Na živce mi gre, da so trgovine ob nedeljah zaprte!!
Ko bo vse ostalo odprto med vikendi, bodo tudi trgovine. Eni ste popolno razvajeni in egoisti. Ces, ce jaz delam cele dneve, tudi drugi delajo ne samo vi, zelim in zahtevam, da je trgovina v nedeljo odprta, malo morgen, smo imeli referendum in povedali svoje, koliko procentov je ze bilo za zaprtje, ste pozabili?
Prav smilijo se mi tisti, ki proste dni zapravljajo za letanje po štacunah. Slovenija ima veliko lepih točk, tudi bolj neobljudenih, od morja, gora, gričev, ravnice, na katerih tudi v nedeljo ni nobene gužve. Tudi malo čez mejo, v vse smeri, se najde veliko zanimivosti. Kakšen dan pa enostavno paše tudi poležavanje doma. Da bi dragoceni prosti čas zapravljala v gužvi in hrupu trgovskih centrov ni govora. Tudi svojemu otroku sem raje privoščila lepša doživetja kot pokrivanje nakupovalnega vozička med policami.
Dnevno oddelam v povprečju 9 ur, v turnusih, tudi sobote, občasno nedelje, delavnik se mi je včasih zavlekel tudi pozno v večer, če je bila taka situacija. Sploh v začetku sem imela tudi kakšen teren in službene poti v tujino. Tudi ko je bil otrok še majhen, mi je vedno uspelo vse nakupiti čez teden, najraje do četrtka. Nakupoval je tudi mož, tam nekje od 15. leta tudi otrok, le da je šel peš v najbližjo trgovino. V zadnjih treh letih nakupujem tudi prek spleta.
Avtorica potrebuje drugačno organizacijo v družini, pa ji bo hitro ostalo dovolj časa za nakupe. Seveda ne ob nedeljah.
Veliko je odvisno tudi iz katerega kraja je. Če je možnost naročanja hrane po spletu in dostave.
Za nakup oblačil pa vzemi dan dopusta, otrokom napiši opravičilo v šoli in si vzemite dan za šoping. Saj gre samo za 2 dneva: en jeseni in drugi spomladi. Pa še dobro se boste meli, ker je to dan za vas;)
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 08:58
Tudi jaz sovražim zaprtje trgovin ob nedeljah. Ob nedeljah je sedaj za vse prisilni izlet. In potem na vseh izletniških točkah katastrofalna gužva. Odvratno, ker ne maram gužve. Nekoč sem hodila na izlete ob sobotah, ob nedeljah pa v šoping.
Iskreno upam, da se nekoč to spremeni in bodo trgovine zopet odprte ob nedeljah.
Ta je pa dobra. Gužva v zaprtih, hrupnih šoping centrih te ne moti, gužva na turističnih točkah pa te. Kot je napisala že ena zgoraj, je Slovenija še kaj drugega kot Bled in Portorož, tako da vsak lahko najde kakšen kotiček.
trgovka, 17.10.2021 ob 09:59
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 09:49
Desperadodajka, 17.10.2021 ob 09:10
Zamenjajte službe in se zaposlite v štacuni. Boste združile prijetno s koristnim.
Tudi zaposleni v štacuni imajo proste dneve. Kot ljudje, zaposleni drugod (zdravsvo, policija, turizem, gostinstvo….). Si pa mislim, da marsikakšen študent pogreša nedeljske urice v rgovini, ko so lahko dobro zaslužili. Da, študenti. Ker redno zaposlenih ob nedeljah v rgovinah skoraj nisi videl. So bili vsi doma na, seveda, zasluženem prostem dnevu. In, kaj pa veš, morda bom kdaj res delala v trgovini. Povsem v redu delo. Malo plačano sicer. In ni lepo, da so obdržali slabe plače v zameno za vsesplošno nedeljsko zaprtje. Ogabno in kriminalno. In še, ali je že kdo odgovoril na vprašanje, zakaj so trgovine odprte čez dan? Kdo v naši fulll zaposleni Sloveniji ima čas hoditi čez dan v trgovino? Jaz ne. Trgovine bi lahko bile odprte zjutraj, zvečer in oba dneva v vikendu. Edino smiselno bi bilo tako. Ampak Slovenceljni in smisel… to pač ne gre skupaj.
