nadgraditev IE – ie6
imam ie 5 in bi si jih rada nadgradila s ie6. Ker imam na računalniku zelo malo placa – stara mašina :), potrebujem pomoč…
Imam na izbiro, da bi lahko naložim ie6 – kjer mi bo sam naložil vse komponente na računalnik ali pa si jih sama izberem in naložim…
rabim pa si naložit ie6, da si lahko naložim msn 7.0 – zanima me katere kompomente so pomembne pri inštalaciji ie6, da bo msn pravilno deloval.
Upam, da sem pravilno zastavila vprašanje.
Hvala za odgovor.
disk mam velik 2. 37 GB, prostora pa je še 1. 03 GB
Pa že sedaj mi zelo počasi deluje. Ali se z naložitivijo IE 6, IE 5 prepišejo, ali imaš še vedno varianto, da greš nazaj na Ie 5, če kaj ne bo v redu delovalo. Naložila sem si že Windows media player 7.0 pa mi je računalnik vedno znova zaštekal, pa je vse skupi ful počas deloval, glasba pa se je predvajala z zakasnitvijo.
Prostor ki ga zavzame Ie 6 je okoli 18 MB… kako pa bo z delovanjem programov…to me najbolj skrbi. Mam pa windoze 98 SE angleške.
mah načeloma bi moralo vse skupaj delovati brez težav.
Mislim, da če ti ie6 ne bo ok – da ga lahko odstraniš brez problema.
če pa želiš večji disk, pa reci, mislim da se mi doma valja nekaj
v velikosti okrog 10 GB – ga podarim (saj vem, da se me bodo Gorenjci odrekli – pa vendar :))
lp
Po opisu sodeč je tvoj računalnik starejši, tudi rama imaš verjetno malo. Zato ti predlagam, da uproabljaš starejše verzije programov, ki bodo dosti bolj odzivnejši: npr. WinAMP 2.80 za predvajanje glasbe, ACDSee 3 ali 4 za pregledovanje fotk, starejše verzije Media Playerja ali BS Playerja za predvajanje filmov, starejši program za predvajanje DVD filmov itn.
Tudi Internet Explorer 6 bo na starem računalniku počasnejši od petice, res pa je varnejši.
Z novejšimi programi bo računalnik postajal še večji mlinček kot je sedaj, ker dodatnih obremenitev enostavno ne zmore. Če mu obesiš gor še kakega požrešneža, ki naj bi te varoval pred virusi, boš pa računalnik komaj še lahko uporabljala.
Malo prešerne dajaj na stran, pa si sčasoma kupi malo hitrejšo mašinco, na bolhi so vse bolj poceni in za malo denarja dobiš računalnik, s katerim lahko udobneje in hitreje delaš, si namestiš Windows XP ter vrsto drugih programov, o katerih sedaj lahko samo sanjaš.
lp Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.