Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Nadlegovanje …

Nadlegovanje …

… na del. mestu. Ste se že kdaj srečali s tem?

Jaz se srečujem zdaj. In mislim, da bom kmalu popizdila. Madonca, če bi spodbujala, bi razumela, a sedim za mizo, se vljudno nasmiham, a izgleda da prevljudno. Če pa kaj jezno odvrnem, mi reče ”Kaj se delaš devica, kako si pa dobila dva otroka?” Problem je moj šef. Je ločen, rad bi se vrnil k ženi, pošilja ji neka bedasta sporočilca, ki so vidna na pošti podjetja (kot bi želel, da jih vidim). Prejšnji dan je imel siol objavljeno neko reportažo o varanju partnerjev – skoku čez plot, ki da poživlja zakon in bla, bla, bla. A mi ni ta idot poslal to pismo na moj mail, in mi pisal naj razmislim, da sem poročena že 4 leta in podobne bedarije. Pa pride mimo in me stisne, pa prime za ramo, pa za roko, ko je kje na poti, mi po telefonu pravi da me pogreša. ???
Izgleda, da bo treba kmalu poklicat na kakšen telefon, ki je namenjem prav temu. Ker drugače si ne vem pomagat. Službe ne morem kar odpovedat, ker iščem drugo, a je ne najdem.

Vem, pred časom je bil že en taki post. In je en tip odgovoru, da je njegova kolegica (?) prijela tipa za jajca. Če bi jaz to naredila, ne bi bilo haska, ker sem edina zaposlena tukaj in bi ta idiot še užival.

Prosim, imate kakšen pameten nasvet?

In ne zmerjat. Ker ni prijetno. Ni za privoščit. Lahko se samo zamislite nad tem.

Hvala.

Ali si mu že poskusila povedati, da si srečno poročena in da te nihče drug, kot tvoj najdražji, ne zanima?

Povej možu, pa ga naj enkrat pokliče in mu zagrozi, da mu bo odtrgal jajca, če te ne bo pustil pri miru.

Kje si zaposlena? Ima tvoj šef kakega šefa? Če ti idiot po mailu pošilja take poste, imaš CELO materialni dokaz, da te res nadleguje. Čeprav je v primeru takega nadlegovanja breme dokazovanja na strani delodajalca. Se pravi, on mora dokazati, da ni res, da te na delovnem mestu nadlegujejo. Prijavo moraš podati pisno na vodstvo z zahtevo, da te zaščitijo pred nesprejemljivim ravnanjem.

citiram 1. odstavek 45. člena ZDR, ki govori o varovanju dostojanstva delavca pri delu:

“Delodajalec je dolžan zagotavljati tako delovno okolje, v katerem noben delavec ne bo izpostavljen neželjenemu ravnanju spolne narave, ki vključuje neželjeno fizično, verbalno ali neverbalno ravnanje ali drugemu na spolu temelječemu vedenju, ki ustvarja zastrašujoče, sovražne ali ponižujoče delovne odnose in okolje ter žali dostojanstvo moških in žensk pri delu, s strani delodajalca, predpostavljenih ali sodelavcev .”

Pri takem sranju nimaš kaj čakat in dolgovezit. Tak gnoj ima iz dneva v dan več poguma. Ni ga potrebno dobesedno potegniti za jajca. Samo poskrbi, da mu jih bo zapotegnilo. Če ne drugače, ko bo šel na kako disciplinsko.

Sem, ne veš kolkokrat. A tip ne razume, oz. se dela taki mačo (ima 53 let), kot da vse padajo pred njim.

Si v zelo zoprni situaciji. Jaz na tvojem mestu bi poklicala katerega od telefona za klic v sili, ki jih je veliko na razpolago. V Naši ženi so objavljeni na srednjih straneh. Izposodi si revijo v knjižnici in poišči številko jaz žal na revijo nisem naročena, si jo izposojujem, sicer bi ti navedla številke.
Tam ti bodo zagotovo pravilno svetovali, kako ukrepaj. Zelo mi je hudo zate
in držim pesti, da se bo vse dobro izteklo. Lepo pozdravljena!

Hvala, punce.

Nima višjega od sebe, ker je pač on šef. In tisti mail imam še vedno, in sem že pomislila, da ga lahko uporabim kot dokaz. Ampak veste kako je, če nekdo v javnosti nosi tisti angelski obroček nad glavo, za vrati pa je en butalec.

