Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Način komuniciranja

Način komuniciranja

katera vrednost bita (+/-) pa ima katere značilnosti? Katera je čustvena in katera neprizadeta???
daj razumi, da gre pri IT_ju, netu … za bitke ne pa za ljudi.[/quote]

To je tvoje dojemanje in ne nujno moje, Markovo…. in od vseh ostalih.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aha… torej trening jezikanja. Nesramnega in izpod nivoja. Žaljenja.

ps; Saj vem, da ne bi smela… ampak tisto od zadnjič, z Rožletom… je bilo torej pravilno? Ti torej tu treniraš, da si v realnem svetu R…. ? ;)[/quote]
kateri Rožle??? Kaj je bilo pravilno??? — a ti to iz reale prenašaš na net ☺☺ .. ehjajaja

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Marko, sama ne mislim, da je nesprejemanje žaljive komunikacije dokaz, da smo takoj užaljeni. Razlika je v tem, ali želimo komunicirati z nekom, ki žali ali preprosto prekinemo komunikacijo iz naslova nesprejemanja takšnega odnosa in ne iz užaljenosti.[/quote]
Se strinjam. Nikakor prekinitev komunikacije ni dokaz užaljenosti. Človek lahko pač oceni, da se z nekom ne bo kaj konketnega pomenil in pač obupa nad nekom. Hkrati pa tudi nadaljevanje komunikacije ne pomeni, da nismo ali pa smo užaljeni. Odvisno od posameznika.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ravno to opažam na tem forumu. Ampak… ok… Paco ti si malo prestar za tako prvinsko reakcijo! ;)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aha… torej trening jezikanja. Nesramnega in izpod nivoja. Žaljenja.

ps; Saj vem, da ne bi smela… ampak tisto od zadnjič, z Rožletom… je bilo torej pravilno? Ti torej tu treniraš, da si v realnem svetu R…. ? ;)[/quote]
kateri Rožle??? Kaj je bilo pravilno??? — a ti to iz reale prenašaš na net ☺☺ .. ehjajaja[/quote]

Če rečem po tvoje; ljubček, midva se v reali ne poznava. Pa še slab spomin imaš. Treniraj. 🙂

Sem enakega mnenja… dodajam samo, da moramo znati zaznati, ali tudi mi njim (tistim seveda, ki nam pašejo) “pašemo”.)))

Se pa strinjam tudi z japkico, da način komuniciranja (tudi tukaj na forumu) pove veliko o nas samih.[/quote]

Hja tudi vzroki cvekanja na tem forumi so razlicni. Nekateri se zabavajo, drugi spoznavajo, eni analizirajo, zabijajo cas in nekateri kompenzirajo frustracije.

Sem enakega mnenja… dodajam samo, da moramo znati zaznati, ali tudi mi njim (tistim seveda, ki nam pašejo) “pašemo”.)))

Se pa strinjam tudi z japkico, da način komuniciranja (tudi tukaj na forumu) pove veliko o nas samih.[/quote]

Hja tudi vzroki cvekanja na tem forumi so razlicni. Nekateri se zabavajo, drugi spoznavajo, eni analizirajo, zabijajo cas in nekateri kompenzirajo frustracije.[/quote]

Prav imaš.

Bibitka… midve se pa tako sumljivo strinjava, da bi znalo bit, da se res poznava. Čeprav veva, da se ne. 🙂

Res pove. A se ponavadi ne oziramo na to koliko povemo, ker s svojim komuniciranjem ravno želimo čim več povedati.
Če je nekdo jezen ali žaljiv, ima za to dobre razloge in ne vidi razloga, da bi to skrival.

Nekateri so vedno bolj ali manj pod nekim pritiskom ali stresom. Zato ne rabijo veliko in lahko v vsaki besedi najdejo razlog za (iz)bruhanje.

Se strinjam, edino na forumu to ni izvedljivo, zaradi določenih osebkov, ki te stalno citirajo in najedajo do onemoglosti. V bistvu dva določena osebka : On_ in Marko. Dva največja retarduna na Med Over Netu vseh časov. Drugemu sicer ni para, mu je pa drugi takoj za petami na drugem mestu.[/quote]
Izjavo moškega z enojkami si razlagam malo širše. Nekaterim tudi paše žaliti in obsojati. Zato komunicirajo s tistimi, s katerimi lahko delijo svoje “veselje”.
Torej je na forumu prav tako izvedljivo. Ali pa mogoče ravno na forumu, saj so takšni v reali bolj zadržani.

Seveda lahko. Nekateri ljudje se ne znajo brzdati, prav vsi pa smo bili že kdaj v situaciji, ko so nam “popustili ventili”. Zažigalna vrvica je pri vsakem različna. Nekateri so neskončno potrpežljivi, drugemu pokažeš samo kriv prst ali mu nameniš “napačen” pogeld in je že ogenj v strehi.

Prej ali slej mora taka srborita oseba prit do zaključka, da JE pomembno, kakšen način izbere v določenih situacijah. In prevzet odgovornost za svoj neprimeren način (posledica tega je lahko slabo dojemanje/razumevanje naslovnika ali da sporočevalec enostavno ne doseže želenega, da ne omenjam drugih posledic).

