Na Šmarno goro s kolesom
Pozdravljeni!
Med tednom bi rada en dan šla na Šmarno goro s kolesom.
Berem na spletni strani, da gre vozna (avtomobilska) pot iz Zavrha, ker pa grem sama vsakič po klasičini “ta hitri” (peš, seveda), ne poznam nobene druge.
Tisti, ki ste bolj domači, je pot primerna za povprečno kondicijsko nafilanega kolesarja in ali je preprosto najti pot do Zavrha in od tja do vrha?
Hvala in lep dan!
Če si kar hudo natrenirana in imaš ustrezno geometrijo kolesa, da ti ga na bolj strmih delih ne bo spredaj dvigovalo… kar poskusi.
Najti pot za gor niti ni tako težko, čeprav se jaz tam večkrat uspem malo izgubiti in potem je treba malo sem malo tja preden najdem.
Tehnično ni zahtevna, je pa strma. Potrebuješ tudi dobre gume, ker sploh na delu od sedla gor po zlizanih kamnih rado spodrsava.
Na Šmarno s kolesom le, če imaš dovolj kondicije (si na bajku 3x tedensko, minimalno vsakič 600 višincev), imaš gorsko kolo (vsaj trdaka) z širokimi gumami (min 2,2) in dober prenos na biciklu, torej sprednji zobnik 22 zob, jaz jih imam 20, zadaj pa 34 ali 36.
Speljem Šmarno samo z enim kratkim počivanjem na sedlu, toliko da zajamem sapo 😉
Imam se za povprečno gorsko kolesarko!
V šestih letih mi je samo 1x uspelo pripedalirat gor brez postanka; Šmarka je zahrbtna, čeprav jo imamo pred nosom.
Pa srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.