Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Na živce mi grejo drugačni

Na živce mi grejo drugačni

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 10.01.2022 ob 10:24

V življenju sta samo dve poti. Prva vodi k Bogu, druga od njega stran.

Ni težko ugotoviti, da ne maram tistih, ki se od Boga oddaljujejo….

Za zgoraj navedene je Pismo Rimljanom 1:18 dovolj nazorno:

Krivda človeštva
18 Božja jeza se namreč razodeva iz nebes nad vsakršno brezbožnostjo in krivičnostjo ljudi, ki s svojo krivičnostjo dušijo resnico. 19 Saj jim je to, kar je mogoče spoznati o Bogu, očitno: sam Bog jim je namreč to razodel. 20 Kajti od stvarjenja sveta naprej je mogoče to, kar je v njem nevidno, z umom zreti po ustvarjenih bitjih: njegovo večno mogočnost in božanskost. Zato so ti ljudje neopravičljivi. 21 Čeprav so namreč Boga spoznali, ga niso kot Boga slavili ali se mu zahvaljevali, marveč so postali v svojih mislih prazni in nespametno srce jim je otemnelo. 22 Domišljali so si, da so modri, pa so ponoreli in 23 veličastvo neminljivega Boga zamenjali z upodobitvami minljivega človeka in ptic, četveronožcev in plazilcev.
24 Zato jih je Bog prepustil poželenjem njihovih src, v nečistost, tako da so sami skrunili svoja telesa. 25 Božjo resnico so zamenjali z lažjo. Častili in oboževali so stvarstvo namesto Stvarnika, ki je slavljen na veke, amen. 26 Zaradi tega jih je Bog prepustil sramotnim strastem. Njihove ženske so namreč zamenjale naravno občevanje s protinaravnim, 27 podobno so tudi moški opustili naravno občevanje z žensko in se v svojem poželenju vneli drug do drugega. Moški so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji zablodi. 28 In ker se jim ni zdelo vredno, da bi živeli skladno s svojim spoznanjem Boga, jih je Bog prepustil njihovemu umu, ki ni prestal preizkušnje, tako da počenjajo, kar se ne spodobi. 29 Polni so vsakršne krivičnosti, zlobnosti, lakomnosti, hudobije. Zvrhani so nevoščljivosti, ubijanja, prepirljivosti, zvijačnosti, zlohotnosti. Hujskači so, 30 obrekljivci, Bogu sovražni, objestneži, domišljavci, bahači, iznajdljivi v hudobiji, neposlušni staršem, 31 brez pameti, brez zvestobe, brez srca, brez usmiljenja. 32 Čeprav poznajo Božji zakon, po katerem so tisti, ki delajo takšne stvari, vredni smrti, jih ne samo počenjajo, temveč tistim, ki jih delajo, celo pritrjujejo.

Hmmm… zaradi takih, ki se od Boga oddaljujejo, bi moral vendar imeti Bog raje tiste na poti k njemu.  Če ne drugega – se enaka količina ljubezni razdeli med manj ljudi – torej je je vsak deležen več. Ti, ki jih ne maraš, so ti po tej logiki v korist.

Zakaj jih torej ne maraš?

Replika54g1, 10.01.2022 ob 09:53

Težava nastane, ko neželjeno obnašanje posplošiš na celo skupino.  Ali celo na raso, ali narod, spol, karkoli.

Bravo REPLIKA. Spet si na kratko povzela bistvo.

Dobro homoseksualci so nenaravni. Toda od kdaj pa ste vi heteroseksualci naravni? Dobro reprodukcija, razmnoževanje je naravno. A neka druga seksualna skupina se razmnožuje bolje od vas.

