Nadstreški za avto – kako parkirati
Sem že pisala tule glede težav s sosedo… pa bi rabila kak nasvet.
Recimo, da sta dve vrsti nadstreškov za avte. V v vsaki vrsti po 8 avtov. Jaz imam parking št. 1. To je na koncu prve vrste, tik ob ograji. Če zapeljem med obema vrstama, moram do konca tam pa levo naprej noter.
Težava je soseda poleg mene, torej št. 2. Ona ima velik avto, pogosto parkira na črto med 1 in 2. Zame smatra, da moram parkirat čisto do stene, da bo potem ona lažje ven zapeljala.
Jaz pa že tako težko ven zapeljem, ker ko grem vzvratno, ne morem več na desno, ker je tam ograja. Če parkiram namesto na sredino svojega parkinga, skrajno desno, imam še manj prostora.
Ona pa je na 2 in trdi, da težko ven pride, ampak ona niti nima ograje kot jo imam jaz.
Kako drugi parkirate?
POskušala bom še vzvratno, da bom lažje ven prišla. Samo ne vem, če bom zmogla, nisem ravno najboljša v tem. Je pa potem treba dosti prej obrniti avto in ves čas vzvratno peljati. Samo potem pa sploh ne morem parkirat čisto ob steno, ker ne pridem več ven.
Bolj gledam to zadevo, manj mi je jasno. Ona tuli, ampak jaz sem na sredini svojega placa. In imam itak bistveno manj prostora, ker imam takoj ograjo. Ona je pa nima.
Ima pa največji avto od vseh 16ih to pa ja. Verjetno je to problem.
Dobrodošel tudi kak link, kjer je prikazana kaka ideja kako parkirat, da je čim lažje.
nanovo, 06.04.2025 ob 11:06
Sem že pisala tule glede težav s sosedo… pa bi rabila kak nasvet.
Recimo, da sta dve vrsti nadstreškov za avte. V v vsaki vrsti po 8 avtov. Jaz imam parking št. 1. To je na koncu prve vrste, tik ob ograji. Če zapeljem med obema vrstama, moram do konca tam pa levo naprej noter.
Težava je soseda poleg mene, torej št. 2. Ona ima velik avto, pogosto parkira na črto med 1 in 2. Zame smatra, da moram parkirat čisto do stene, da bo potem ona lažje ven zapeljala.
Jaz pa že tako težko ven zapeljem, ker ko grem vzvratno, ne morem več na desno, ker je tam ograja. Če parkiram namesto na sredino svojega parkinga, skrajno desno, imam še manj prostora.
Ona pa je na 2 in trdi, da težko ven pride, ampak ona niti nima ograje kot jo imam jaz.
Kako drugi parkirate?
POskušala bom še vzvratno, da bom lažje ven prišla. Samo ne vem, če bom zmogla, nisem ravno najboljša v tem. Je pa potem treba dosti prej obrniti avto in ves čas vzvratno peljati. Samo potem pa sploh ne morem parkirat čisto ob steno, ker ne pridem več ven.
Bolj gledam to zadevo, manj mi je jasno. Ona tuli, ampak jaz sem na sredini svojega placa. In imam itak bistveno manj prostora, ker imam takoj ograjo. Ona je pa nima.
Ima pa največji avto od vseh 16ih to pa ja. Verjetno je to problem.
Dobrodošel tudi kak link, kjer je prikazana kaka ideja kako parkirat, da je čim lažje.
da ima prevelik avto. Ti parkiraj na sredino tvojega parkinga in se ne sekiraj. Če bo soseda kupila avtodom tudi ne bo mogla tukaj parkirat. Postavi se za sebe in ne poslušaj sosede. Lp
Zmeni se s sosedo da ona parkira na desno črto (med parkiriščem 2 in 3). Ti parkiraj v rikverc čisto ob ograjo. Tako da hodita obe ven iz avta na isti strani. Obe bosta imeli dosti prostora za hodit ven iz avta. Ona bo lažje prišla iz parkirišča, ti pa tudi, samo na začetku boš šla malo v levo.