Ljuba moja, dejstvo je, da tega ne moreš prenašat. Dejstvo je, da besede pri takem konju ne zaležejo nič. Nisi toliko predmet poželenja, kot predmet nad katerim ima neko konkretno moč. Glede na to, da se mu dobro sesuva samopodoba (ločitev itd.), mu ti zagotavljaš konstanten vir napajanja njegovega bolnega ega. In temu se ne bo kar tako odpovedal. Vsaj ne prostovoljno. Zaleglo bo, če ga bo udarilo po žepu. Zaleglo bo, če boš vložila proti njemu tožbo iz zahtevala odškodnino itd., če mu boš zagrozila s policijo itd. Ne bo pa zaleglo, če mu poveš, da ljubiš samo svojega moža itd…… Kaj pa npr. če bi bila samska? Ni mu treba nič razlagat in pojasnjevat. Treba mu je jasno in glasno povedat, da ga imaš ZDAJ pa res DOVOLJ. Da boš ukrepala in to ob prvi priliki, ko se ti bo samo ZAZDELO, da je nesramen.

Jaz bi si kupila kakšen diktafonček, ki bi ga imela v predalu na stand-by in še za kako kamero bi se zmenila na policiji. Jaz bi takega osla že pospremila v svojo štalo, brez skrbi. Ti se mi pa tudi zdiš odločna punca.

Imam eno tako izkušnjo. Sicer iz obvezne prakse še iz srednje šole. En starejši delavec me je začel kar šlatat. Tako sem ga napizdila, da se me je izogibal kot hudič križa.

Zanimivo, Janja, kako temu nadlegovanju verjameš (pa ne mislim s tem, da ni resnično, ker ti, Analop., verjamem tudi jaz.) – če pa bi napisala, da je ta nadlegovalec duhovnik, bi pa brenkala na drugo struno. Saj to je to, kar ti počneš, ne?!

Drana analop., poslusaj Koko.

Ce se bos ti obnasala kot presrana zenskica, ki nikoli ne upa pokazati zob in tudi posteno udariti, ce je treba, samo nekaj blebeta, bos pac najebala.

Ce se bos obnasala kot nekdo, ki se pocuti kriv na nastalo situacijo, te bodo tudi drugi tako obravnavali.

1. tvoj moz mora zvedeti (ce ze ne ve), kaj se dogaja

2. sefu moras odlocno zagroziti in groznje tudi uresniciti, pa tudi ostrih besed in udarcev se posluzi, ce je treba

3. podaj prijavo na policijo

Ali pa bodi zrtev, ki bo najebala, ji nihce ne bo verjel, te bo taisti sef mirno zabrisal iz sluzbe, ko bo dobil svoje (verjemi, to je 100%) in ce bos imela ekstra sreco, ti bo se zakon propadel. Tvoj sef se ti bo pa rezal v fris in se se z vecjim veseljem odpravil naskakovat kaksno novo usluzbenko, po moznosti na tvojem bivsem delovnem mestu.

Keberček, tole je bil pa čisto nepotreben intermezzo.

Analop., jaz sem v malo podobni situaciji, samo da na srečo moj nadlegovalec ima nad sabo enega šefa, kjer bi lahko urgirala, če bi bilo potrebno.

Zaenkrat stvar še nekako držim v mejah, ker bom, če pritisnem na gumb za uraden pregon nadlegovalca, v službi ogromno izgubila. Je vpliven, ampak v kolektivu v katerem delam, so vsi zaplankani in bodo za vse posledice seveda okrivili mene in ne njega. Je vzoren oče dveh otrok.

Sem pa razvila par obrambnih mehanizmov. Do njega sem zelo uradna. Potem mi očita neprijaznost, ampak na to se požvižgam. Če bo omenjal mojo neprijaznost mojemu nadrejenemu, mu bom pojasnila, v čem je problem, kot dokaz pa hranim sprintane in tudi arhivirane na Cdju njegove vsiljive maile. Ko začne težiti s kavicami in podobimo, rečem, da hodim najraje na kavo z možem. Vztrajam na tem, da se privatno ne družim s kolegi iz službe. To sem mu tudi razložila in rekla, da od tega ne odstopam. Enkrat me je hotel nekaj poljubljati, pa sem bila zelo ostra in se delala neumno, češ kakšna oslarija je zdaj to.

Če pa ne bo nehal, oziroma, če bo začel zlorabljati svoj položaj nad mano, bo pa videl hudiča. Cela firma, njegova žena in še odvetnik bodo dobili poročilo o vsem.

Kaja00, si prepričana, da je nepotrebno? Poglej si malo Janjine odgovore na temi . zmotilo me je njeno prepričanje, da se nadlegovanja dogajajo povsod, ne pa v Cerkvi. Potemtakem Analop. in morebitnim žrtvam domačega nasilja verjame, tiste, ki pa so doživele nasilje od duhovnika pa so, po njenem mnenju “rekla kazala”.

