nadevani melancani in bučke
Živjo!
Obožujem melancane in bučke, zato vaskar naprej prosim za kakšne fine recepte.
Vse sem preskusila, res super!
Zdaj pa bi se lotila še nadevanih variant obeh zelenjav.
Se priporočam za hitre, enostavne in predvsem slastne recepte (se vidi, da sem že zeloooo lačna, haha)!
Hvala in lep pozdravček, Vesna
tukaj imam cisto preprost recept za nadevane bucke:
50 dag buck
25 dag skute
2 zlici kisle smetane
2 jajci
1 zlica narezanega koprca
sol,poper
maslo
bucke blansiramo v slani vodi/zelo na hitro/.ohladimo jih in prerezemo po dolgem. izdolbemo.skuto,smetano,sol,poper,koprc in sredico zmesamo,dodamo rumenjake- na koncu se sneg. napolnimo bucke,namastimo pekac z maslom in pecemo v vroci pecici. ce so majhne kakih 20 min.,sicer malo dlje.
namesto- skutnega nadeva lahko naredis mesni…
sigurno bos dobila se kake druge variante..!? lp petra
Hej,Vesna!
Ce si to Vesna z malckom,ti moram povedati,da sem razmisljala vceraj o tebi,ko sem listala Anjo. Spet se potepa,sem ugotavljala.Danes pa tvoj post.
Ce das v iskanje Polnjeni jajcevci,ti vrze moj post Za Tinkaro in Evo z dne
21.3.03(meni je) in tam je vse na dolgo nazorno napisano.
Upam,da bos s predlogom zadovoljna.
Bucke naredis podobno,le da jih ne vrzem v krop.Izdolbljeno notranjost samo posolim in malo pustim.Potem morebitno vodico popivnam s papirnato brisacko. Nato polnis. Ce je sredica ze polna semen in bolj puhla,ne bo prevec dobro. Uporabi samo trdo.
Sicer lahko polnis z zmesjo mesa,zemljice(ovseniih kosmicev), parmezana, jajcka in zacimb.Po fantaziji.
Lep pozdrav z obale,polne sonca Babi
Babi, ja to sem jaz, točno ta prava Vesna, haha, z malčkom!
Ogromno mislim nate, sploh ko pri vremenu pokažejo Primorsko in sonček, tu je pa oblačno ali megleno.
In si rečem, joj, kako bi bilo fino biti pri Babi in malo kuhati z njo.
No, kakorkoli že, hvala za recept in čeprav se bolj malo javljam, saj veš, služba, pa še malček in celo kuharija (haha), vas vse tu gor pridno berem.
Predvsem ko iščem nasvete za hitro, a okusno kosilo.
Babi, včeraj sem preskusila tvoj recept za testenine s panceto in zelenjavo, fantastično.
Prisrčen pozdravček tebi in vsem drugim, Vesna
Forum je zaprt za komentiranje.