Ljudje se čisto nič ne znajdete. Če so parkingi majhni, se parkira tako da parkira vsak drugi v rikverc.
nanovo
jaz nisme tak navaden človek kot it misliš in ostal itukaj. uredu? ti bom dal nasvet za parkiranje. ampak tudi če bo to rešeno boš t inašla drug razlog za problem št234. ja? kaj pa je resničen problem ki tebe žre. da ti nimaš dnarja za tak iavto in tako življenje. to tebe jezi. boli, te grize, si ljubusmna. a je tko. torej parkiranje. kje imaš moža? kjer imaš fanta, brata kogarkoli moškega? reči kakšnemu sosedu, ki jesamski po možnosti in mu plačaj z muco. naj ta nuači pa ti naj parkira avto. gej tko je čistopo resnici. ja?? ona to dela ker si ti tuntika. če bi to bil na tvojem mestu, nek jugos z staro kanto, bi ona parkirala popolnoma drugje in se jezila sama. ker bi njega bolil kurac za njegov in njen avto. ahhaha bi se tvoja soseda fina hitro posrala in pohcala. jaz ji 3x vrata tko zabijem v njeno kanto da še mene mine. hahahah haahha tak ji avto pošobam z šrafencigrom, da je v živo štajfn. hahahah gume ji prepiknem. fse 4 pa se naj jebe. hahaha in če to fse ne gre in je poročena ZDAJ PA TI PREDLAGAM EVO, SVETUJEM. vidiš taki prasici naduti pa lahko moža pofukaš. ampak še to njo boli kurac. pofuki ji njej pomembnega moškega. najdi dokaz da se vara in ji povej. al lepše parkiraš al pa bo mož zvedel. glej punca, avto je svetinja. tko je.
Če parkiram vzvratno in čisto ob steno, potem moram na sovoznikovi strani ven. Ne morem pri sebi odpreti vrata. Vzvratno parkiranje bi bilo ok, ker bi potem ven izpeljala brez težav. Samo moram potem parkirat na sredino. Kar pa sosedi na 2 ni všeč.
Sem malce počekirala zadevo. Moj plac je bil sedaj za parkplac enega nevoznega avta, ki so parkirali tik ob steno in je pač tam stal dalj časa. Ta na 2 pa je pakirala na črto med 1 in 2 in je bila zadovoljna.
Jaz sem pa parkirala na sredino 1, kar je pomenilo, da 2 sicer lahko parkira na črto med 1 in 2, ker potem težko odpre vrata oz se verjetno sekira kako bom jaz odpirala moja vrata, ker bi butnila v njen avto :).
Če parkiram naprej pa čisto ob steno kot ona zahteva (pazi: zahteva, ne prosi), imam pa še več težav, da potem pridem ven, ker je na moji desni ograja, stena.
S sosedo na 2 se itak ne da pogovarjat. Jaz sem se na novo vselila. Ona je enkrat priletela name se dreti. Brez dober dan, jaz sem Francka, ti si pa? Pa potem povedala problem. Ne začela se je dreti name …
Vsi ostali, v obeh vrstah parkirajo naprej, ne vzvratno. Najslabši položaj imava jaz in tisti v drugi vrsti, ki je tudi ob steni. Torej ta 2 ima itak več prostora za izpeljati ven in noter kot jaz. Bistveno več.
Težava je predvsem, da ima največji avto. Namesto, da bi prišla s pozdravom in prijaznostjo do mene, da ji pomagam rešiti problem, je prišla tulit name. Zmešana baba.
-
Imaš vso pravico parkirati na sredino svojega placa. Prav tako lahko zahtevaš, da tudi soseda parkira na sredino svojega placa in ne na črto. Krajnji parkingi, kot ga imaš ti, so že itak najbolj neugodni. Soseda pa naj si kupi manjši avto, če ne zna voziti, oz. naj si kupi nov, širši parking, če ne more iz avta ven.
