Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nagradno vprašanje-kako si naj znižam holesterol??

Nagradno vprašanje-kako si naj znižam holesterol??

Ja. Jriza. Lani ga imela 7,2 danes bila na kontroli in stanje isto oz še slabše-povišane imamo tudi trinitroglic….. tablete sem že lani zavrnila in tudi letos. Zdravnica je rekla,da še naj pač malo počakava. Sama sem prepričana, da imam povišan holesterol zaradi konstantnega stresa(v 3 letih veliko stresnih situacija), nagnjena sem k sekiranciji….zanimivo pa je to, da ko sem bila bolj baročna nisme imela te težave sedaj -cca 2 leti,ko pa esem namerno shujšala pa imam povišan holesterol. Toliko sadja in zelenjave kot sedaj pojem in skrbim za svojo kondicijo-ful se i+ukvarjam z športom…pa ni učinka. N erazumem.Celo leto sem se matrala z česnom in limono- pa nič zato mi prosim ne svetujte več tega….

Konopljino olje,
Basica: Želite premagati vsakdanji stres, pustiti zadaj vso hektiko in vzpostaviti pravilno kislo-bazično ravnotežje? Potem ste zreli za terapijo z Basico, ki vam bo pomagala izravnati kislo-bazično ravnotežje in ponovno priti do dobrega počutja.
Omega 3

Pri uravnavanju holesterola in trigliceridov je pomemben red. Lahko, da si uživala celo leto limone in česen, ampak sigurno nisi redno. Jaz sem si, s pijačo, ki sem si jo naredila sama (česen in limone) uredila ta nebodigatreba holesterol v slabih 3 mesecih. Ampak disciplina je pa pela 100 na uro.

Povejte mi za to metodo z limono in česnom prosim. Moj mož ima tudi visoke vrednosti in zdaj je končno pripravljen nekaj narediti v zvezi s tem. Kako pa z vonjem po česnu uredite ?
Hvala in lp. !

Jaz pa sem ravno o tem problemu slišala od sodelavk, da so si raven holesterola uspešno znižale s pitjem ajdinega čaja…Ajdo dobite v teh bio trgovinah in navodila tudi.

Kako to misliš red? Tisto česnovo bljak sem pila cca 10 dni potem pa nekja časa ne pa spet itd….kako pa si ti uzivala česen in limono?
Ajdin čaj?? Slišala sem za konopljino olje-d ase ga na tešče pije eno žlico in to bom sedaj poskusila.

Da. Konopljino olje, ena žlica, na tešče.
Glede na to, da si se v prvem postu sklicevala na stres, ti priporočam tudi Basico. Ampak ne bo šlo 10 dni pit potem pa ne, bo potrebno biti malo bolj dosleden in vztrajen.

Ajdin čaj je za obolele žile. Za zbijanje holesterola je mnogo drugih, primernejših čajev. Sicer pa kot sem že zgoraj napisala: potreben je red in disciplina. Ne 10 dni, pa potem nič, pa spet…., treba je 3 mesece, 3 x na dan, potem pa na ponovno kontrolo.

Holesterol uravnavajo tudi kapsule omega 3 maščobne kisline.

Ja, ja … omega 3 so zakon!

Imela sem ga čez 8. V trgovini z zdravo prehrano sem kupila rdeči kvasni riž. V roku 14 dni sem imela holesterol že normalen.

Ni pomembno samo, da uživaš stvari, ki ti naj bi zbijale slab holesterol, pomembno je tudi, da omejiš oziroma če se da opustiš živila, ki ti slab holesterol povečujejo. O tem pa nisi nič napisala. Lahko ti poješ pol kile česna na dan, a če boš zraven jedla salame in klobase, je vprašanje, če bo česen kaj pomagal.

Preberi o vitaminu C.Približno 14 dni nazaj je bil podoben članek v Dnevniku.Gre pa za višje doze C vitamina.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fEMZxdae9O0J:gluhinaglusni-dolenjske.net/index.php/zanimivosti/438-vitamini-kaj-povzroci-pomanjkanje+e+vitamin+in+visok+krvni+tlak&cd=48&hl=sl&ct=clnk&gl=si&client=firefox-a

Jem malo.Količinsko. Kruha sploh ne jem. Jem sadje, solate, pijem sadne sokove- sama si vsak dan delam z sokovnikom sok.Mlečne proizvodez manj maščobami, probiotične jogurte,pusto meso. Večina uporabljam olivno olje. Salame-zelo zelo redko in zelo malo, siri-z manj maščobami,le redko se pregrešim.Jajc se zelo izogibam.Res pa je,da imam zelo zelo rada sladko in tega kar precej pojem-pa spet se ne nažiram! Mastnega nikoli nisme imela rada.Tu pa tam jem pico in to je to. Vsak povprečen slovenec veliko več nezdrave hrane poje jot jaz.Res ne razumem. Ja česen- limona moraš torej pit 3x na dan 3 mesece??Jao jao…. Poskisila bom z konopljinim oljem, pa baje se v trgovini kupi en napitek – pri jogurtih ga imajo. Pa nekdo mi ej svetoval omega 3? A kkapsule se kupijo v lekarni??

zelo dobro pomagajo kaplice narejene iz domacih zelišč ampak pomagajo preverjeno na kar veliko uporabnikih. kapi proti holesterolu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close