Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na pot okoli svta

Na pot okoli svta

Pozdrav vsem popotniškim dušam,

Že nekaj časa mi gre po glavi, da bi se odpravil na pot okoli sveta.
Pot sem si zamislil nekako takole.
Začel bi v ZDA, kjer bi se potikal kake 3 tedne po nacionalnih parkih, nato pa po celi Sredni Ameriki od Mehike do Panama nekej za 3-4 mesece, pa za 3 tedne na Kubo in nazaj v Mehiko ter do LA, od koder bi letel za Fiji pa Tahiti. Na teh otočkih bi ostal kak mesec, od tuki na Novo Zelandijo za 2 meseca in v Avstralijo za 3 meseca. Iz severa Avstralije pa z letalom v Indonezijo za 3 meseca. Mogoče celo na Papa Novagvineja in Irian džajo.
Pa seveda Tajska in JV Azija(Laos, Kambodia in Vietnam), pa čez Burmo v Indijo, Pakistan Afganistan v Iran ter preko Turcije proti domu.
Za vse skupaj bi imel leto in polo, do dve leti.
Boudget pa je okrok 10 stisoč $.

Prosil bi vse, ki ste bili v katerem od naštetih delih sveta,da mi svetujeta kaj je vredno oglededa na tejel poti.
Kdaj je najprimernješi čas za katero od teh dežel.

Če bo vse posreči, se odpravljam na pot nekej v drugi polovici septembra 2006.

Hvala vsem za informacije.

veliko lepega v letu 2006.

lp
o.

Lep nacrt, upam da ti bo uspelo. V Indoneziji (vzhodna Jawa) imajo ta cas poplave, tudi v Maleziji in juzni Tajski, nizje od Had Yaija so imeli prejsnji mesec slabo… tako da december, januar, februar v tropskih krajih ni ravno najboljse vreme, kar pa ne pomeni, da ne more biti kljub temu zanimivo. Ker se pocasi vracam iz Malezije: Sabah in Sarawak sta bolj zanimiva od polotoka, cisto drugacna kultura in narava. Na Polotoku imas razen nekaj zanimivih mest, bolj ali manj same plantaze palm.
Marca in aprila je v Laosu, Mjanmaru in Kambodzi vroce ko pes. Hm, ker je treba dosti vode piti, ni slaba ideja, da si nabavis kapljice za preciscenje vode, za bolj odrocne kraje. Te sicer odstranijo nevarne bakterije, vendar vonj ostane. Iz Mjanmara v Indijo pa bos moral se enkrat leteti. Sicer pa kljub temu dosti za videt. Jaz bi si za celo pot okoli sveta vzela cas 3, 4 leta… kaki dve leti za nazaj iz avstralije do evrope, pa za ostalo dve leti. Odvisno seveda, kje ti je vsec, kako dolgo zelis kje ostati. Pa kje je drago…
Mogoce skoda, da na tej poti izpustis Kitajsko, ker je hrana odlicna, cene prevoza pa tudi niso visoke, drzava zanimiva. Iz Laosa ali Vietnama ni problem priti, pa potem vstopiti v Pakistan. Seveda, potem imas tam se osrednjo Azijo, ki utegne biti zelo zanimiva, predvsem pa dosti manj turisticna. Ker pa imajo veckrat nemire, je tezko vedeti, kako je s prehodi meja. Vsekakor pa dvomim, da je tam kaj nevarneje ko v Afganistanu ali Pakistanu. Moj stric, ki je te kraje prepotoval, je rekel, da so fantasticni, predvsem Uzbekistan in Kirgizistan.
No, to je le nekaj mojih misli… srecno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close