Kaj lažeš, študentje v nedeljo, pa kaj še. Mogoče v kakem butiku ali pa mini trgovinici.
Nam prav paše, da smo v nedeljo doma, vsem, če pa ne utegnete šopingiarati med tednom, pa ste izredno slabo organizirani in vas tudi nedeljsko šopigiranje ne reši pred nervozo.
Zaposleni v trgovinah delate, kakor VAM paše? Zanimivo. Jaz delam, kar je treba. Je pa res, da cerkev ne stoji za mano.
Ojej ojej, 17.10.2021 ob 10:45
Ta je pa dobra. Gužva v zaprtih, hrupnih šoping centrih te ne moti, gužva na turističnih točkah pa te. Kot je napisala že ena zgoraj, je Slovenija še kaj drugega kot Bled in Portorož, tako da vsak lahko najde kakšen kotiček.
Če so trgovine odprte oba dneva v vikendu, ni pretirane gužve ne ob sobotah ne ob nedeljah. Oba dneva je situacija obvladljiva in normalna. Sedaj pa ob sobotah situacija ni normalna v trgovinah, ob nedeljah pa ne na izletniških točkah. In se strinjam s tabo, Portorož in Bled nista edina izletniška kraja v Sloveniji. In odkar so trgovine ob nedeljah zaprte, je v Sloveniji ob nedeljah na VSEH lepih kotičkih noro nagužvano. Čudno, da tega ne veš.
Vsi so popljuvali avtorico, jaz pa je ne bom.
Sama odhajam na delo ob 5 prihajam ob 16+2x tedensko delam dlje (do službe imam 100km, zdravstvu, tolčemo nadure zaradi karanteno, bolniških, dežurstev,…).
Med tednom kupim kruh, mogoče kakšno meso in sem v trgovini oz v vaški mesnici 5minut. Ostalo hitim domov na vrt, njivo, živali, gospodinjstvo.
Nakupujem v soboto,petek zjutraj za cel teden. To ni problem. Pralni stroji, feni niso problem imam net. Ampak vsi družinski člani imamo smotana potrebe pri oblačilih in obutvi, to pa je problem na kubik. In to mi manjka. Res bi mi bilo super, če bi npr. vsaj eno nedeljo mesečno lahko obredla trgovine z oblačili, obutvijo. Pa eno varianto za železnino,les, orodje, ala Bauhaus, Merkur.
Saj mi uspe med tednom, ampak hitim ko na spidu, zato v nedeljo med 9-11 bi mi bilo idealno. Zato avtorico kr razumem.
Ja pa stanje, ker sem v študentskih časih delala v šoping centru mes vikendi in z zavistjo gledala druge kako sproščeno hodijo na izlete, se družijo jaz pa kot piščanec pod neonkami. Privoščim trgovcem, da si vsaj en dan oddahnejo do tečnoba, hitenja in ga preživijo z družino.
V bistvu razumem obe strani. In živina lahko z obema rešitvama, ampak v idelai če gledam le svoje potrebe in se mi fučka za druge, pa bi imela v nedeljo odprto. Hvala bogu, da sem tudi sočlovek in razumem, da kar je najboljše za mene ni tudi za druge. V družbi pač moramo najti nek kompromis in se prilagajati. Pač vzameš kak dan za nakupe, saj večino lahko kupiš na zalogo (zobno pasto, milo, toaletni papir, začimbe, olje,,..). Ne rabiš lih laufat vsak dan po eno stvar.
Za testiranje udobnosti sedežne pa vzame kr dopust (tak mi ga vsako leto ostane kakšnih 20 dni, ki ga pol po pritiskih delodajalca divje koristim do naslednjega junija).
