Na Tajsko v lastni izvedbi ali preko agencij
Agencija pri potovanju za 2000 eur /osebo zasluži okoli 500 eur. Rezervacija leta in hotela jim pa vzame max. 1 uro časa.Če pa potrebuješ vizo ali pa zdravstveno potrdilo si ju pa moraš sam urediti.Poišči kje imaš najbližji let na datum ko želiš oditi in si ga enostavno rezerviraj.Hotel si pa lahko rezerviraš direktno samo poišči mail dotičnega hotela,ki te zanima.Za vse ostale lete in izlete znotraj določene države se pa pozanimaj na recepciji hotela.Agencije služijo na račun ljudi,ki jih je strah tega da bi si potovanje rezervirali sami,ker se mnogi bojijo da bi šlo karkoli narobe.V takem primeru se pa obrnete na konzulat RS v državi in vam oni pomagajo.
ceneje te pride lastna organizacija … najdeš ugoden let, uporabljaš lokalne prevoze, ješ kot lokalci in spiš v low budget varjantah … vse to je pa itak pogoj, da tajsko doživiš tako, kot je in ne tako, kot ti jo agencija želi predstavit 🙂
od severa do juga, s postankom na kakšnem otoku … za potovanja znotraj države imaš na tajskem lokalne agencije, ki ti zrihtajo vse… ampak mi jih koristimo izključno takrat, ko smo v stiski s časom. veliko bolj pristno je, da vse organiziraš sam.
jaz si ne predstavljam potovanja po aziji z agencijo …
mal prečekiraj tole in tej podobne strani, da dobiš občutek https://theculturetrip.com/asia/thailand/articles/how-to-travel-thailand-on-a-budget/
danes, ko imaš na voljo sam toliko možnosti, da si najdeš poceni letalske karte, tudi za notranje lete po tajski, ki so okoli 20-30 EUR na let, pa res ni potrebe, da mečeš denar agenciji.
pred leti sem potovala po vietnamu, vse organizirala sama, vključno s 4 notranji leti. kolegica je že trikrat bila na tajskem, tudi vse sama rihtala.
čisto na hitro, s Qatarjem z Dunaja dobiš povratne karte za vse štiri za manj kot jurja.
Vsekakor se vam splača potovati v lastni režiji. Tajska je zelo poceni, svetujem polet čez Doho v Bankok, tam ostati par dni, potem pa notranjimi leti na sever ali jug ali oboje. Tajci prijazni, nasmejani, poceni hrana, poceni bivanje, ko jo enkrat poskusiš, te zasvoji, Tajska je zakon. Ne pozabi poskusiti Pad Thai, Mango sticy rice in drugo
V lastni režiji. Jaz sem si pomagala s tem blogom in se imela super: Vaš link
Sicer še nisem bila na Tajskem, poznam pa kar nekaj ljudi, ki so bili. Vsi so si od letalskih kart do namestitev in vsega ostalega zrihtali sami razen enega para, ki potuje izključno z agencijami – se sama ne znajdeta pa še veliko denarja imata. V lastni režiji se da prit skoraj pol ceneje skoz. Seveda odvisno tudi od tega, kakšen luksuz iščeš oziroma kaj ti je na takem potovanju prioriteta.
Forum je zaprt za komentiranje.