Zgolj to, da imate to naravno zmožnost še ni potrdilo, da ste naravni. Celo v znanosti se najdejo dokazi, da niste naravni.

izkušnje, 10.01.2022 ob 08:42

Po mojih izkušnjah so ljudje, ki jim gre vse na živce, vsi so jim glupi, vsi bi morali živeti kot oni…..globoko nesrečni in še najbolj od vsega ne marajo sami sebe. Neka kvazi samovšečnost kako so popolni na ven….znotraj pa nič. Še najbolj jim gre na živce da si ljudje drznejo živeti po svojih željah. Mogoče zato ker se sami ne upajo. Če bi se toliko sami s sabo ukvarjali kot se z neznanci, bi mogoče bili manj zateženi in težki ljudje. Ljudje ki ŽIVIJO, nimajo časa secirati življenja drugih. To delajo samo ljudje ki životarijo. Meni se smilite.

Podpis!

Jahman, 10.01.2022 ob 17:19

Ni treba jih sovražit, da vidiš, da so na slabšem kot ti zaradi lastnih genetskih prikrajšanj. Lahko jih sam pomiluješ. Glede homoseksualnosti pa: Sovraži greh, ne grešnika!

“Jahman”,

Aha torej si tudi nek zadrt vernik ki ima homoseksualnost za greh? No s takimi ljudmi se ne da imeti resne debate.

Poglej tudi zoofilija torej fukanje ovc in koz, pa pedofilija in incest niso naravne spolne dejavnosti pa je heteroseksualnost glavni razlog zakaj so se razvile. Sam tok.

rok-1, 10.01.2022 ob 17:37

Hmmm… zaradi takih, ki se od Boga oddaljujejo, bi moral vendar imeti Bog raje tiste na poti k njemu.  Če ne drugega – se enaka količina ljubezni razdeli med manj ljudi – torej je je vsak deležen več. Ti, ki jih ne maraš, so ti po tej logiki v korist.

Zakaj jih torej ne maraš?

Rimljani so živeli hedonistično in je to blazno motilo privržence krščanstva, ki je bil v tistem času v vzponu in s strani Rimljanov preganjano, rimska država je bila v propadanju. Kakorkoli, to je bil zapis v skladu s tem dogajanjem.

Prejšnji odgovor na veselega očeta.

Točno to, sem jaz.

Pravzaprav, 10.01.2022 ob 18:56

Prejšnji odgovor na veselega očeta.

To vem in razumem. Res me pa zanima odgovor Veselega o.

Mene tudi motijo ljudje, ki ne znajo vejic postavljati.

Če te že motijo nerazgledani ljudje? Tudi ti verjetno nisi ravno nek presežek inteligence.

Tudi mene vedno bolj moti vse več  opisanega.

Nič me ne motijo priseljenci, če se asimilirajo. Če pa hočejo furat svoje, pa naj gredo, od koder so prišli. Kaj tu ni jasno? Tudi sama ne bom hodila v njihove kraje in pričakovala, da se bo večina prilagajala meni, še manj, da jim bom vsiljeval svojo kulturo.

Ne motijo me homiči, a naj svojih pogledov na bolj ali manj prikrit način ne vsiljujejo drugim, sploh pa ne otrokom. Naj za svojimi vrati počnejo karkoli.

Vsak ima pravico tudi do nerazgledanosti in neumnosti, a vendar mora obstajati meja, nad katero se tega ne da več tolerirati. Zgolj primer: Nekdo vloži pritožbo za precej jasno zadevo, ki je tudi razvidno napisana v splošnih pogojih. Argumentirano pojasnilo mu poda že uslužbenec. Kljub temu vloži reklamacijo, prejme odgovor, se pritoži ponovno, nato še na drug organ… Tudi odvetnik, na katerega se obrne, mu takoj pove, da nima možnosti, on pa še vedno goni svoje.

Kar podobno, 10.01.2022 ob 20:08

Tudi mene vedno bolj moti vse več  opisanega.

Nič me ne motijo priseljenci, če se asimilirajo. Če pa hočejo furat svoje, pa naj gredo, od koder so prišli. Kaj tu ni jasno? Tudi sama ne bom hodila v njihove kraje in pričakovala, da se bo večina prilagajala meni, še manj, da jim bom vsiljeval svojo kulturo.

Ne motijo me homiči, a naj svojih pogledov na bolj ali manj prikrit način ne vsiljujejo drugim, sploh pa ne otrokom. Naj za svojimi vrati počnejo karkoli.

