja moja kosilnica husqvarna. Seveda pa kawasaki kljub starosti še vedno ne kaže znakov, da bi spustila dušo.?
katerokoli od teh boš vzel je dobro samo bojlša bi bila 53 odvisno za kaj vse jo rabiš ali
imsaš bolj malo ali več dela jaz osebno je nimam v lasti delal sem že z njima
in sta mi obe ok jaz imam motorno koso Husqvarna in rad delam z temi nahrbtnimi kosami
sedaj zakaj točno jo rabiš ali samo za košenje trave in kako opremo rabiš zraven za obrezovanje grmovij
morda kakih vej itd….to pa sam najboljše veš
Maks 53, 17.04.2024 ob 17:53
katerokoli od teh boš vzel je dobro samo bojlša bi bila 53 odvisno za kaj vse jo rabiš ali
imsaš bolj malo ali več dela jaz osebno je nimam v lasti delal sem že z njima
in sta mi obe ok jaz imam motorno koso Husqvarna in rad delam z temi nahrbtnimi kosami
sedaj zakaj točno jo rabiš ali samo za košenje trave in kako opremo rabiš zraven za obrezovanje grmovij
morda kakih vej itd….to pa sam najboljše veš
Noč ne rabi. Jaz dam duo laks 3mm, ki ima po sredini žico. Kosim ne le travo, ampak tudi za hosto običajno več kot meter visoko travo, koprive in rože in tudi šibe akacij debeline kak cm komot poreže, ki vsako leto poganjajo.
modrivrag, 17.04.2024 ob 18:00
Noč ne rabi. Jaz dam duo laks 3mm, ki ima po sredini žico. Kosim ne le travo, ampak tudi za hosto običajno več kot meter visoko travo, koprive in rože in tudi šibe akacij debeline kak cm komot poreže, ki vsako leto poganjajo.
super bravo vidiš na ta laks z žico nisem pomislil imaš prav
tudi njega lahko uporabi za razna dela vidiš več glav več ve
in si mu dal dobro informacijo in idejo bravo
modrivrag, 17.04.2024 ob 18:03
Je pa res, da ko se lotim visokega šavja, da maham od zgoraj navzdol. Drugače se tiste visoke koprive kar naprej ovijajo pod glavo. Tako se pa ne.
imaš svojo tehniko košenja da ti visoka trava in ostalo med njo ne dela težav
in da ne zabija glave in se ovija okoli nje vidiš vsaka taka informacija
je dobra ker je iz prakse in izprobana ni samo neko govorjenje na pamet
ampak je iz prakse da se vresnici odnese in tisto kar je iz realne prakse
je vredno več kot vsa druga nakladanja
Un zgoraj nima pojma. Ta ni kosil z nicemer. Laksa s kovinsko nitko ne trga, da bi katerega manj trgalo kot tega ga ni, ne obstaja. Kvadraten je ziher najslabši. Je vsak okrogel boljši za rezanje. Ni pa priporočljiv večje debeline v vinogradih in mladih sadovnjakih. Recimo s 3mm resno poškoduješ trto, če ne paziš. Pa precej tog je ta laks in zna grdo zabrisat kak kamenček
Za normalno travo je kvalitetnejši laks 2,4mm zakon. In to vsak okrogel. Ta 3mm z žičko bolj obremenjuje kosilnico in v sušnih razmerah te stolče po nogah čist, ker meče vse živo naokoli. Jaz ga uporabljam le če sem malo zamudil s košnjo in je trava visoka ali pa res za tisto metersko travo in koprive za hosto.
Forum je zaprt za komentiranje.