Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Na večerjo sem povabila prijatelje. Prosim za kakšno idejo…

Na večerjo sem povabila prijatelje. Prosim za kakšno idejo…

… kaj naj jim ponudim.

kruh in vodo.. boš videla, kako dolgo se bodo spominjali tega… sigurno dlje kot če bi jih pripravila kaj dobrega 😉

Tacose.

Vegetarijanci/mesojedci?
Mlajši/starejši?
Konzervativni/moderni?

Kako imam rada natančne ljudi …

Mlajši moderno – konzervativni mesojedci.

Tacosi pa niso slaba ideja. Ali pa tortilje.

Sem že lačna.
LP

Tacosi so dobra ideja – kupiš jih narejene v trgovini, potem pa zraven narediš omako iz mesa (čebula, meso, paprika), pa narežeš veliko zelenjave – baby paradižnik, papriko,koruzo, zeleno solato, rdeč fižol, kislo smetano, kakšno čili zadevo in je.

Lahko narediš kakšno osvežilno testeninsko solato – testenine, koruzo, sir, salama, polivko pa nareiš iz tune, jogurta, majoneze in začimb.

Če imaš možnost, naredi kaj na žaru. To vedno pali.

Lahko spečeš pizzo – narediš testo in jo različno obložiš (četrt tune, četrt kraške, četrt klasične in četrt vegi z veliko zelenjave), zraven ponudiš solato.

Grška solata tudi fino prija v tej vročini.

U, Liam, hvala za super ideje. A imaš mogoče kak recept za filat tortilje? Enkrat sem jedla filane s tuno in fižolom in so bile super.

LP

Lahko pa probaš kakšno klasiko:

– mlad pečen krompir, pečeni sv. kotleti (začinjeni z rožmarionom), velika skleda solate, lahko še paradižnikova solata in za sladico palačinke

– piščančja bedra, krompir in zelenjava pečeno v pečici, paradižnikova solata z mozzarello in baziliko

– popečeni puranji zrezki na olivnem olju, rižota z radičem (recept na kul slo) in solata

Za sladico bi jaz ponudila fino ohlajeno lubenico.

Jaz naredim samo eno mesno omako, zraven ponudim veliko zelenjave, da si vsak naredi po svoji želji in okusu.

Omako naredim iz čebule, ki jo prepražim, svinsko meso (narezano na zelo majhne koščke) in na malo narezana paprika – vedno kupim zeleno, rumeno in rdečo, da je zelo pisano. Omako začinim po okusu.

Lp.

piščančji žur, recept na kulinarika.net
boš videla, da bo žur. zraven obvezno belo vino

---------- le vent nous portera...

Jaz naredim ponavadi mehiško “kuhinjo”.
Kupim in segrejem toritlje in pripravim 2 vrsti mesa ..ponudim zdraven v posodicah zelenjavo (paprika, zelena solata, koruza..), nariban sir, gobe z žara..vse v majhnih koščkih, da si lahko zavijejo po željah..

Za predjed lahko daš koruzen čips v pečico in gor nariban sir za par minut…

Naredis lahko tudi sama omake za pomakat…jaz strem česen v kislo smetano, ali samo dodam rdečo papriko v smetano..

Mi pa ravno pripravljamo balkonsko roštiljado ;))))) Piščanec, mlad krompir in razna zelenjava, njami :)))))))))))) Grem dol z neta, lačna usta prihajajo :))))))))))))

Jaz pa za družbo navadno pripravim kitajca. Riž skuham vnaprej, piščančje meso tudi čaka v marinadi iz sojine omake, zelenjava je narezana predhodno ( paprika, por, korenček, bučke – vse na palčke )

Tačas, ko pa jed dokončam jih zamotim z kakšnim namazom, ki ga pripravim dan prej – v sili pa tudi kupim.

Če je kaj posebnega pa naredim še svinjino v sladko – kisli omaki. Omako na žalost kar kupim, tempuro naredim sama, samo takrat pa prosim za pomoč še koga da grelažje, hitreje in je vse hkrati gotovo in postreženo.

Dobra ideja je tudi porov zavitek z mletim mesom – kot predjed – samo pazi je tako dobro da lahko ostale dobrote izgubijo svoj pomen in vložen trud.

Lepo se imejte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kaj si jim torej ponudila in kako je uspela večerja?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close