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 11:00
Če so trgovine odprte oba dneva v vikendu, ni pretirane gužve ne ob sobotah ne ob nedeljah. Oba dneva je situacija obvladljiva in normalna. Sedaj pa ob sobotah situacija ni normalna v trgovinah, ob nedeljah pa ne na izletniških točkah. In se strinjam s tabo, Portorož in Bled nista edina izletniška kraja v Sloveniji. In odkar so trgovine ob nedeljah zaprte, je v Sloveniji ob nedeljah na VSEH lepih kotičkih noro nagužvano. Čudno, da tega ne veš.
Jaz grem pa ob nedeljah z otrokoma s kotalkami na parkirišče večjega trgovskega centra in se imamo super. Nobene večje gužve:-) Čudno, da tega ne veš.
Ne maram butlov, 17.10.2021 ob 11:54
Jaz grem pa ob nedeljah z otrokoma s kotalkami na parkirišče večjega trgovskega centra in se imamo super. Nobene večje gužve:-) Čudno, da tega ne veš.
Vidiš, ti lahko narediš, kar želiš (greš z otrokoma s koalkami na parkirišče), jaz pa ne morem (grem v trgovino v nedeljo nameso sobote). Eni ste res ogabni s tem svojim egoizmom in nerazumevanjem širše situacije.
Pa saj bodo prišli boljši časi in bodo trgovine spet odprte ob nedeljah. Pa še marsikaj drugega bo lepše in boljše kot je danes.
3 ali 4 tedne nazaj pot iz Sorce na Ratitovec čista milina, srečaš tri ljudi celo pot. Izliv Soče (res čez mejo) – na parkingu vedno res nekaj avtov, a se potem ljudje kar izgubijo in lahko vsaj uro hodiš, ne da bi koga srečal. Se zapelješ do Hrastovelj ali druge vasi kje v Slo Istri, greš hodit v neko smer, opazovat barvito jesen, ne vidiš človeka. Podobno kakšen dolenjski grič. Tudi v zanimivi Dolžanovi soteski ni neke gužve. Sprehod ob Perniškem jezeru – srečaš v eni uri tri ljudi, malo več v zadnjem času ob Trojiškem jezeru. Goričko je za večino malo oddaljeno, a se splača, tam najdeš samotne poti in gričke z lepim razgledom. Če si iz Lj, imaš manj obljudeno točko Žabo in Ključ (upam, da zdaj ne bo navala). Brda so zdaj res malo bolj in, a množičnega turizma vseeno še ni, sploh zgodaj zjutraj. Sprehod ali z biciklom med vasicami ali med vinogradi je jeseni top. Cerkev svetega Volbenka v Poljanski dolini in sprehod po obronkih, Javorščica nad Moravčami, Prem in druge vasi v Brkinih… pa sem naštela le nekaj lažje dostopnih točk, kjer zagotovo ni gužve.
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 11:57
Vidiš, ti lahko narediš, kar želiš (greš z otrokoma s koalkami na parkirišče), jaz pa ne morem (grem v trgovino v nedeljo nameso sobote). Eni ste res ogabni s tem svojim egoizmom in nerazumevanjem širše situacije.
Pa saj bodo prišli boljši časi in bodo trgovine spet odprte ob nedeljah. Pa še marsikaj drugega bo lepše in boljše kot je danes.
Eni ste pa res ogabni. Zaradi takih se mlade mamice, zaposlene v trgovini, ne morejo ukvarjat ob nedeljah s svojimi otroki.
Ne maram butlov, 17.10.2021 ob 12:01
Eni ste pa res ogabni. Zaradi takih se mlade mamice, zaposlene v trgovini, ne morejo ukvarjat ob nedeljah s svojimi otroki.
A pa ravno ob nedeljah se morajo ukvarjati z otroki? Ko spučejo hišo ali stanovanje, skuhajo in pospravijo, potem se pa še morajo igrati z otroki… A med tednom, ko imajo dan prost, se pa ne bi mogle? Kot mlade mamice in očki v drugih dejavnostih.
Kot pravim, saj bo bolje. Enkrat. Bomo že poskrbeli, da bo.