Ne dvomim, da je Analop. deležna nadlegovanja. Morda ni prav, da sem to napisala pod to temo, vendar me je resnično zmotilo. Verjetno tako kot “tokrat druga, Lenčka, prijateljica” in ostale, ki so opisale svoje izkušnje, ne pozna tudi Analop.. Pa vendar, glej – med njimi dela razlike. Te, ki so bile nadlegovane od duhovnikov, lažejo, ostale, ki pa so nadlegovanja deležne na delovnem mestu ali doma, pa jim verjame. Taka dvoličnost!!! Grrrrrrrrrrrrr! Kar piham!

Se pa opravičujem Analop., ker sem ji tako udrla na temo. Svetovati ti ne znam, se mi pa zdi najboljši Kokin predlog.

Srečno!

Madonca, kako je lepo biti ženska. Saj to je problem s temi prašiči – da na koncu nasrkaš sam.

Hvala za vse nasvete, punce. Veste, pomaga že zdaj, ko sem se malo razpisala.

Si pa bom sprintala tisti odstavek od Koke, kjer navaja zakon in ga čist slučajno pustila na mizi – na mojem planerju, zataknjenega za ovitek. Bom vidla, kakšna bo reakcija.

>

🙂

Srečno.

Nisem še zasledila na nobenem forumu na med.over net. konkretnega vprašanja: “Kaj naj storim, nadleguje me duhovnik?”
Prav gotovo bi bil moj odgovor enak kot v primeru analop. Ne mešaj tem.
Pa lepo pozdravljena.

I love you :-)))))))

Ja, in, ko so ženske na spodnji temi rekle, da si pač niso upale ukrepati, si jih označila za lažnivke. ali pač ne? Zakaj pa njim nisi dala takega nasveta? Res niso rekle – povejte mi, kaj mi je storiti. so pa posredno vsekakor prosile za pomoč… In ti, dvoličnica, si jih uspela le napasti, kajne?!

Če misliš, da me boš sprovocirala k prepiru si se zmotila. Ker v temi, ki jo je načela ivana orleanska nisi sodelovala, smatram, da se greš nekega zapoznelega “raziskovalca”?? Bolj slabega očitno. Kot so filmi, ki jih preveč gledaš. Teme pač nisi razumela, tako preprosto je to.
keberček…..ne smeši se…

Ja, keberček, prav res! Lahko bi že zdavnaj ugotovila, da ima janja vedno prav in če je slučajno kdo tako “predrzen”, da ji pokaže ogledalo, to počenja zgolj na lastno odgovornost…
Tudi kar se filmov tiče, dam janji čisto prav, saj s svojim primerom nazorno kaže, da je resničnost hujša od vsake še tako hude fikcije!

Ah EnaA, končno! – čestitam ti da si me spregledala.

Vem, da ni za hvalit dneva pred nočjo, a rada bi vam sporočila, da je tisti odstavek od Koke, kjer je naveden člen in ostalo o nedotakljivosti na del. mestu obrodil prve sadove.

Sprintala sem si ga in ga zataknila pod pregib planerja, ker vem, da šef večkrat kej pogleda na moj računalnik. Sicer kakšnega govora o tem ni bilo, je pa že od 11 dokaj ”distanten” in me je 12. tudi vprašal, da če me moti, da se me dotakne, recimo za ramo. Odgovorila sem mu (kar ostro), da mislim, da sem mu to že povedala in da od tega ne odstopam. ”Dobro, dobro” je bil njegov odgovor. ”tolko da vem” (!!!).

Je pa tako, kot je opisala kaja00 (?) – ko se zave, da nisi cunja, se začne jebanje v mozak (oprostite izrazu, a tako je). Zmerom pade kakšna neumestna o zadržanosti in podobno.

Sva se pa doma pogovarjala tudi z možem. Strinjal se je, ko sem mu povedala o sprintanem sporočilcu, ki je ostalo na planerju in mi rekel, da v kolikor se bo nadaljevalo, naj šefu povem tudi za sodišče in inšpekcijo.

Hvala dekleta, še enkrat. Upam, da bo naše pisanje pomagalo še kakšni iz takšne zagate.

Lepo se mejte.

A.

Ful sem vesela, da je kaj pomagalo! Upam, da si je prebral tudi tisto, o zapotegovanju jajc, ha ha ha ha. Srečno!

hm ne vem, ali si morda na nek način ne želite tega, pa vam je nerodno priznati?

če ni tako se opravičujem.
na vašem mestu bi z resnim tonom šefu, ki bi me prijel za ramo rekla: Prosim ne naredite tega več. Počutim se nadlegovano

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close