Nadrla problematičnega sostanovalca
Ima še kdo sostanovalce s katerimi se ne razume?
Imam najeto sobo s kopalnico. Kuhinja oz. bivalni prostor pa je skupen. Za bivališče poskrbel delodajalec.
No, en čas je bilo vse ok.
Potem se pa je vselil en tip. Za sabo pustil vedno ogabno posvinjan štedilnik, delovni pult, mizo, pomivalno korito. V pomivalno korito je odmetaval tudi ostanke hrane. Med drugim tudi kose tune, da je smrdelo na polno.
En čas sem zadevo gledala, nič počustila. Sem pač uporabljala površine, ki niso bile svinjske. Ampak potem sem enkrat vendarle počistila delovni pult, štedilnik. Pride tip, posvinja vse, spet vse svinjsko.
Potem mi je bilo pa dovolj. Sem mu povedala, da tako ne gre več, da je čisti svinjak od kar je on tu. Da je 14 dni notri in da je od takrat totalno svinjsko. Tip je trdil, da sem jaz pustila svinjarijo na mizi, pultu… mu povem, da to ni res in sem povzdignila glas.
Tip je bil zgrožen. Je rekel, da je bil on do mene vedno vljuden (hm, da narediš svinjak, je zelo vljudno) in da naj se ne derem nanj. Tip je musliman. Tako, da je zadeva še bolj pestra.
No mizo je potem tako počistil, da je prt dvignil in vrgel vse na tla. Po sporu je zadeve delno počistil ves besen. Pa malce v strahu pred lastnikom.
Zdaj za silo čisti, ampak štedilnik še vedno adijo pamet. Po tleh seveda nikoli ne čisti. Sesalec ne ve kaj je. Seveda pa jaz hodim v copatih, on obut. Čistim pa samo jaz.
Ima še kdo od vas izkušnje s takimi pacienti?
Aja, v bio odpadke meče plastiko, ostanke salame in podobne reči. V papir meče ostanke hrane.
Aja, ko sem omenila, da dela svinjarijo (nisem razmišljala, da je musliman), ga je sploh ujezilo.
Je res tako čudno, če pričakuješ, da se ne meče hrana v pomivalno korito, v odtok, da pa se počisti za sabo? Da ločuješ smeti, da počistiš za sabo?
Jeba totalno!
Tistih 14 dni si zamudila. Za dobrososedske odnose moraš reagirati TAKOJ, ko je kaj narobe. TAKOJ! Prvi dan! Prvo minuto! Pošizit do konca! Potem ste hitro prijatli.
Ampak …
Kako si se pa znašla v istem stanovanju z nekim balkanskim gastarbajterjem??? A niso oni sortirani skupaj v nekih samskih domovih ali razpadajočih hišah?
Ja, bi morala reagirat takoj. Pa mirno, brez povzdignjena glasu. Ampak itak tip očitno ne vidi, da svinja. On je resno trdil, da sem svinjarijo jaz pustila.
Ni Balkanc, ne vem kaj je, verjetno Turek.
Samo dejansko ne vidi kaj pusti za sabo. Kuha testenine, ležijo testenine po tleh, jih ne pobere. Naredi svinjak na mizi, tega sploh ne opazi.
Polije mleko, ne opazi.
Tip mi gre noro na živce. Ali pa recimo si pripravljam hrano, še nisem končala pa se zrine zraven pa začne svoje stvari pripravljat na pultu, ki je res majhen.
Ali pa pomivam posodo, se vrine zraven pa začne tam nekaj pacat.
Ali pa imam kolo, na hodniku, privleče svojega in ga vrže gor na mojega. Ni treba povedat, da je moje kolo kar nekaj vredno in da mi ni ok, da kdo drug praska po njem. Pa imel bi mojo ključavnico za kolo pa mojo sol pa mojo gobico za pomovivat pa moje čistilo pa mojo sol…
Za mizo mora seveda točno tam sedeti, kjer jaz vedno jem. Če imam že moje stvari tam, jih preprosto odmakne in se on usede.
Oblazinjen stol ima zunaj na dežju.
Ne vem ali so eni tipi res padli z neba, da nimajo osnovnih manir? Res totalno razvajeni? Glede na to, da je musliman, mu je verejtno kar samoumevno, da ženska čisti za njim. In je šokiran, ker mu ženska reče, da mora sam čistiti za sabo.
