Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na takih mladih svet NE MORE stati!

Na takih mladih svet NE MORE stati!

Star dec? A se ni tale tukaj hvalil, kako si je že pred desetletji zdrav zrihtal invalidsko penzijo? In na hrvaške prostitutke je menda hodil? Je to ta isti?

Odgovor na objavo uporabnika
Ptica973, 24.06.2025 ob 16:56

Star dec? A se ni tale tukaj hvalil, kako si je že pred desetletji zdrav zrihtal invalidsko penzijo? In na hrvaške prostitutke je menda hodil? Je to ta isti?

Je.

Vi boste delali (večina) še 25 let, preživeli eno konvencionalno ali mogoče atomsko vojno, jaz pa že 25 let uživam, vi pa mi s plačevanjem prispevkov plačujete uživanje.

Vi pa že čez 15 let penzij zagotovo ne boste imeli. Torej delate džabe (zastonj)…

Koje budale ste… Neverjetno…

Aha zato te je strah za tvoj svet. Če bodo tudi tamladi enaki jebivetri , kot si ti in tebi podobni, kdo bo delal za vaše penzije? Res je, premočna konkurenca takih bo zrušila svet parazitov.

Star dec, 24.06.2025 ob 17:43

Je.

Vi boste delali (večina) še 25 let, preživeli eno konvencionalno ali mogoče atomsko vojno, jaz pa že 25 let uživam, vi pa mi s plačevanjem prispevkov plačujete uživanje.

Vi pa že čez 15 let penzij zagotovo ne boste imeli. Torej delate džabe (zastonj)…

Koje budale ste… Neverjetno…

Morš bit pa težki nesposobnež, če ti je invalidska uživanje.

Cist tko, btw, sem cez 50 in tudi moja generacija se tega ni ucila v soli, ampak so nas ucili starsi in okolica.

Ce je kdo tu zatajil, ni solski sistem, ampak starsi in druzba.

In se, kdo lahko danes sam gradi hiso? Se to sploh se sme?

Star dec

in naše smrdulej od učiteljiv ,vzgojiteljic, profesoric imajo priročen izgovor.  to morajo starši naučit.    po toliko letih šole otroci ne znajo nič od nič.

kerje šolstvo produkt rotšilda, ki je povedal da šola izdeluej delavce in ne mislece

in naše prve feminsitke o bile učiteljice kot moja mati največja kurbetina prasica zanikrna, komaj čakam da zgnije z rakom svinja komunajzarska. ničvredna ločena prasica.  je toliko ljudi že zajebala, da že 15 let ne upa iz bajte brez avta. prokelta svinja.  ker se boji tako kto kosova smrdulaj prasica, da jo bo kdo počedu. ker tak ve da jo bo. preveč življenej je uničila kurba kosova. leva fašistka.  prasica smrdljiva.  preveč ljudi je uničila z sovjm cinanjem kučanu in levim fašistom.   in moja stara je ista prasica.  uničila toliko sodelavk, uničila toliko družin prokelta kurba rdečelasa prasica.  naj zgniej z rako msvinaj nemarna.   jaz povem resnico.  tako kot je. to moja mati ni.  to je kurba kounajzarska,. prasica stara se ni šla cepit, ne ker je bil genocid, ampak ker se je bala da jo hoče janša ubit. haahahahaha  prokleta kučanova psica.

Tastar dec, zgleda si opisal sebe pri svojih 70tih al koliko jih imaš. Pa cel kup tvojih vrstnikov spada v enako kategorijo. Večno nesposobni, zajedalci sistema.

Takih, kot sta Star dec in 3469, nihče ne more naučiti ničesar; ne starši, ne učitelji, nihče. Kar je zabito, je pač zabito. Tukaj ni pomoči. Imajo pa taki voli srečo (in mi nesrečo), da živijo v preveč mehki družbi, ki jih prenaša. Nekje drugje bi jih že nasilno mobilizirali in poslali na fronto, da se jih čim prej znebijo.

mladi so ti verjetno naštimali računalnik ali telefon, da si lahko to jamranje sploh naklofal na internet, sam si ga gotovo nisi, v živo te pa očitno nihče ne posluša.