Ja, ta krajni parking je obup. Zraven pa soseda z največjim avtom od vseh. Samo zdaj je, kar je. Parkinga ne morem menjati, je vezan na stanovanje.
Bom probala parkirat vzvratno, mogoče bo to bolj ugodno zame. Zanjo pač ne.
Tisti nasproti mene, ki je tudi krajni, parkiran naprej. Nisem pa še videla kako se muči ven priti. Bom poskušala ugotoviti.
K sreči imam mali avto, velikega sploh ne bi znala parkirat. Sem bolj nerodna.
Stanovanja so stara 45 let. Verjetno nadstreški tudi kaj podobnega. Takrat so bili avti manjši, ožji. Zdaj pa je to malce drugače.
Niti ne vem kako parkirajo vsi, ker eni imajo po dva avta. Ena vem, da plačuje sosedi, ki nima avta in uporablja njen plac. Ostlai pa ne vem. Verjetno gre, ker so sami stari tam 70+ pa marsikdo nima več avta.
Ko bodo pa mlajši prevzeli stanovanja, marsidko po dva avta na stanovanje. Pa veliki avti, takrat bo pa še pestro.
Naj soseda parkira rikverc in čim bolj na črto med prostorom 2 in 3. Med vama bo veliko prostora, ce bo avto 3 naprej sparkiran, ga pa tudi ne bo dva nič ovirala.
Ce se to ne da zmeniti, parkiraj na sredino svojega prostora. Problem ven priti imaš zaradi tega, ker zelo blizu stene parkiraš in se ne da odmotati, ampak naprej pa nazaj glajzaš…
Ali la naslednjič predlagaj sosedi, da zamenjata pa naj ona k steni čim bolj parkira….
nanovo, 06.04.2025 ob 16:26
Če parkiram vzvratno in čisto ob steno, potem moram na sovoznikovi strani ven. Ne morem pri sebi odpreti vrata. Vzvratno parkiranje bi bilo ok, ker bi potem ven izpeljala brez težav. Samo moram potem parkirat na sredino. Kar pa sosedi na 2 ni všeč.
Sem malce počekirala zadevo. Moj plac je bil sedaj za parkplac enega nevoznega avta, ki so parkirali tik ob steno in je pač tam stal dalj časa. Ta na 2 pa je pakirala na črto med 1 in 2 in je bila zadovoljna.
Jaz sem pa parkirala na sredino 1, kar je pomenilo, da 2 sicer lahko parkira na črto med 1 in 2, ker potem težko odpre vrata oz se verjetno sekira kako bom jaz odpirala moja vrata, ker bi butnila v njen avto :).
Če parkiram naprej pa čisto ob steno kot ona zahteva (pazi: zahteva, ne prosi), imam pa še več težav, da potem pridem ven, ker je na moji desni ograja, stena.
S sosedo na 2 se itak ne da pogovarjat. Jaz sem se na novo vselila. Ona je enkrat priletela name se dreti. Brez dober dan, jaz sem Francka, ti si pa? Pa potem povedala problem. Ne začela se je dreti name …
Vsi ostali, v obeh vrstah parkirajo naprej, ne vzvratno. Najslabši položaj imava jaz in tisti v drugi vrsti, ki je tudi ob steni. Torej ta 2 ima itak več prostora za izpeljati ven in noter kot jaz. Bistveno več.
Težava je predvsem, da ima največji avto. Namesto, da bi prišla s pozdravom in prijaznostjo do mene, da ji pomagam rešiti problem, je prišla tulit name. Zmešana baba.
naj se 2 jeb***; parkiraj tako kot je tebi najbolje. Reds pa je, da take žlehtnobe rade naredijo škodo. Priporočam kamero v avto
Forum je zaprt za komentiranje.