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 12:07
A pa ravno ob nedeljah se morajo ukvarjati z otroki? Ko spučejo hišo ali stanovanje, skuhajo in pospravijo, potem se pa še morajo igrati z otroki… A med tednom, ko imajo dan prost, se pa ne bi mogle? Kot mlade mamice in očki v drugih dejavnostih.
Kot pravim, saj bo bolje. Enkrat. Bomo že poskrbeli, da bo.
Med tednom, ko so otroci v šoli, se naj igrajo z njimi tisti, ki “delajo” v javni upravi.
Ne maram butlov, 17.10.2021 ob 12:10
Med tednom, ko so otroci v šoli, se naj igrajo z njimi tisti, ki “delajo” v javni upravi.
Otroci so v šoli od 8. do 13. ure. V ostalem času se naj bi kdo z njimi ukvarjal, kajne? Aja ne, ker si star klerofašistični dec, ki vlači otroke na plan samo zato, da bi zaščitil interese Cerkve.
Saj bo boljše! Bomo poskrbeli za to!
ne hodim k maši, 17.10.2021 ob 12:17
To ne, ampak jaz hočem vsak dan sveže.
Niti ne. Jaz želim ob sobotoh čas preživljati z družino in iti na izlet, ker je manj gužve, ob nedeljah pa v trgovino, ker je manj guvre. Sedaj je gužva ob sobotah v trgovini, ob nedeljah pa po izletniških koičkih.
Seveda takih pamenih argumenov slovensko klerofašistično butlovje (leti na unega, ki ne mara sam sebe, ker pač ne mara butlov) ne bi slišalo. Ampak saj bo boljše. Spet!
Če so trgovine odprte sedem dni v tednu, se ne proda ni nič več kot v šestih, samo trgovec ima večje stroške, ker mora plačati dodatne delovne ure, dodatni stroški s porabljeno električno energijo, čiščenjem prostorov … Za trgovca je najbolj stroškovno optimalno, če so trgovine odprte manj časa in da je takrat večja gužva. Zato nebi bilo odveč razmišljati, da bi bile trgovine zaprte tudi vse sobote, sploh zdaj, ko se elektrika tako draži.
Oprosti med tednom so otroci v vrtcu in šoli. Ok iz vrtca ni panike loh manjka. Sem delala v turizmu in sem delala po večini vse vikende nikoli cel dan ampak običajno od 11 ure po 6 tudi 7 včasih padlo 8 ur. In od vikendov nisem imela nič res nič ker sem se vozila še eno uro tja eno nazaj.
Tko da ne bluzit da so med tednom en dan frej ja si ampak ni isto partner v službi domov pride 16.40 otroci v šoli dejavnosti popldan ….. Res dopldan lahko nakupiš pospraviš in to je to podne od tistega skupnega časa pa ni bolj nič. Rojstni dnevi ker smo 3 od 4 sester delale vikende smo kakšno praznovanje prestavili tudi za 3 tedne enkrat smo moj rd praznovali celo 5 tednov kasneje (imeli piknik)….
Takojčica, 16.10.2021 ob 15:58
Sovražim to! Res! Evo, zdaj sem prišla iz službe. Skuhala bom kosilo, malo gremo ven in ura bo 20h, ko so trgovine že zaprte.
med tednom delam ob 9h do 18h. Pred službo grem v trgovino, zvečer po novem k š*****ju po kruh. Za kaj drugega od nakup nimam časa.
Nujno bi rabila kaj za oblečt, pa otroci isto, pa kavč se je nekaj strgal, pa nov fen bi rabila, pa kaj vem kaj še vse. Včasih sem večje stvari kupovala ob nedeljah. Zdaj jih pač ne. Nekaj sem naročila v tujini in zdaj imam tri artikle za vrnit in nimam cajta na pošto, da bi oddala paket. Pa še tujcu pošiljam denar, namesto slovencu. Fuj!
Res si želim, da bi bile trgovine odprte tudi ob nedeljah ali pa naj uzakonijo delovnik 7h-15h za vse ostale razen trgovce!!!! Pa
Odpoved daj in pojdi telat v trgovino dr hal pr kleta.
Forum je zaprt za komentiranje.