Vsak ima pravico tudi do nerazgledanosti in neumnosti, a vendar mora obstajati meja, nad katero se tega ne da več tolerirati. Zgolj primer: Nekdo vloži pritožbo za precej jasno zadevo, ki je tudi razvidno napisana v splošnih pogojih. Argumentirano pojasnilo mu poda že uslužbenec. Kljub temu vloži reklamacijo, prejme odgovor, se pritoži ponovno, nato še na drug organ… Tudi odvetnik, na katerega se obrne, mu takoj pove, da nima možnosti, on pa še vedno goni svoje.

Tudi SAMA ne bom hodila v njihove kraje in jim VSILJEVAL svojo kulturo. A Okornove filme?

Prvo se odloči kaj si, ti zmeda. Jasno, da če pišeš pod 100 vzdevki in enkrat kot ženska in drugič kot tip na koncu več ne veš kaj si. ?

Recimo da si sam tak, pa se niti ne  zavedaš in v večini potem motiš ti vse po vrsti. Potem pa to znašaš nezavedno na ostale, ki se te niti približno ne tikajo. Motiš pa vse ostale, ki so ti blizu, kar so ti že povedali. Ne ne, ti si po jusu verjetno. :)))

Če povem po pravic, prvo sem mislila, da sebe berem. Imam identično mišljenje. Nimam dodatnega komentarja, razen to, da se ne zmen za to kaj bluzijo vsi ki ne znajo pometat pred svojimi pragovi. Na forumih se itak vsi delajo fine, so fini vsaj nekje. Men so všeč odkriti ljudje, in ti ne delaš prav nobenih napak, prav je da izraziš svoje mnenje in ne zatiraš svojih občutkov. Premal nas je takih na svetu, zato pa gre vse v k… počas.

Takole jaz vidim zadevo; kolikor časa bo v državi vse gnilo si bomo šli na žice in to vedno bolj. KO bojo boljši časi nikogar od teh ljudi še opazil ne boš.

Ne sekiraj se, 11.01.2022 ob 00:25

Takole jaz vidim zadevo; kolikor časa bo v državi vse gnilo si bomo šli na žice in to vedno bolj. KO bojo boljši časi nikogar od teh ljudi še opazil ne boš.

Ja, tole je zelo verjetno res.

Torej ti lahko razkazuješ in vsiljuješ (po tvoji teoriji) kao normalno partnersko življenje s svojim izbrancem, ostali morajo pa svoje življenje skrivati ker se tebi ne zdi normalno? Po tv lahko kažejo tebi podobne in to ni vsiljevanje, če pa niso tebi podobni pa vsiljujejo svoje in uničujejo tvoje otroke? In ljudje ki se sem priselijo morajo pozabiti kdo in iz kje so in postati čistokrvni slovenci? Veš tudi slovenci ki smo živeli v tujini in tisti ki še živijo smo ohranjali svoje slovenske navade. Itak da se prilagodiš okolju. Ampak še vedno imaš pa pravico (tudi po zakonu btw) ohranjati svojo identiteto, vero ipd.. Ker bodimo realni, tebe ne moti da doma živijo po svoje a ne, moti pa te da moraš gledati recimo zakrito žensko. Ne vem sicer zakaj te moti ker odkritost pač ni sloveska kultura (nune, starejše ženske z rutami, recimo moja mami ne bi šla nikoli v cerkev odkrita….) in smo svobodna država kjer lahko ljudje svojo versko pripadnost in način oblačenja sami izbiramo. Se ne rabimo po tvojem oblačit in obnašat. Če so ljudje kar pač so še ne pomeni da to vsiljujejo ljudem, zato ker živijo kot živijo. Moti te ker so iz držav kjer ne morejo svobodno odločati o sebi, bi pa rada da je slovenija država kjer ne morejo sami odločati o sebi in ti odločaš o njih. Oni pa samo živijo. Tako kot ti. Tvoj problem je samo ker bi rada živela v nekem balončku kjer bi bili vsi kot ti. No oprosti….ampak kaj za boga tako popolnega je na tebi da bi rabili biti vsi kot ti?

ti699

“Torej ti lahko razkazuješ in vsiljuješ (po tvoji teoriji) kao normalno partnersko življenje s svojim izbrancem, ostali morajo pa svoje življenje skrivati ker se tebi ne zdi normalno? Po tv lahko kažejo tebi podobne in to ni vsiljevanje, če pa niso tebi podobni pa vsiljujejo svoje in uničujejo tvoje otroke?”