Večino alinej se danes lahko v par urah preko interneta naučiš veliko bolje, kot ste znali mojstri 50 let nazaj, če rabiš in če te zanima..

Zna pa:
– poslušati brez vprašanj
– 8 ur pokorno in mirno sedeti
– na pamet zrecitirati Kosovelov Kons. 5
– določiti asimptoti hiperbole, izračunati sinus in kosinus, koren iz…
– prositi za dovoljenje odhoda na stranišče.
In oni niso napaka v sistemu. Tak je sistem. Rigiden in neživljenjski.
Pa se čudimo zakaj so kot roboti?
Napisala Katarina Goričan, profesorica in naturopatinja.
Hahah, če je kdo z lune padel, je tale Katarinca. V povprečni učilnici na OŠ in srednjih šolah (tudi gimnazija ni izvzveta) bodo 8 ur “pokorno in mirno sedeli”??? Kje je pa bila profesorica? Mogoče pred 50 leti na kaki gimnaziji. Pa ko so v 1. letniku študija naravoslovne smeri anketirali 450 gimnazijcev, zakaj je pri nas poleti vroče, pozimi pa hladno, je 75% njih bluzilo o tem, kako je poleti sonce bližje zemlji. Kaj znajo? NIČ ne znajo, vse se na pamet napiflajo in čez par dni pozabijo. Vsaj večinsko. Seveda imaš izjeme, ampak to so le izjeme in nobeno pravilo.
Jah no, saj, “naturopatinja” pove vse.
Kdo naj bi pa po njeno otročad učil samostojnosti, empatije in odgovornosti? Šola? Če tega starši ne vzgajajo, tega tudi bilo ne bo. Teh stvari otroka lahko nauči le nekdo, na kogar je otrok čustveno vezan, ki mu zaupa in ve, da ga ima ta oseba (starš) rad. Potem bo osvojil njegovo vrednostno lestvico in njegove vrednote. Ta kura je pa vse pomešala in misli, da bodo lahko otroci, ki doma nimajo odgovornih ljubečih staršev, ampak neuke retarde, v šoli osvojili lekcije o empatiji in samozavesti. Glupost, da ni večje.

mladi in stari, 24.06.2025 ob 20:08

mladi so ti verjetno naštimali računalnik ali telefon, da si lahko to jamranje sploh naklofal na internet, sam si ga gotovo nisi, v živo te pa očitno nihče ne posluša.

Večino alinej se danes lahko v par urah preko interneta naučiš veliko bolje, kot ste znali mojstri 50 let nazaj, če rabiš in če te zanima..

Življenska dejstva in resnice se lahko naučiš na internetu v enem tednu?

Kako pa potem, hudiča, mlajši ne znate več komunicirati, se kvalificirano pogovarjati v živo…

A ti se z nami pogovarjaš v živo, budala stara?

Star dec, 24.06.2025 ob 15:16
18-letnik po 13 letih uradnega, od države potrjenega šolanja:
– ne zna zgraditi hiše
– ne zna pridelati lastne zelenjave in sadja
– ne zna ravnati z denarjem, varčevati; ni finančno pismen
– ne zna popraviti avta
– ne ve kako negovati dojenčka
– ne zna vzgajati otroka
– ne zna skrbeti za živali
– nima izgrajene empatije, vživljanja v ljudi in živali
– ne zna regulirati svojih čustev
– ne ve kako biti spoštljiv, solidaren, pogumen, vztrajen, potrpežljiv
– nima veščin za dobre odnose, uspešno komunikacijo
– ne ve kako ustvarjati dober partnerski odnos in kako ga negovati
– nima pojma kaj privede do bolezni in kako v resnici deluje naše telo
– nima pojma o zdravi prehrani, zdravem gibanju, spanju, kozmetiki, čistilih, posodi…
Zna pa:
– poslušati brez vprašanj
– 8 ur pokorno in mirno sedeti
– na pamet zrecitirati Kosovelov Kons. 5
– določiti asimptoti hiperbole, izračunati sinus in kosinus, koren iz…
– prositi za dovoljenje odhoda na stranišče.
In oni niso napaka v sistemu. Tak je sistem. Rigiden in neživljenjski.
Pa se čudimo zakaj so kot roboti?
Napisala Katarina Goričan, profesorica in naturopatinja.

