Nagradno vprašanje-kako si naj znižam holesterol??
Ja. Jriza. Lani ga imela 7,2 danes bila na kontroli in stanje isto oz še slabše-povišane imamo tudi trinitroglic….. tablete sem že lani zavrnila in tudi letos. Zdravnica je rekla,da še naj pač malo počakava. Sama sem prepričana, da imam povišan holesterol zaradi konstantnega stresa(v 3 letih veliko stresnih situacija), nagnjena sem k sekiranciji….zanimivo pa je to, da ko sem bila bolj baročna nisme imela te težave sedaj -cca 2 leti,ko pa esem namerno shujšala pa imam povišan holesterol. Toliko sadja in zelenjave kot sedaj pojem in skrbim za svojo kondicijo-ful se i+ukvarjam z športom…pa ni učinka. N erazumem.Celo leto sem se matrala z česnom in limono- pa nič zato mi prosim ne svetujte več tega….
Ni pomembno samo, da uživaš stvari, ki ti naj bi zbijale slab holesterol, pomembno je tudi, da omejiš oziroma če se da opustiš živila, ki ti slab holesterol povečujejo. O tem pa nisi nič napisala. Lahko ti poješ pol kile česna na dan, a če boš zraven jedla salame in klobase, je vprašanje, če bo česen kaj pomagal.
Preberi o vitaminu C.Približno 14 dni nazaj je bil podoben članek v Dnevniku.Gre pa za višje doze C vitamina.
Jem malo.Količinsko. Kruha sploh ne jem. Jem sadje, solate, pijem sadne sokove- sama si vsak dan delam z sokovnikom sok.Mlečne proizvodez manj maščobami, probiotične jogurte,pusto meso. Večina uporabljam olivno olje. Salame-zelo zelo redko in zelo malo, siri-z manj maščobami,le redko se pregrešim.Jajc se zelo izogibam.Res pa je,da imam zelo zelo rada sladko in tega kar precej pojem-pa spet se ne nažiram! Mastnega nikoli nisme imela rada.Tu pa tam jem pico in to je to. Vsak povprečen slovenec veliko več nezdrave hrane poje jot jaz.Res ne razumem. Ja česen- limona moraš torej pit 3x na dan 3 mesece??Jao jao…. Poskisila bom z konopljinim oljem, pa baje se v trgovini kupi en napitek – pri jogurtih ga imajo. Pa nekdo mi ej svetoval omega 3? A kkapsule se kupijo v lekarni??
Forum je zaprt za komentiranje.