Kot sta japkica in Robi že omenila. Vsakdo je lahko slabe volje, jezen ali kako drugače prizadet, pa vendar to NE pomeni, da ima pravico ven past. Še posebno je to moteče, ko taka oseba zase reče “tak pač sem, je.biga”.

Internetna komunikacija je še večja zagonetka. Brez mimike, ko ne veš, ali se nekdo samo zafrkava ali te namerno pika ali celo odraža lastno psihostanje. Anonimnost (tudi registriran nick je le anonimnež) je dvorezni meč. Ko misliš da si lahko privoščiš “več” pod krinko anonimnosti in češ, saj mi forum nič ne pomeni… očitno ti, če sodeluješ v njem 🙂

Kakorkoli, obstaja funkcija “ignore” v možganih. Kot je Robi že daaavno tega izjavil: Kdo je kriv za bralčevo slabo počutje (jezo…): tisti ki piše ali tisti ki to bere pa ve da ga bodo posti določena uporabnika zjezili (in se ob tem huduje, da drugi niso drugačni)? Odgovori naj si vsak sam 🙂

ker se njihov način komuniciranja preveč razlikuje od njihove osebnosti in misli. Pride do neskladja med tem, kar govorijo in tem, kar mislijo in čutijo. To je pa boleče, zato popustijo in misli in čustva pridejo nenadzorovano na dan. To pomeni vsaj kratkotrajno olajšanje …

Da spremenim nezanimivo temo, v zanimivo.

[youtube]Qy-Y3HJNU_s[/youtube]

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Tema me je spomnila na nek rek “lepa beseda,lepo mesto najde”..

Nikada.

Če imaš posla z kretenovičem in idiotom,mu lepa beseda prav “kontra” vseka:)

Ja saj..Drugi so krivi, če sam uporabljam nekulturen način komuniciranja….

Ne niso drugi krivi za tvoj način komuniciranja.

Sam si si kriv, da te spuščeni na tvoj nivo “skinejo s linije”..)

Na nek način so, če so te provocirali, pa ti najedal tok časa, dokler se ti ni strgal.

Reggie Miller je na NBA tekmi uspel sprovocirat najboljšega košarkaša vseh časov. Dokaz, da se to dogaja tudi najboljšim :

[youtube]T7lEodrgQg8[/youtube]

Moraš pa imeti slabo mnenje o sebi, če se pustiš nekemu virtualnemu osebku sprovocirati.
On se ti smeji, ti se pa razburjaš. 🙂

Moraš pa imeti slabo mnenje o sebi, če se pustiš nekemu virtualnemu osebku sprovocirati.
On se ti smeji, ti se pa razburjaš. :)[/quote]
Kdo je pa reku, da se jst razburjam zraven ? A sediš poleg mene, ko pišem te komentarje ?

http://www4.slikomat.com/13/0421/y3h-dddd.jpg

Še to. Tisti, ki si radi domišljajo, da so nekoga razburili preko spleta in se ob tem še celo zabavajo, prav tako nekaj ne štima v njihovih glavah. Takšni ljudje so ponavadi osamljeni, brez prijateljev / hobijev, z drugo besedo “no liferji”, zato pa tudi najdejo čas za take neumnosti.

On se ti smeji, ti se pa razburjaš. :)[/quote]
Kdo je pa reku, da se jst razburjam zraven ? A sediš poleg mene, ko pišem te komentarje ?

http://www4.slikomat.com/13/0421/y3h-dddd.jpg%5B/quote%5D
Moj komentar ni bil mišljen le za to debato, ampak na splošno. Saj si sam omenil, da se ti strga, če ti kdo preveč najeda.

http://www4.slikomat.com/13/0421/y3h-dddd.jpg%5B/quote%5D
Moj komentar ni bil mišljen le za to debato, ampak na splošno. Saj si sam omenil, da se ti strga, če ti kdo preveč najeda.[/quote]
Saj se mi, priznam, ampak me boš lahko do tega pripravil samo v reali, prek kompa ti bo bolj težko kej ratal.

Poznam pa ljudi, ko jih že ena boga PC igra, v kateri zgubivajo, spravi tok iz tira, da začnejo boksat v monitor, pa lomijo tipkovnice.

Saj se mi, priznam, ampak me boš lahko do tega pripravil samo v reali, prek kompa ti bo bolj težko kej ratal.

Poznam pa ljudi, ko jih že ena boga PC igra, v kateri zgubivajo, spravi tok iz tira, da začnejo boksat v monitor, pa lomijo tipkovnice.[/quote]
Sadni, tudi prek kompa žališ, torej ni res, kar praviš, da mu bo težko ratal.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Popravek :

Predstavljaj si me, kako sem trenutno povsem na koncu z živci.

No zdej se pa zbud in dej prst iz riti. Pa dobro jutro !

[youtube]yRtBgB1nCaU[/youtube]

Lepo Robi, lepo. S tabo še bo neki !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close