Kot ste jih vzgojili, taki so.

Ali je to hec? Sam sem precej starejši(vsaj 2x) od 18 in imam inžinirsko izobrazbo, vendar mi niti na pamet ne pade, da bi npr. sam začel graditi hišo ali pa popravljati avtomobil.

Zakaj? Ker niti približno nimam časa, da bi kaj takega počel! Kaj šele, da bi počel še vse preostalo iz seznama!

Gradnja hiše v lastni režiji? Da bi jo sam gradili nekaj deset let in vmes zaje**al kup stvari, ker ne-bi imel predhodnih izkušenj?

Popravljal avto? Verjetno se avtorica, ne zaveda da popravljanje avtomobila dandanes pomeni branje logov z napakami, ki jih zapiše njegov računalnik in nakup novih nadomestnih delov, ki zamenjajo celoten modul?

Pri vsem bi radi bili še eksperti iz financ(btw koliko ljudi na tem forumu je sposobnih narediti osnovno fundamentalno analizo posamezne delnice ali pa vsaj brati računovodske izkaze?), eksperti iz natristike in pri vseh teh aktivnostih imeli še čas za odličen zakon in otroke

He he he!

Zakaj avtorica in ta stari dec niso še bogati in živijo v nekaj milijonov vredno  hiši, ki so jo sami zgradili?

Šola pač v štartu ni bila namenjena temu, da daje kakšna življenjska znanja, temveč je bila namenjena temu, da se ljudi, ki so bili prej povezani z naravo in naravnimi cikli, navaditi na umetne cikle industrije (industrijska revolucija), kjer so morali rutinirano in brez vprašanj delati tisto  kar jim je bilo rečeno.

In ja, takrat je prišlo do specializacije v globalnem smislu  pred tem so se v glavnem specializirali le obrtniki, ostali bolj na obrobju pa so morali obvladati tisto mešanico iz prvotne objave. In če enkrat pride do apokalipse, bo to zopet prišlo na plan.

To je za enega osemnajstletnika preveč, tega vsega ne zna nekdo niti ob koncu življenja. Zna pa vsak nekaj in cela generacija bo že zmogla.

Se strinjam, šolski sistem je treba nujno prevetriti in Štruklju dati cvek, ker nima pojma.

Za osnovno šolo se ne rečem, da bi imel človek neko širino pogleda ma svet za udeležbo na kvizu. Ampak tudi tam bi kompleksn balast morali ukiniti in ljudi učizi digitalno, življenjsko, s poudarkom na znanju vsaj 3 jezike. Npr. Angleščine kot svetovni jezik, 1 sosednji jezik (Ita, Nem, Mad, Hrv), + 1 jezik po izbiri.

Ampak v srednji in naprej na faksu pa rabi življenjsko prakso, najbolje direktno na delovnem mestu.

Prejel bi plačo, npr 10-20% nižjo od že tistih, ki obvladajo to delo, se praktično izučil. imel denar ne pa borne štipendije, ki še prevoza ne pokrije in malice in delo bi se moralo šteti v delovno dobo.

Na ta način izpadejo pijavke ma študentskem servisu in nelojalna konkurenca študenta zaposlenemu.

In potem ne rabimo podaljševati delovne dobe do 70 leta, ker mladi začnejo delat prej že  16 letom in tudi neizobražene delovne sile ne bo treba uvažati.

Uvede se polnoletnost 16 let, volilna pravica, izpit za avto..

Ekstra učitelje se pa prekvalificira v programih Zavoda za zaposlovanje v tečajih za 600ur v 6 mesecih v poklice, ki jih potrebujemo.

In imamo problem kadrov rešen, prebivalci bodo uživali penzijo, mladi bodo imeli keš, izkušnje in dolžnosti.

