Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Nagačen” piščanec..

“Nagačen” piščanec..

Včeraj sem malo mimo udarila s tistimi sv. zrezki!!) Danes pa imam RES piščanca !!) Nadev smo ponavadi delali iz starega kruha,začimb, česna,čebule,jajc…. Tokrat bi ga pa nadevala s čim drugim!? Recimo z rižem, zelenjavo….!??
Danes sem malo bolj “napadalna”, ker sem nekako na “svojem”…! )
Saj boste pomagale!? Na iskanju sem našla v glavnem nadev,ki ga že poznam….Maja

Tu ti ne bom v pomoc.
Poznam nadev, ki ga poznas tudi ti.

Sem pa zelo navdusena s piscancem, ki mu natlacim veeeeliko strokov cesna ( vsaj 5 glavic), kaksno zacimbo in nic drugega. Slisi se mogoce cudno…toda je tako dobro. Piscanca dobro znotraj in zunaj zacinim s soljo, limoninim sokom in poprom; ce ga znotraj premazes se z malo konjaka….
Ko piscanca prerezes, je vonj omamen in cesen njami. Pri nas ne ostane niti eden.Naucili so me v Franciji.tam jih dajo najmanj 10.

Ker sva samo dva, pride cel piscanec malokdaj na vrsto. Ampak se vseeno znajdem, tudi pod kozo bedrc ali prsi natlacim cesen. Lp

Ne vem, zakaj sem bila vedno prepričana, da česen ne spada k perutnini, pravzaprav je bila doma taka praksa. Babi, česen da res omamen vonj in ga tudi jaz zadnje čase redno uporabim.
Lp

S ajdovo kašo, skuhaš zraven v ohlajeno dodaš vse tako kot za kruhovo filo (pečeno slanino, malo pražene čebule, malo česna, sol, poper, majeron, rdečo papriko, 2-4 jajca.) potem to maso nafilaš piščanca, s žlico greš med mesom in kožo………….previdno počasi potem pa polniš s kašo, ko končas dodaš v sredino piščanca, če ti ostane daš zadnjih 30 minut pred koncem zraven piščanca pečt……….enako delaš s raco…

Babi,

si mislila 5 strokov ali 5 glavic česna? Pa še to: verjetno jih olupiš, glede na to, da jih kasneje pojeste?

Jaz zraven sandardnega nadeva ( žemlje, jajce, … ) dodam še kuhan kostanj in koščke domače slanine. Je nekaj najboljšega kar sploh poznam :))) Kostanj naberem in skuham že jeseni, potem pa kuhanega samo odmrznem in dodam v nadev. Njami … :))

To s česnom mora biti fantastično!! Včasih smo doma dajali celo čebulo ali jabolko.
Odločila sem se kar za klasiko in je dobro uspelo! Vsem lepa hvala za pomoč. Tisto z ajdovo kašo je tudi zanimivo. LP Maja

danes sem prisla domov ze malo po 13h. imeli bomo “nagacenega” piscanca- kot pravi maja:) se ze vrti!! naredila sem tudi kar “klasicen” nadev….mi je pa ta cesnov in ajdov prav mm… kdaj drugic bom sigurno naredila. pa tisto se malo s konjakom…pa se malo ga premazes z mesanico ol.olja ,zacimb… vcasih na koncu dodam se malo medu… lp petra

Hej, Kuharica!

5 glavic…stroke olupim in cele dam v odprtino. Jaz tiste najmanjse v sredini spustim. Vem, se slisi veliko:), a Francozi dajo vsaj 10 glavic.

Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close