……………………………………………………..

Z zgoraj citiranim delom se popolnoma strinjam.

Ko gledam TV, filme nočem gledati ne LGBT+++ propagande in ne HETEROSEKSUALNE propagande(naprimer usrana “Sedma nebesa”) kakšna je primerna družina.

Hočem pa gledati LGBT in HETERO ljudi! LJUDI!!!

Nerazumem zakaj nekoga moti, da so v filmih ljudje, ki niso heteroseksualno usmerjeni. No razumem, da nekoga motijo če so stereotipni in klišejski, ali pa v primeru, ko se ti jih meče v obraz in so tam z namenom širjenja neke ideologije ali propagande. Ne razumem, pa da nekoga že na splošno motijo taki liki!

TAK ČLOVEK IMA PROBLEME! In noče videti realnosti živlenja in tega sveta. AMPAK HOČE LAŽ, KI JE NJEMU VŠEČ. Iz laži pa ne pride nič dobrega. Posledice so hujše, kot bi si mislili.

Ker saj jaz ne gledam filmov zato, da bi videl svet, ki ga poznam in mi je blizu, ampak zato, da bi vedno videl nekaj novega.

Ne vem od kje se ti je nabral tak gnev do vsega kar leze in gre. Si to od nekdaj nosil v sebi? Te starši niso imeli dovolj radi? Kaj se je zgodilo, da si tako nestrpno in sovražno nastrojen?

Ja, transpolniki so ena ogabna reč. Fuj! Al si XX ali XY, ni druge izbire!

Joj, izobrazi se raje, zanikovalec bioloških dejstev! Wikipedio odpri, hop!

ni samo XX pa XY, ampak imaš tudi XXY, XYY, XXYY, pa verjetno še kakšno kombinacijo kromosomov. Pa imaš tudi ljudi XX (ženski par kromosomov), ki imajo od rojstva moške spolne organe. Res to ni izbira, ampak so to so vse naravne kombinacije, vse od rojstva, nič kasneje izmišljeno, popolnoma enako kot XX ali XY.

In veš, kaj delajo s temi ljudmi zdravniki že stoletja, tudi dojenčkom? Operirajo jih in na spolovila in jih poskušajo nardit v obliko v binarno, zato ker taki kot ti ne veste, da obstaja še kaj drgega vmes oz. poleg XX in XY.

Ko so jih stoletja operirali na silo ob rojstvu in njih delali defacto transiče, da so jih počili v eno od dveh kategorij, je bilo za vas vse ok. Zdaj, ko se pa odločajo sami, pri višji starosti, jih je pa treba sovražit naenkrat.

V življenju sta samo dve poti. Prva vodi k Bogu, druga od njega stran.

Ma kristjani kvasite razno razne stvari. Enkrat, da je Bog vsepovsod. Potem itak ne moreš od njega stran, kamorkoli stopiš, te čaka, tdi če hočeš stran od njega, ne moreš.

Drugič pravite, da je Bog izven prostora in časa. Potem k njemu itak ne moremo, ker mi smo pa znotraj prostora in časa, kako se mu naj potem približam, če se mi skriva v nekih x dimenzijah, ki so mi nedosegljive?

Tretjič pravite, da Bog ljubi vse, prikaže se vsem in hoče vsem dobro.

Četrtič pravite, da on pa ne pride k nam, moramo mi k njemu. Itd.

Ma pojdi ti lepo nekam v 3 pm, saj skupaj s tvojim bogom in župniki ne veste, kaj hočete, samo vrtite se v krogih in zapravljate čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close