Lahko pa še naprej žremo Štruklje in bomo delali do 70 leta in Slovenija ne bo več Slovenija ampak multikulturna greznica neizobražene poceni delovne sile.

Poznam žensko tik pred penzijo. dela s strankami. ne zna niti besede v nobenem tujem jeziku, vedno kliče na pomoč mlade sodelavce.

Recimo, da ima ženska 35 let delovne dobe, ali še več. Ona je torej že 35 let tako lena, da s eni bila sposobna naučiti 20 stavkov v tujem jeziku za osnovno komunikaicjo.

In vi tastari boste nekaj mladim, kdo je zanič? Mnogi med vami ste že celo življenje za nič!

Peter pan, 25.06.2025 ob 00:29

Ali je to hec? Sam sem precej starejši(vsaj 2x) od 18 in imam inžinirsko izobrazbo, vendar mi niti na pamet ne pade, da bi npr. sam začel graditi hišo ali pa popravljati avtomobil.

Zakaj? Ker niti približno nimam časa, da bi kaj takega počel! Kaj šele, da bi počel še vse preostalo iz seznama!

Gradnja hiše v lastni režiji? Da bi jo sam gradili nekaj deset let in vmes zaje**al kup stvari, ker ne-bi imel predhodnih izkušenj?

Popravljal avto? Verjetno se avtorica, ne zaveda da popravljanje avtomobila dandanes pomeni branje logov z napakami, ki jih zapiše njegov računalnik in nakup novih nadomestnih delov, ki zamenjajo celoten modul?

Pri vsem bi radi bili še eksperti iz financ(btw koliko ljudi na tem forumu je sposobnih narediti osnovno fundamentalno analizo posamezne delnice ali pa vsaj brati računovodske izkaze?), eksperti iz natristike in pri vseh teh aktivnostih imeli še čas za odličen zakon in otroke

He he he!

Zakaj avtorica in ta stari dec niso še bogati in živijo v nekaj milijonov vredno  hiši, ki so jo sami zgradili?

Hehe, rajši se ne hvali, da imaš inženirsko izobrazbo. Ravno to je problem, današnji “inženirji” in “mehaniki” ste čisto izgubljeni, če računalnik slučajno ne izpiše kaj je narobe.

Fantkom bi dala pri 16. letih volilno pravico? Pa saj veš, da so punce pri 15. letih veliko zrelejše od fantov?

A ste sploh prebrali zapis učiteljice?

To kar je prilepil Matjažko. Zgleda še sam ni prebral. Učiteljica sploh ne piše o tem, kar je napisal

Star dec, evnuh pokvarjen.

Piše o prezrtih učencih…. Tistih, ki ob koncu šolskega leta nimajo goro pohval in petic.

Star dec ti si ena navadna ostudna rit brez jajc.

Če te pa kaj zanima o mladih, si preberi o mladih inovatorjih, ki na trgu uspešno delujejo kot šolska skupnost s svojimi izdelki. Poželi goro nagrad in pohval.

Neregistriran, 24.06.2025 ob 23:44

A ti se z nami pogovarjaš v živo, budala stara?

Ali se nihče med 10 in 25 let več ne pogovarja v živo?

Kako pa potem kupite sendvič, malinovci?

Star dec je eden Ruparjevih protestnikov, ki zahtevajo višje penzije, ker so celo življenje GARALI!

Jap, lapajo, da hočejo čez jurja penzije, pozabljajo pa, kaj so bili celo življenje in kakšne plače so imeli.

Kakšen bulši.. pa sem stara 50, pa lahko rečem da mladina pozna kar precej stvari o katerih se nam sanja ne, oz. se nam jih ni pri njihovih letih. Tudi jaz pri 18ih nisem znala zgraditi hiše, dandanes to sploh ne vem če je mogoče, ker rabiš nadzornike, 100 dovoljenj pa še marsikaj. Popravljati avtomobile danes v primerjavi s pri mojih 18 letih je tudi malo drugače. Nega otroka? Samo tisti z zdravstveno šolo so to znali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close