nadev za pitulice
Tudi sama sem že preizkusila pitulice. Navadne in s porom. Pa so mi bile navadne boljše, okus po poru je bil kar malo premočan (sumim, da sem ga dala preveč, čeprav ga imam sicer zelo rada).
Vesela bi bila, če bi hotele napisati preverjene kombinacije nadevov za pitulice. Vem, da je bilo že veliko napisanega, le da je težko vse preiskati.
Hvala.
Natassa
Na ponvi popražim čebulo in slanino dodam po nekaj minutah mešano zelenjavo in jo pražim do pol (pol kuhana -pol srova) in ohladim nadev, začinim s soljo, poprom, rd. papriko in origanom (ali majeronom ali provansalskimi začimbami ali timjanom)…
Kaj je zelenjava pri meni : por, korenje, grah, blitva, špinača, bučke, malancani, koruza,……….kar imam in mi pade pod roke, včasih začinim še s česnom…..slanino lahko zamenjaš s šunko ali jo čisto spustiš…..nekatere pa delajo s tunino …….ne poznam verzije ker ne jem rib……..
Tudi jaz sem videla, da sem prvič dala preveč popečenih jajčevcev. Dodatek pride samo na tretjo plast, pa še pri tem sem postala bolj šparovna, bolj kot začimba. Rada imam osnovni okus skute, z nekim dodatkom so pa seveda definitno boljše kot sama skuta.
Možnosti za nadeve, ki so bili doslej omenjeni na forumu:
na slanini popečen por; zeleni deli mlade čebule in sveža meta
popečena rdeča paprika in čebula; rdece in rumene paprike, rukula in oljke
pražene gobe; bučke, pražene na slanini; jajčevci
pršut, por, olive, parmezan
tuna, por in parmezan
pršut ali kraška panceta
špinača
Lp Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.