Pazite se ga. To je zelo zamerljiv narod, sploh pa ženske morajo bit tiho. Nobene besede, skratka vse odloča moški in njegova družina. Ženska je v njihovi kulturi NIČ. Dobro, da vam ni nič naredil. Ja bo treba stran od tam. Vam lahko kaj naredi. Jih dobro poznam. Moj brat, ko je bil še aktiven v službi so jih štirje komaj obvladali in dali na hladno, pa malo vozili po ovinkih, da so se mali zbrihtali in umirili. Je pravil kako je bilo s takimi. Tudi njemu ni bilo vseeno, ko je bil v civilu, itd. Skratka. Sostanovalec se poboljšal ne bo, zaradi vaše varnosti se boste žal morala umakniti vi. Ja tako je pri nas, smo že v manjšini. Srečno vam želim.
Včasih je pač denar težava. Saj od začetka, nekaj mesecev je bilo vse ok. Potem pa se vseli ta tip.
Če ne bi bil denar problem, potem seveda ne bi imela sostanovalcev.
Aja, sem že imela sostanovalce, pa so vse počistili za sabo. V nulo.
Ne vem pa kje pere oblačila. Od kar je tu, ni enkrat uporabil pralnega stroja. Očitno hodi nekam, verjetno k mami, punci, ženi, da mu opere.
No, ja, še kako drži, da so muslimani nemarni. Za ono, nimaš pojma, si že potovala po krajih, kjer so muslimani? Smeti odmetavajo povsod, svinjajo okrog in okrog. Tudi tam, kjer so musliamanski turisti, tisti ta višji sloj, kar odmetvajoa smeti okrog in okrog.
Tako, da pričakovati, da bodo pa stanovanje čistili, je utopično. Nemarni na zunaj, nemarni na notri.
Hja, očitno je mamin sinček, ker je totalno ta lev za čiščenje. Očitno mu mama gate pere.
Samo preprosto ne morem verjeti, da ne opazi kako svinja. Nazadnje pa je trdil, da sem jaz tako pustila. Ja, svinjarije, ki jo je on naredil, nisem počistila. Očitno je to pričakoval ali kaj vem kaj.
Star pa je verjetno pod 30. Verjetno okrog 25.
Če ima kdo podobne izkušnje, bom vesela kakega nasveta kako narediti red.
Škoda, da nisem takoj na začetku povedala, da tako ne gre. Ampak za nazaj ne morem spremeniti.
Iščem sicer drugo stanovanje, ampak je kriza. Tako, da iščem način kako ga prenašati še 2 meseca in potem upat, da ne bo več tu delal.
Jaz tebe ne bi nikoli imela za sostanovalko.
Pa kaj si ti mislis da je stanovanje tvoje in da bos ti postavljala pravila? Kdo si ti da njemu postavljas pravila? Pojdi na svoje, pa tam pucaj kot tebi pase.
Zakaj se postavljas nad nanj? Ni tvoje stanovanje, nisi mu sefica ker si bla tam prej.
Zakaj zenske v najemih jemljete kot da je to vase in da morajo drugi spostovat vasa pravila?
To folk kr zajebava. Če so skupni prostori se pospravi. Skupni prostori ti ne dajo svobode paconarja. Za to je ponavadi potrebno lastništvo, kar pa model nima. Koliko je pa priseben pa mi ne bomo ugotovili. Za skupno bivanje moraš res imeti srečo in živce. Bolje, da greš staršem, če je možnost, kot pa s takimi psihoti.
Tako mimogrede, v pravilniku, ki ga dobi stanovalec ob prihodu je navedeno par stvari: npr. kuhinjo takoj počistiti, posodo pomiti, pospraviti, vedno vzdrževati red, ločevati odpadke, prepoved kajenja znotraj stavbe… plus tega, da hišnik, ko ti da ključe in razkaže zadevo, še pove vsa pravila.
Se je pa tale tip malce ustrašil, ko sem omenila, da bom povedala lastniku, upravniku, ker se boji, da bi ga ven vrgel.
Ima pa eno zanimivo navado. Nikoli ne uporablja posode, žlic iz kuhinje. Vedno si prinese svojo ponev, žlico, skodelo in tisto uporablja pa nese nazaj v sobo. Smešno, ampak super, ker drugače, če bi uporabljal skupno posodo, je itak ne bi pomil za sabo.
Forum je zaprt za komentiranje.